Śledzie w cieście piwnym | przepis na, zdjęcia, opinie

» Blogi » »

Śledzie w cieście piwnym



Firma:


Produkty:
-1 kg solonych filetów śledziowych
-500 ml mleka
-250 ml jasnego piwa
-2 jaja
-sok z 1 cytryny
-5 łyżek mąki
-50 ml oleju
-cukier, sól, pieprz

Przygotowanie:
Filety moczymy przez 6-12 godzin dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie dwie godzimy moczymy je w mlek. Następnie osuszamy, oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 2 godziny. Mieszamy mąkę z paroma łyżkami piwa, solą, pieprzem i cukrem. Potem dodajemy żółtka i cały czas ucieramy masę, dolewając do niej porcjami resztę piwa. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej farby emulsyjnej, podobnie jak na naleśniki. Odstawiamy ciasto na pół godziny i na koniec dodajemy pianę z ubitych białek. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy olej. Śledzie zanurzamy w cieście i kładziemy na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

 

 

Reklama

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Mała, poręczna torba na ramię z komorą główną, dwoma kieszeniami i jedną dodatkową kieszenią w zamknięciu.Regulowany pas i solidne dno PVC. Materiał: 100% Poliester 600D pokryty PVC. Wymiary

cena: 46,90 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


   

Spinningiści doszli do perfekcji w prezentowaniu przynęt sztucznych, wykorzystując: kolor, kształt, ruch. A mimo to, ryby drapieżne coraz słabiej  reagują na przynę…

Spinningiści doszli do perfekcji w prezentowaniu przynęt sztucznych, wykorzystując: kolor, kształt, ruch. A mimo to, ryby drapieżne coraz słabiej reagują na przynęty, które im się opatrzyły. W tej metodzie, technika nęcenia zapachem i smakiem, jest mało znana i kłopotliwa, z tego powodu marginal…

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google