Pulpety mięsno rybne | przepis na, zdjęcia, opinie

» Blogi » »

Pulpety mięsno rybne



Autor: piotr figurski
Koło: Koło PZW SEMAFOR Piła
dodany:
Firma:



1 kg filetów rybnych
-30 dag chudego wędzonego boczku
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-3 jajka
-2 łyżki bułki tartej
-Łyżka liści tymianku
-2 cebule
-4 ząbki czosnku
-Sól, pieprz
-Mielona słodka papryka
ZALEWA:
-1 szklanka octu 10 %
-10 łyżek cukru
-4 liście laurowe
-10 ziaren ziela angielskiego
-2 cebule
-3 łyżki koncentratu pomidorowego
-Oliwa
-2 łyżki soli

Czosnek i cebule obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy. Rybę i boczek mielimy. Mieszamy z mąką, jajkami, bułką, cebulą, czosnkiem i tymiankiem. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Formujemy kulki. Gotujemy 5 minut w bulionie. Sól i cukier wsypujemy do 1,5 litra gotującej się wody. Dodajemy ziele i liście laurowe. Wlewamy ocet i gotujemy około 10 minut. Cebulę obieramy, kroimy w pół talarki i szklimy na oliwie. Dodajemy koncentrat i mieszamy z zalewą. Gorącym płynem zalewamy pulpeciki. Studzimy.

 

 

Reklama

95-07446 WATHOSE GR46

95-07446 WATHOSE GR46 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Solidne, elastyczne i lekkie. Doskonała jakość wykończenia i niewielka waga. W komplecie praktyczna saszetka. Materiał spodniobuty: 100% Nylon pokryty PVC Materiał saszetka: 100% Nylon pokry

cena: 159,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


   

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonal…

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonalna obsługę. www.kolobrzeg-wedkarstwo.pl

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google