Pstrąg z patelni wg mojej babci :) - przepis na, zdjęcia, opinie

wedkuje
» » » a a a
Pstrąg  

Pstrąg z patelni wg mojej babci :)


Dajcie 5 za zdjęcie :))

Składniki:
- pstrąg
- czosnek
- masło
- koperek
- cytryna
- mąka
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?
Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić z wierzchu i w środku sokiem z cytryny i posolić.

Napchać do środka koperku i przeciśniętego czosnku i odstawić do lodówki(nawet na 2 dni). Jeśli nie ma czasu wymieszać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Uformować z masła wałeczek i włożyć do ryby. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć pstrąga w mące i smażyć aż mąka będzie złota.

Jak podawać?
Od razu po zdjęciu z patelni bo szybko stygnie, w towarzystwie cytryny, grzanek lub ziemniaczków i np. tzatzików :)

Uwagi:
Jak pstrąg poleży w lodówce z tym wszystkim w brzuchu to jest o niebo lepszy. Warto kupić rybkę trochę wcześniej i poczekać.
Czas przygotowania:
Robi się szybciutko i jest pycha. Masełko w środku się topi i mięso nie jest suche (o ile się go za długo nie smaży).

 

 

Średnia: 4.2/5 | Ocen: 12

 

 
 


Reklama

SeaToSummit - kieszonkowe mydło do prania w listkach

SeaToSummit - kieszonkowe mydło do prania w listkach - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Kieszonkowe mydło do prania firmy Sea to Summit spakowane jest w poręczną paczuszkę zawierającą 50 płatków. Mając te same rozmiary co hotelowe mydełka  nie przekształci się w mok

cena: 13,90 PLN



 

Przepisy kulinarne ryby - zobacz podobne


Opinie (0):


Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu. Chcesz być pierwszy?




0 komentarzy - Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie


Google