Śledzie w cieście piwnym | przepis na, zdjęcia, opinie

» Porady » »

Śledzie w cieście piwnym



Firma:


Produkty:
-1 kg solonych filetów śledziowych
-500 ml mleka
-250 ml jasnego piwa
-2 jaja
-sok z 1 cytryny
-5 łyżek mąki
-50 ml oleju
-cukier, sól, pieprz

Przygotowanie:
Filety moczymy przez 6-12 godzin dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie dwie godzimy moczymy je w mlek. Następnie osuszamy, oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 2 godziny. Mieszamy mąkę z paroma łyżkami piwa, solą, pieprzem i cukrem. Potem dodajemy żółtka i cały czas ucieramy masę, dolewając do niej porcjami resztę piwa. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej farby emulsyjnej, podobnie jak na naleśniki. Odstawiamy ciasto na pół godziny i na koniec dodajemy pianę z ubitych białek. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy olej. Śledzie zanurzamy w cieście i kładziemy na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

 

 

Reklama

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ

65-03003 K-DON TORBA NA PRZYNĘ - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Torba ?Top Loader? na przynęty sztuczne z ?Full Shock Protection? i trzema regulowanymi pudełkami (32x22.5x5). W zestawie jeszcze jedno małe pudełko ( 25.5x14x3.5) na akcesoria. 2 przednie i

cena: 139,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Kulinarne - porady


Zobacz więcej wiadomości z działu: Kulinarne - porady

Ogłoszenie płatne


   

Zimowy płyn do plecionek wędkarskich uszczelnia wszystkie pory na powierzchni linki , utrudnia osadzanie się wody i zamarzanie wody na lince. W trakcie wędkowania g…

Zimowy płyn do plecionek wędkarskich uszczelnia wszystkie pory na powierzchni linki , utrudnia osadzanie się wody i zamarzanie wody na lince. W trakcie wędkowania gdy przeciągamy plecionkę przez przelotki, płyn z linki częściowo osadza się na przelotkach, utrudniając gromadzenie się lodu na nich. P…

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google