Dip muszlowy-przepis - zdjęcia, foto - 1 zdjęć
Witam, przedstawiam wam mój własny przepis na Dip muszlowy.
A więc, potrzebne nam będzie:
- 50g bazy dipowej
- 30ml oleju roślinnego
- 40ml oleju rybnego
- 25g pogniecionych muszli (małży, skorupiaków)
- aromat muszlowy 5ml-10ml
- łyżeczkę ekstraktu z drożdży
Sposób wykonania: olej roślinny przelewamy do małego pojemnika dajemy nasze dobrze pogniecione muszle i skorupiaki, dodajemy 20ml oleju roślinnego i rybnego, dodajemy ekstrakt drożdżowy i wszystko dobrze mieszamy. Gdy wszystko wymieszamy, dajemy aromat muszlowy 5ml - 10ml. Gdy wszystko będzie w pojemniku zamykamy go i wstrząsamy. Następnie zamykamy go w lodówce na 48h.
Po tym wszystkim będzie gotowy do dopalania przynęt ;)
Aby przedłużyć żywotność tak przygotowanego dipu, należy go chronić przed promieniami słonecznymi i w miarę możliwości przechowywać w chłodnym miejscu.
Autor tekstu: Filip Tomczyk
kuba7128 | |
---|---|
Może pokusze się i spróbuje go zrobić. ***** (2013-03-28 18:00) | |