Lin smażony z cebulą


Lin smażony z cebulą

Składniki:
-1 kg szczupaka
-2 łyżki mąki
-4 cebule
-10 dag tłuszczu
-sól, pieprz
-1—2 łyżki masła
-2 ząbki czosnku.

Lin smażony z cebulą - Przygotowanie:

Rybę umyć, oczyścić, umyć. odkrajać głowę i płetwy. Oczyszczonego szczupaka ułożyć na desce, skrajać filety, usuwając kręgosłup. Rozetrzeć czosnek z solą i natrzeć filety od strony jamy brzusznej, pokrajać na porcje, oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć, kładąc na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Usmażoną rybę wstawić na kilka minut do piekarnika, skraplając stopionym masłem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półkrążki, posolić, na pozostałym tłuszczu zrumienić na jasnozłoty kolor. Rybę wyłożyć na półmisek, obłożyć cebulą.

Smacznego!

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Lin smażony z cebulą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł