szczupak w pomidorach | przepis na, zdjęcia, opinie

» Blogi » »

szczupak w pomidorach



Autor: Jarosław Nowak
Blog : joko.wedkuje.pl
dodany:
Ryby: Szczupak
Firma:


składniki:
szczupak ok 1-1,5 kg
1 marchew
1 seler
1 por
1 cytryna
1 koncentrat pomidorowy
mąka
olej
sól
pieprz

szczupaka sprawić i wykroić kręgosłup i długie ości z brzucha , następnie filety pokroić na porcje doprawić solą i pieprzem zostawić na pół godziny.W tym czasie przygotowujemy wywar : do garnka wlewamy 2 szklanki wody , dodajemy koncentrat pomidorowy , pora kroimy w krążki szczególnie wykorzystujemy białą część , seler i marchew kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się koncentratu doprawiamy solą i pieprzem , z cytryny wyciskamy sok - dodajemy do wywaru pod koniec gotowania , gotujemy do zmiękczenia warzyw ok.20 minut.Filety z szczupaka delikatnie panierujemy i smażymy na patelni , po usmażeniu rybę wykładamy na ręcznik kuchenny aby odsączyć nadmiar oliwy, następnie przekładamy do półmiska i zalewamy wywarem- gotowe .Życzę smacznego

 

 

Reklama

85-45505 LAMPA Z PILOTEM

85-45505 LAMPA Z PILOTEM - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Znakomita lampa wędkarska ze świetlówką 5Wat U-Tube. Bardzo jasno świecąca i oszczędna. Działa na 4 baterie (1,5V). Kolor oliwkowo zielony. W komplecie z pilotem.

cena: 59,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


   

Gospodarstwo położone jest w północno-wschodniej części województwa podlaskiego na obrzeżach Wigierskiego Parku Narodowego.

Gospodarstwo położone 10 m od brzegu …

Gospodarstwo położone jest w północno-wschodniej części województwa podlaskiego na obrzeżach Wigierskiego Parku Narodowego. Gospodarstwo położone 10 m od brzegu malowniczego jeziora Grauże Nowe, w odległości 17 km od Suwałk. Są to obrzeża Wigierskiego Parku Narodowego – 3 km. Wokół cisza i …

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google