Pulpety z karpia w galarecie


Pulpety z karpia w galarecie:

- 1/2 kg karpia,
- 1 cebula,
- 60 g kaszy manny,
- 1 jajo,
- 750 ml wody,
- 35 g żelatyny z przyprawami,
- pieprz, sól,
- natka pietruszki

Karpia pofiletować, podzielić na małe kawałki, dodać cebulę i miksować. Dodać jajko, kaszę mannę i wymieszać z przyprawami. Wyjąć masę rybną, uformować kuleczki wielkości małego jajka i włożyć do koszyczka. Do naczynia miksującego nalać wrzącej wody i gotować przez 35 min., ugotowane pulpety wyjąć, ułożyć na półmisku i ozdobić natką z pietruszki. Wywar przecedzić, uzupełnić wodą do 1L, połączyć z żelatyną i zagotować. Zalać pulpety żelatyną i wystudzić.

 


5
Oceń
(3 głosów)

 

Pulpety z karpia w galarecie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł