» Blogi » » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

szczupak w pomidorach




składniki:
szczupak ok 1-1,5 kg
1 marchew
1 seler
1 por
1 cytryna
1 koncentrat pomidorowy
mąka
olej
sól
pieprz

szczupaka sprawić i wykroić kręgosłup i długie ości z brzucha , następnie filety pokroić na porcje doprawić solą i pieprzem zostawić na pół godziny.W tym czasie przygotowujemy wywar : do garnka wlewamy 2 szklanki wody , dodajemy koncentrat pomidorowy , pora kroimy w krążki szczególnie wykorzystujemy białą część , seler i marchew kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się koncentratu doprawiamy solą i pieprzem , z cytryny wyciskamy sok - dodajemy do wywaru pod koniec gotowania , gotujemy do zmiękczenia warzyw ok.20 minut.Filety z szczupaka delikatnie panierujemy i smażymy na patelni , po usmażeniu rybę wykładamy na ręcznik kuchenny aby odsączyć nadmiar oliwy, następnie przekładamy do półmiska i zalewamy wywarem- gotowe .Życzę smacznego

Autor tekstu: Jarosław Nowak

 

 

Reklama

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 Kolekcja toreb, pokrowców do wędzisk, chlebaków - nawiązująca do starych, tradycyjnych wzorów. Pokrowiec TR na siatki 45 cm, średnica: 45 cm.

cena: 41,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie


Google