Śledzie w cieście piwnym - przepis na, zdjęcia, opinie

wedkuje
» » » a a a

Śledzie w cieście piwnym

dodany: 2011-12-14, godz. 12:15

Produkty:
-1 kg solonych filetów śledziowych
-500 ml mleka
-250 ml jasnego piwa
-2 jaja
-sok z 1 cytryny
-5 łyżek mąki
-50 ml oleju
-cukier, sól, pieprz

Przygotowanie:
Filety moczymy przez 6-12 godzin dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie dwie godzimy moczymy je w mlek. Następnie osuszamy, oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 2 godziny. Mieszamy mąkę z paroma łyżkami piwa, solą, pieprzem i cukrem. Potem dodajemy żółtka i cały czas ucieramy masę, dolewając do niej porcjami resztę piwa. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej farby emulsyjnej, podobnie jak na naleśniki. Odstawiamy ciasto na pół godziny i na koniec dodajemy pianę z ubitych białek. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy olej. Śledzie zanurzamy w cieście i kładziemy na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

 

 

Średnia: 0/5 | Ocen: 0

 

 
 


Reklama

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Torba ?Top Loader? na przynęty sztuczne z ?Full Shock Protection? i trzema regulowanymi pudełkami (32x22.5x5). W zestawie jeszcze jedno małe pudełko ( 25.5x14x3.5) na akcesoria. 2 przednie i

cena: 139,00 PLN



Opinie (0):


Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu. Chcesz być pierwszy?




0 komentarzy - Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

 

➠ Subskrybuj✔ Subskrybujesz✕ Anuluj subskrybcję  Przepisy kulinarne ryby - zobacz podobne


Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie


Google