Sernik wiedeński




  • konto usunięte




Sernik wiedeński

Składniki(1 sztuka):
1 kg sera;
pół kostki masła;
6 jaj;
szklanka cukru;
łyżka maki ziemniaczanej;
cukier waniliowy;
10 dag rodzynków;
3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
brzoskwinie lub ananasy z puszki;

Sposób przygotowania:
1).Ser dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa, następnie utrzeć z masłem na jednolita masę. Dodać utarte z cukrem żółtka, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, rodzynki, skórkę pomarańczową i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dołożyć do masy serowej i delikatnie, ale starannie wymieszać.
2).Tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Przełożyć masę do tortownicy, upiec na złoty kolor w gorącym piekarniku.
3).Gotowy sernik można udekorować ćwiartkami brzoskwiń lub krążkami ananasa z puszki.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(13 głosów)

 

Sernik wiedeński - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości