Pstrąg z patelni wg mojej babci :) | przepis na, zdjęcia, opinie

» Blogi » »

Pstrąg z patelni wg mojej babci :)



Ryby: Pstrąg

dodany:

Składniki:
- pstrąg
- czosnek
- masło
- koperek
- cytryna
- mąka
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?
Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić z wierzchu i w środku sokiem z cytryny i posolić.

Napchać do środka koperku i przeciśniętego czosnku i odstawić do lodówki(nawet na 2 dni). Jeśli nie ma czasu wymieszać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Uformować z masła wałeczek i włożyć do ryby. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć pstrąga w mące i smażyć aż mąka będzie złota.

Jak podawać?
Od razu po zdjęciu z patelni bo szybko stygnie, w towarzystwie cytryny, grzanek lub ziemniaczków i np. tzatzików :)

Uwagi:
Jak pstrąg poleży w lodówce z tym wszystkim w brzuchu to jest o niebo lepszy. Warto kupić rybkę trochę wcześniej i poczekać.
Czas przygotowania:
Robi się szybciutko i jest pycha. Masełko w środku się topi i mięso nie jest suche (o ile się go za długo nie smaży).

 

 

Reklama

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020

65-01020 TORBA NA RAMIĘ 1020 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Mała, poręczna torba na ramię z komorą główną, dwoma kieszeniami i jedną dodatkową kieszenią w zamknięciu.Regulowany pas i solidne dno PVC. Materiał: 100% Poliester 600D pokryty PVC. Wymiary

cena: 46,90 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (0):

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


   

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonal…

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonalna obsługę. www.kolobrzeg-wedkarstwo.pl

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google