Sandacz z jarzynami




  • konto usunięte




Sandacz

800 g sandacza, 6 świeżych grzybów, 4 łyżki masła, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 seler, 1 kalarepka, 2 łyżki kaparów, 4 pomidory,3 kiszone ogórki, 1 liść laurowy, 5 ziaren kolendry, 1 cytryna, 10 oliwek, sól, pieprz.

Oczyszczonego sandacza pokroić na plastry grubości 2 cm. Wgarnku podsmażyć grzyby na 1 łyżce masła. Włożyć sandacza, wlać 800 ml wody, dodać przyprawy, sól. Gotować na małym ogniu przez 25 minut.. Pomidory podsmażyć i przetrzeć przez sito. Warzywa pokroić na paski i podsmażyć na maśle.. Ogórki obrać, pokroić na cieńkie plasterki, wyjąć pestki. Warzywa, pomidory i grzyby zalać przecedzonym wywarem z ryby i dodać kapary; gotować przez 10 minut. Rybę wyłożyć na półmisek, wyjąć większe ości. Zalać sosem, przybrać plasterkami cytryny i oliwkami.

Życz smacznego...............

Info. Dania na każdą okazję.

 


3.7
Oceń
(6 głosów)

 

Sandacz z jarzynami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł