» Blogi » » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

Produkty:
-1 kg solonych filetów śledziowych
-500 ml mleka
-250 ml jasnego piwa
-2 jaja
-sok z 1 cytryny
-5 łyżek mąki
-50 ml oleju
-cukier, sól, pieprz

Przygotowanie:
Filety moczymy przez 6-12 godzin dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie dwie godzimy moczymy je w mlek. Następnie osuszamy, oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 2 godziny. Mieszamy mąkę z paroma łyżkami piwa, solą, pieprzem i cukrem. Potem dodajemy żółtka i cały czas ucieramy masę, dolewając do niej porcjami resztę piwa. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej farby emulsyjnej, podobnie jak na naleśniki. Odstawiamy ciasto na pół godziny i na koniec dodajemy pianę z ubitych białek. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy olej. Śledzie zanurzamy w cieście i kładziemy na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

 

 

Reklama

85-45505 LAMPA Z PILOTEM

85-45505 LAMPA Z PILOTEM - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Znakomita lampa wędkarska ze świetlówką 5Wat U-Tube. Bardzo jasno świecąca i oszczędna. Działa na 4 baterie (1,5V). Kolor oliwkowo zielony. W komplecie z pilotem.

cena: 59,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google