York Tontor 6004 - recenzja

udost瘼nij: 

Witam koleg闚 w璠karzy. Oko這 rok temu kupi貫m ko這wrotek firmy York. M造nek kupi貫m na allegro za cena oko這 65z z przesy趾. Nie pami皻am dok豉dnie par z這tych nie robi du瞠j r騜nicy.

Ko這wrotek York Tontor 6004
Ko這wrotek karpiowy wyposa穎ny w system wolnego biegu szpuli. Idealny dla w璠karzy specjalizuj帷ych si w w璠karstwie gruntowym. Hamulec umieszczony z przodu. Regulacja wolnego biegu z tylu tak samo jak jego w陰cznik.

Cechy:
-4 這篡ska wysokiej jako軼i

-System wolnego biegu

-Grafitowa metalizowana szpula

-Wytrzyma豉 przek豉dnia g堯wna

-D逝gowieczna spr篹yna kab陰ka

-Oscylacyjny system zapewniaj帷y bardzo dobre uk豉danie 篡趾i

-Komputerowo wywa穎ny rotor

-Mocna obudowa o du瞠j wytrzyma這軼i

-Szpula zapasowa

Prze這瞠nie- 5:2:1
Pojemno嗆 szpuli (mm/m)- 0.28mm- 365m
0.35mm-245m
0.40mm-195m

Ko這wrotek jest wykonany estetycznie i trwale. Nie ma 瘸dnego zb璠nego luzu i ko這wrotek nie wydaje niepo膨danych d德i瘯闚. M造nek wyposa穎ny jest w system wolnego biegu dzia豉j帷ego bardzo precyzyjnie. Hamulec g堯wny r闚nie dzia豉 bez zastrze瞠- r闚no i precyzyjnie. Korpus jest dobrze dopasowany, nie wyda 瘸dnych uchybie. Wagowo ko這wrotek wygl康a ca趾iem nie幢e. Dla mnie nie jest ci篹ki. Ko這wrotek dok豉dnie nawija 篡趾 co jest du篡m plusem.

Po roku u篡tkowania bior帷 go w d這nie i przekr璚aj帷 korbk kilkana軼ie razy, to nadal jest ten sam kr璚io, kt鏎y trzyma貫m pierwszy raz.
My郵, 瞠 przy odpowiednio cz瘰tym smarowaniu pos逝篡 mi na wiele i nie zawiedzie mnie podczas holu ryb.

Gor帷o i szczerze polecam ten ko這wrotek wszystkim, kt鏎zy potrzebuj dobrego ko這wrotka za ma貫 pieni康ze

 

4.9
Oce
(26 g這s闚)

 

Ocena sprz皻u (ocen: 1)

Ocena u篡tkownik闚:

Jako嗆:
(4)
Cena:
(4)
U篡tkowanie:
(5)

字ednia ocena:

4.3




 

York Tontor 6004 - recenzja - opinie i komentarze

kamil11269 (2012-11-06 14:38:)
0
Fajny kr璚io
comtrol (2012-11-06 16:34:)
0
Pochwal si kolego ile ryb i jakich na nim wyci庵n掖e. Pozdrawiam*****
daniel831499 (2012-11-06 17:32:)
0
Witam. Posiadam ten ko這wrotek w wersji 4004 zauwarzy貫m 瞠 ko這wrotek nie zawsze podaje 篡趾e z kab陰ka na rolk lecz zostaje ona zatrzymana przed mocowaniem rolki pozatym bez wi瘯szych zastrzerze.
kwas1423 (2012-11-06 17:54:)
0
υwie na zestaw z nim karpie do 5kg oraz szczupaki na 篡wca. Wiele mniejszych ryb.
Lin1992 (2012-11-08 19:19:)
0
Bardzo ciekawy i fajny opis sprz皻u. *****
fuxik (2012-11-11 11:37:)
0
Ja osobi軼ie zawiod貫m si na tym ko這wrotku, poniewa po oko這 2 miesi帷ach u篡tkowania popsu si ca造 system nawijania : z豉pa貫m w璠k do zaci璚ia ( wsze郾iej w豉czy貫m wolny bieg), chwyci貫m za szpule do zaci璚ia, by za chwil przekr璚i korbk w celu wy陰czenia biegu i w tym momencie przekr璚enia korbka si zablokowa豉, na w璠ce poczu貫m spory op鏎 i przez buzuj帷 we mnie adrenalin przekr璚ilem szybko mocniej i nagle co p瘯這. System przesta dzia豉 tzn. 篡趾a nie uk豉da豉 si, szpula sta豉 w miejscu, ale ryb wyci庵貫m, byl to karp o masie okolo 3.5 kg.
kwas1423 (2012-11-11 14:15:)
0
Jak masz gwarancje to oddaj. U mnie na razie dzia豉 wszystko ok.
pawel75 (2012-11-12 19:02:)
0
Nie ma co oczywi軼ie oczekiwa jakich cud闚 od m造nka za tak cen !!!, ale jak wida jako tam si sprawuje.... pewnie przy wi瘯szych przeci捫eniach, na co sugerowa豉 by pojemno嗆 szpuli, ju tak pi瘯nie by nie by這... Ale, jak na pocz徠ek przygody karpiowej mo瞠 i w sam raz, bo wiadomo.... cena !
zarowka (2012-11-12 20:01:)
0
ja mama model 6008 i kosztowa ko這 100z chyba..tak jak kolega wy瞠j napisa 瞠 przy wi瘯szych przeci捫eniach jest ryzyko..ale tak do 60g to ze spokojem mo瞠 byc..wiadomo nie jest to jaki super krecio貫k karpiowy ale na pocz徠ek zdecydowanie polecam:) za opisik ***** ka盥e info jest pomocne,po to ten portal!:) pozdrawiam pozdrawiam
grabson (2012-11-13 08:03:)
0
posiadam model 5004 i polecam go innym jak wida na zdj璚iu u mnie karpika zosta wyci庵ni皻y w豉郾ie na niego bez problem闚 :)
mariusztpi (2012-11-24 11:37:)
0
witam serdecznie kolego pochwal si gdzie 豉piesz te karpie po 5 kg bo chodzi貫m na karpie na kulki i jako 豉pa貫m ale z豉pa貫m tylko karpie ale nie by這 takich znajomy te nie po豉pa ale ty jeste jak andersen dobre bajki piszesz chcia豚ym kiedy zobaczy w豉郾ie jak 豉piesz i wtedy opiszesz wi璚 czekam na zaproszenie na ryby pozdrowienia dla koleg闚 w璠karzy na zako鎍zenie sezonu :))
kwas1423 (2012-11-24 13:04:)
0
Kupi貫m zestaw karpiowy z tym ko這wrotkiem. Par dni po zakupie sprz皻u poszed貫m go przetestowa na stawy zarybiane karpiami. I tam w豉郾ie by造 takie karpie oko這 5kg.
mariusztpi (2012-11-25 09:43:)
0
kolego uwierz mi je瞠li by貫 w supowie za dzia透ycami jestem prawie tam co tydzie i wiem jakie ryby tam s 豉pa貫m na kulki sypa貫m peletem i kulkami i najwi瘯szego z豉pa貫m 3,9 a co na te p這cie to kiedy si wybierzemy chc zobaczy w豉郾ie jak 豉piesz te 5 kg p這ci czekam na odpowied :))
kwas1423 (2012-11-25 14:37:)
0
Na p這cie to na pewno nie w tym roku. Mo瞠 w przysz造m zobaczymy.
kwas1423 (2012-11-25 14:46:)
0
A pro po tych 5kg ryb to nie tylko same p這cie. Trafiaj si leszczyki takie po 30/35cm. N璚i貫m z bratem i innym w璠karzem t miejsc闚k. Ja sypa貫m co 2 dzie z 1.5kg zan皻y, a on prawie codziennie 3kg. Mi akurat bra造 p這cie wzdr璕i, leszcze, co jemu to nie wiem.
mariusztpi (2012-11-28 21:46:)
0
wi璚 nie widz problemu mo瞠 by na wiosn w przysz造m roku zastosuj tylko 1 kg zanenty bez wcze郾iejszego n璚enia i 豉piemy na tych samych warunkach i wtedy poka瞠sz mi te swoje pi耩 kg bo kolego fantazja ci ponosi na ca貫go :))!!!!!
kwas1423 (2012-11-29 20:55:)
0
畝dne fantazje mnie nie ponosz. υwi貫m z bratem to po jakie 2.5kg na jednego.
mariusztpi (2012-12-28 14:14:)
0
wi璚 dobrze rozumie 瞠 po tyle 豉pali軼ie wi璚 czekam na zaproszenie na wsp鏊ne po這wy do zobaczenia pozdrawiam serdecznie
kwas1423 (2012-12-29 21:49:)
0
Napisa貫m, 瞠 mo積a z這wi, ale czy napisa貫m, 瞠 ja tyle z這wi貫m? A pro po tego starorzecze, to nie ma tam szczupak闚 wi瘯szych ni 65 cm. Ja od maja dzie w dzie 這wi貫m i wi瘯szego szczupaka ni 65 nie z這wi貫m. Koledze mo瞠 si nie uda這 z這wi tam wi瘯szego karpia. Pozdrawiam i 篡cz weso貫go nowego roku
raban (2013-11-03 20:41:)
0
Posiadam ten ko這wrotek i sza逝 nie robi,ale jak to m闚i tanie mi瘰o to psy jedz. Najwi瘯szy zarzut to nieprecyzyjna regulacja wolnego biegu.
konrad443 (2014-01-26 18:52:)
0
Dzi瘯i, przekona貫 mnie do kupna.
sisiam (2014-04-10 21:27:)
0
ten york to zbuk, dziadostwo z jarmarku . DAIWA infiniti q zoion lub certate-mefistofishing.pl

skomentuj ten artyku