» Blogi » » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

Śledzie zapiekane




Śledzie zapiekane

Składniki:

-4-6 nie solonych filetów śledziowych,
-sól,
-mąka,
-olej.

Sos:

-20 dag śmietany 18-proc.,
-4 łyżki ketchupu,
-3 łyżki utartego chrzanu;
-pęczek koperku

Sposób przyrządzania:

Umyte i osączone śledzie (będą lepsze, jeśli wcześniej wymoczy się je w mleku) lekko
osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do
wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać.
Zalać śledzie sosem, posypać posiekanym koperkiem, przykryć i wstawić na 20 min do
rozgrzanego piekarnika.
Podawać z pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej.

Autor tekstu: Przemysław Polewiak

 

 

Reklama

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Torba ?Top Loader? na przynęty sztuczne z ?Full Shock Protection? i trzema regulowanymi pudełkami (32x22.5x5). W zestawie jeszcze jedno małe pudełko ( 25.5x14x3.5) na akcesoria. 2 przednie i

cena: 139,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google