Śledzie zapiekane | przepis na, zdjęcia, opinie

» Porady » »

Śledzie zapiekane



Autor: Przemysław Polewiak
Blog : gutek78.wedkuje.pl
dodany:
Firma:


Śledzie zapiekane

Składniki:

-4-6 nie solonych filetów śledziowych,
-sól,
-mąka,
-olej.

Sos:

-20 dag śmietany 18-proc.,
-4 łyżki ketchupu,
-3 łyżki utartego chrzanu;
-pęczek koperku

Sposób przyrządzania:

Umyte i osączone śledzie (będą lepsze, jeśli wcześniej wymoczy się je w mleku) lekko
osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do
wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać.
Zalać śledzie sosem, posypać posiekanym koperkiem, przykryć i wstawić na 20 min do
rozgrzanego piekarnika.
Podawać z pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej.

 

 

Reklama

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Mała, poręczna torba na ramię z komorą główną, dwoma kieszeniami i jedną dodatkową kieszenią w zamknięciu.Regulowany pas i solidne dno PVC. Materiał: 100% Poliester 600D pokryty PVC. Wymiary

cena: 46,90 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Kulinarne - porady


Zobacz więcej wiadomości z działu: Kulinarne - porady

Ogłoszenie płatne


   

Bagna u Mańka - Stulno k. Woli Uhruskiej - łowisko specjalne i agroturystyka
„Bagna u Mańka” to położone na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim, tuż przy g…

Bagna u Mańka - Stulno k. Woli Uhruskiej - łowisko specjalne i agroturystyka „Bagna u Mańka” to położone na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim, tuż przy granicy z Ukrainą, w miejscowości Stulno k. Woli Uhruskiej malownicze tereny zajmujące powierzchnię około 50 ha. W skład całego kompleksu…

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google