Sandacz z nutą orientu




  • konto usunięte




Sandacz

SANDACZ Z NUTĄ ORIENTU
Witam chciałbym zaproponować naprawdę przepyszny sposób na potrwe z sandacza.Potrzebny nam będzie sandacz miejwięcej taki ok. 2 kg.Rybę skrobiemy ,patroszymy,odcinamy głowe i myjemy,bierzemy ostry nóż i filetujemy rybę,następnie filety kroimy na kawałki mniejwięcej jak pudełko zapałek,przyprawiamy wegetą i pieprzem -odstawiamy na godzine do lodówki.
Kiedy rybka przegryza się w lodówce przygotowujemy ciasto naleśnikowe;
2-szklanki mąki
3-jaja
1-szklanka wody -wszystko to łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.
Wyciągamy ryby z lodówki,rozgrzewamy olej na patelni-ryby obtaczamy w cieście naleśnikowym i obsmażamy z obu stron na słomiany kolor.Po usmażeniu ryb przygotowujemy warzywa:
4-cebule
1-średni słoik ogórków konserwowych
1-sredni słoik papryki konserwowej
Cebule,ogórki i papryke kroimy w bardzo cieniutkie paseczki.
Bierzemy głęboką miskę i układamy warstwami-RYBA,OGÓREK,PAPRYKA ,CEBULA i tak powtarzamy aż nam się skąńczą produkty.
Następnie przygotowujemy zalewe:
-2 szklanki wody
- o,5 szklanki oleju
-1 mały koncentrat pomidorowy
-3łyżki octu
-4 łyżki cukru
-4 łyzketchupu
Wszystkie składniki zalewy mieszamy w garnku , przyprawiamy pieprzem i solą do smaku i zagotowujemy,kiedy nam się zalewa zagotuje lekko ją studzimy i zalewamy przygotowaną wcześniej miskę z rybami i warzywami,no i odstawiamy na noc do przegryzienia.Nastepnego dnia mamy wspaniałą potrawe,daje słowo że niebo w gębie serdecznie polecam i życzę smacznego.


 


4.3
Oceń
(6 głosów)

 

Sandacz z nutą orientu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł