Śledzie zapiekane - przepis na, zdjęcia, opinie

wedkuje
» » » a a a

Śledzie zapiekane

dodany: 2011-12-06, godz. 19:49

Śledzie zapiekane

Składniki:

-4-6 nie solonych filetów śledziowych,
-sól,
-mąka,
-olej.

Sos:

-20 dag śmietany 18-proc.,
-4 łyżki ketchupu,
-3 łyżki utartego chrzanu;
-pęczek koperku

Sposób przyrządzania:

Umyte i osączone śledzie (będą lepsze, jeśli wcześniej wymoczy się je w mleku) lekko
osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do
wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać.
Zalać śledzie sosem, posypać posiekanym koperkiem, przykryć i wstawić na 20 min do
rozgrzanego piekarnika.
Podawać z pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej.

 

 

Średnia: 5/5 | Ocen: 1

 

 
 


Reklama

85-45505 LAMPA Z PILOTEM

85-45505 LAMPA Z PILOTEM - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Znakomita lampa wędkarska ze świetlówką 5Wat U-Tube. Bardzo jasno świecąca i oszczędna. Działa na 4 baterie (1,5V). Kolor oliwkowo zielony. W komplecie z pilotem.

cena: 59,00 PLN



Opinie (0):


Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu. Chcesz być pierwszy?




0 komentarzy - Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

 

➠ Subskrybuj✔ Subskrybujesz✕ Anuluj subskrybcję  Przepisy kulinarne ryby - zobacz podobne


Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie


Google