» Blogi » » ★  Obserwuj★  Obserwujesz✕  Nie obserwuj

Pulpety mięsno rybne





1 kg filetów rybnych
-30 dag chudego wędzonego boczku
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-3 jajka
-2 łyżki bułki tartej
-Łyżka liści tymianku
-2 cebule
-4 ząbki czosnku
-Sól, pieprz
-Mielona słodka papryka
ZALEWA:
-1 szklanka octu 10 %
-10 łyżek cukru
-4 liście laurowe
-10 ziaren ziela angielskiego
-2 cebule
-3 łyżki koncentratu pomidorowego
-Oliwa
-2 łyżki soli

Czosnek i cebule obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy. Rybę i boczek mielimy. Mieszamy z mąką, jajkami, bułką, cebulą, czosnkiem i tymiankiem. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Formujemy kulki. Gotujemy 5 minut w bulionie. Sól i cukier wsypujemy do 1,5 litra gotującej się wody. Dodajemy ziele i liście laurowe. Wlewamy ocet i gotujemy około 10 minut. Cebulę obieramy, kroimy w pół talarki i szklimy na oliwie. Dodajemy koncentrat i mieszamy z zalewą. Gorącym płynem zalewamy pulpeciki. Studzimy.

 

 

Reklama

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Mała, poręczna torba na ramię z komorą główną, dwoma kieszeniami i jedną dodatkową kieszenią w zamknięciu.Regulowany pas i solidne dno PVC. Materiał: 100% Poliester 600D pokryty PVC. Wymiary

cena: 46,90 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google