» Blogi » » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

szczupak w pomidorach




składniki:
szczupak ok 1-1,5 kg
1 marchew
1 seler
1 por
1 cytryna
1 koncentrat pomidorowy
mąka
olej
sól
pieprz

szczupaka sprawić i wykroić kręgosłup i długie ości z brzucha , następnie filety pokroić na porcje doprawić solą i pieprzem zostawić na pół godziny.W tym czasie przygotowujemy wywar : do garnka wlewamy 2 szklanki wody , dodajemy koncentrat pomidorowy , pora kroimy w krążki szczególnie wykorzystujemy białą część , seler i marchew kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się koncentratu doprawiamy solą i pieprzem , z cytryny wyciskamy sok - dodajemy do wywaru pod koniec gotowania , gotujemy do zmiękczenia warzyw ok.20 minut.Filety z szczupaka delikatnie panierujemy i smażymy na patelni , po usmażeniu rybę wykładamy na ręcznik kuchenny aby odsączyć nadmiar oliwy, następnie przekładamy do półmiska i zalewamy wywarem- gotowe .Życzę smacznego

Autor tekstu: Jarosław Nowak

 

 

Reklama

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Torba ?Top Loader? na przynęty sztuczne z ?Full Shock Protection? i trzema regulowanymi pudełkami (32x22.5x5). W zestawie jeszcze jedno małe pudełko ( 25.5x14x3.5) na akcesoria. 2 przednie i

cena: 139,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google