Szczupak gotowany z jajkami na twardo


Składniki:
1- 1,2 kg szczupak
4 jajka
1 marchewka
1 pietruszka
2 cebule
1 liść laurowy
6 ziaren piprzu
60g masła
2 łyżeczki pokrojonej zielonej pietruszki
1 cytryna
sól

Sprawioną rybę osolić i odstawić na 30 minut. Z warzyw i przypraw ugotować wywar i ostudzić. Chłodnym wywarem zalać rybę i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Jajka ugotować, posiekać i podsmażyć na maśle. Wyjąć szczupaka ułożyć na półmisku, polać gorącym masłem, posypać jajkami, zieloną pietruszką i przybrać cząstkami cytryny. Podawać z młodymi lub drążonymi łyżeczką kartofelkami. W ten sam sposób można przyrządzić sandacza lub pstrąga.

 


3.1
Oceń
(7 głosów)

 

Szczupak gotowany z jajkami na twardo - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości