Przepisy kulinarne szczupak z grilla


Przepisy kulinarne szczupak z grilla

Przepisy kulinarne szczupak z grilla

Potrzebujemy 1,2 kg ryby- karp, szczupak, pstrąg.

Na marynatę:
4 łyżki oleju lub oliwy,
2 łyżki soku cytrynowego,
pieprz,
zioła wg. uznania- tymianek, estragon, kolendra, koperek.

Przepisy kulinarne szczupak z grilla - Przygotowanie:

Rybę sprawić, umyć, w najszerszych miejscach ponacinać ostrym nożem. W naczyniu wymieszać oliwę, sok z cytryny, pieprz i zioła. Włożyć rybę do marynaty na 1 godzinę. Rybę w koszyczku lub na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą wstawić na ruszt, piec 25-30 minut odwracając co 10 minut i smarując pozostałą marynatą. Można podawać z sałatkami z warzyw surowych i gotowanych, sosami zimnymi i gorącymi, pieczonymi ziemniakami a nawet po prostu z chlebem.

 

2.8
Oceń
(12 głosów)

 

Reklama


Opinie i komentarze użytkowników (1)

avallone78 (2011-03-07 19:00:)
0
Za przepis 5 :)
Pozdrawiam z Paryża :)

skomentuj ten artykuł

Reklama