Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne) - przepis na, zdjęcia, opinie

wedkuje
» » » a a a

Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne)

dodany: 2011-12-19, godz. 17:11

Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne)

Peklowanie mięsa, boczków
Składniki do peklowania:
 ¾ szklanki soli kuchennej;
 2 dkg saletry;
 2 łyżki cukru;
 kilka Gożdzików;
 15 ziaren pieprzu;
 15 ziaren ziela angielskiego;
 Kilka ząbków czosnku;
 2i1/2 l wody
Sposób przygotowania:
Składniki zmiażdżyć, wymieszać, podzielić na dwie części. Natrzeć mięso (boczek, szynkę, schab, karkówkę) jedną częścią mieszanki do peklowania. Mięso ułożyć w kamionkowym naczyniu, mocno ściśnięte na 2-3dni w temperaturze pokojowej. Z drugiej części mieszanki do peklowania sporządzić zalewę, schłodzić. Po dwóch dniach zalać mięso i odstawić do chłodnego pomieszczenia (4-8°C). Przed wędzeniem osączyć, usunąć przyprawy, obwiązać wyparzonym sznurkiem lub wkładać do siatek masarskich .

 

 

Średnia: 3.5/5 | Ocen: 8

 

 
 


Zdjęcia do artykułu (6) - wyświetl wszystkie:

Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne) - zdjęcia, foto galerie, fotki, zdjęcie
Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne) - zdjęcia, foto galerie, fotki, zdjęcie
Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne) - zdjęcia, foto galerie, fotki, zdjęcie
Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne) - zdjęcia, foto galerie, fotki, zdjęcie
Peklowanie mięs, boczków (moje świąteczne przepisy kulinarne) - zdjęcia, foto galerie, fotki, zdjęcie

Reklama

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 Kolekcja toreb, pokrowców do wędzisk, chlebaków - nawiązująca do starych, tradycyjnych wzorów. Pokrowiec TR na siatki 45 cm, średnica: 45 cm.

cena: 41,00 PLN



Opinie (1):



Polecam zagotowac tak około 10 min. 0.5l wody z paczka liscia i ziela ang.
dodac do roby oraz zwiekszyc liczbę soli do około 1.5 szklanki a cukru tak 3/4.
dodatkowo nastrzykiwać mieso.
za wpis ***** i pzdr pstrag222
[2011-12-20 19:22]



1 komentarzy - Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

 

➠ Subskrybuj✔ Subskrybujesz✕ Anuluj subskrybcję  Przepisy kulinarne ryby - zobacz podobne


Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie


Google