Przepisy kulinarne szczupak z grilla

» Blogi » »

Przepisy kulinarne szczupak z grilla



Autor: Ryszard Pluciński
Koło: Koło PZW nr 051 Poznań Troć
dodany:
Ryby: Szczupak , Pstrąg
Firma:


Przepisy kulinarne szczupak z grilla

Potrzebujemy 1,2 kg ryby- karp, szczupak, pstrąg.

Na marynatę:
4 łyżki oleju lub oliwy,
2 łyżki soku cytrynowego,
pieprz,
zioła wg. uznania- tymianek, estragon, kolendra, koperek.

Przepisy kulinarne szczupak z grilla - Przygotowanie:

Rybę sprawić, umyć, w najszerszych miejscach ponacinać ostrym nożem. W naczyniu wymieszać oliwę, sok z cytryny, pieprz i zioła. Włożyć rybę do marynaty na 1 godzinę. Rybę w koszyczku lub na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą wstawić na ruszt, piec 25-30 minut odwracając co 10 minut i smarując pozostałą marynatą. Można podawać z sałatkami z warzyw surowych i gotowanych, sosami zimnymi i gorącymi, pieczonymi ziemniakami a nawet po prostu z chlebem.

 

 

Reklama

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 Kolekcja toreb, pokrowców do wędzisk, chlebaków - nawiązująca do starych, tradycyjnych wzorów. Pokrowiec TR na siatki 45 cm, średnica: 45 cm.

cena: 41,00 PLN



Opinie i komentarze użytkowników (1):

 

Za przepis 5 :)
Pozdrawiam z Paryża :)
[2011-03-07 19:00:]

skomentuj ten artykuł

Zobacz podobne wpisy z działu: Przepisy kulinarne ryby


Zobacz więcej wiadomości z działu: Przepisy kulinarne ryby

Ogłoszenie płatne


   

Spinningiści doszli do perfekcji w prezentowaniu przynęt sztucznych, wykorzystując: kolor, kształt, ruch. A mimo to, ryby drapieżne coraz słabiej  reagują na przynę…

Spinningiści doszli do perfekcji w prezentowaniu przynęt sztucznych, wykorzystując: kolor, kształt, ruch. A mimo to, ryby drapieżne coraz słabiej reagują na przynęty, które im się opatrzyły. W tej metodzie, technika nęcenia zapachem i smakiem, jest mało znana i kłopotliwa, z tego powodu marginal…

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Google