» Blogi » » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

Śledzie zapiekane




Śledzie zapiekane

Składniki:

-4-6 nie solonych filetów śledziowych,
-sól,
-mąka,
-olej.

Sos:

-20 dag śmietany 18-proc.,
-4 łyżki ketchupu,
-3 łyżki utartego chrzanu;
-pęczek koperku

Sposób przyrządzania:

Umyte i osączone śledzie (będą lepsze, jeśli wcześniej wymoczy się je w mleku) lekko
osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do
wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać.
Zalać śledzie sosem, posypać posiekanym koperkiem, przykryć i wstawić na 20 min do
rozgrzanego piekarnika.
Podawać z pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej.

Autor tekstu: Przemysław Polewiak

 

 

Reklama

85-45505 LAMPA Z PILOTEM

85-45505 LAMPA Z PILOTEM - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Znakomita lampa wędkarska ze świetlówką 5Wat U-Tube. Bardzo jasno świecąca i oszczędna. Działa na 4 baterie (1,5V). Kolor oliwkowo zielony. W komplecie z pilotem.

cena: 59,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie


Google