Panga w panierce - przepis na, zdjęcia, opinie

wedkuje
» » » a a a

Panga w panierce

dodany: 2009-08-13, godz. 13:03

W opisie jest Panga ale może być każda inna ryba. Wszystko zależne od upodobań :). A więc tak : potrzebujemy filety rybne, mąkę, bułkę tartą, płatki kukurydziane, sól, pieprz, oregano, jajka, bazylię oraz dowolną przyprawę do ryb. Nie podaję ilości ponieważ każdy z nas zapewne smażył ryby i wie mniej więcej ile czego potrzebuje. Po za tym, to tak popularne składniki, że nie musimy ich szukać na tydzień przed planowanym przyrządzaniem.
Najpierw filety posypujemy wszystkimi przyprawami. Tutaj najważniejsze jest wyczucie i odrobina doświadczenia w kuchni.
Filety (nie do końca rozmrożone - muszą być sztywne) moczymy w rozbitych i posolonych jajkach. Na jednym z talerzy przygotowujemy mieszaninę mąki, bułki tartej i płatków kukurydzianych, które nadadzą panierce rewelacyjną kruchość i słodki smak.
Zamoczone uprzednio w jajku filety obtaczamy w powyższej mieszaninie i odkładany na talerz. Gdy czynność tę mamy za sobą robimy to ponownie tzn, pozornie moczymy filety w jajku i mieszaninie mąki, bułki i płatków. Taka podwójna panierka......ajjjjjjjjjjjjjj.....Palce lizać :)
przygotowane w ten sposób kawałki ryb wrzucamy na oliwę z oliwek.
A jak podajemy ? Ja osobiście uwielbiam z ryżem i surówką w której skład wchodzi kapusta pekińska, ogórek kiszony, groszek zielony, posiekane pomidory i łyżka majonezu, plus oczywiście sól i pieprz do smaku

Życzę smacznego :)

 

 

Średnia: 3.7/5 | Ocen: 21

 

 
 


Reklama

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 - cena opinie sklep.wedkuje.pl align

Pokrowiec na siatkę Jaxon UL-PO0845 Kolekcja toreb, pokrowców do wędzisk, chlebaków - nawiązująca do starych, tradycyjnych wzorów. Pokrowiec TR na siatki 45 cm, średnica: 45 cm.

cena: 41,00 PLN



Opinie (4):





Ojciec koleżanki z pracy ma sklep rybny w Warszawie i mówiła żeby nie jeść pangi bo to trucizna jest. No ale nasze rybki mogą być całkiem smaczne. [2009-08-13 17:48]


Przepis całkiem całkiem!Ale Panga? Czytałem kiedyś artykuł na temat chadowli Pangi w dolinie Mekongu-skąd ta pyszna rybka wysyłana była na cały świat-pisze była bo nie wiem czy dalej jest hodowana na tak wielką skalę.Podobno faszejują ją jakimiś antybiotykami żeby szybciej rosła,a z drugiej strony-czego teraz nie faszerują !!!pozdro!! [2009-08-14 19:56]


....może i faszerują sterydami, ale powiedzcie czego teraz nie faszerują ? Jak nie masz zaprzyjaźnionego rolnika, albo sam czegoś nie urawiasz to zapomnij o zdrowym jedzeniu. Mój ojciec jest zdunem i o zwykłym chlebie nasłuchałem się tyle, że ta Panga w porównaniu z tym to nie takie wielkie zło :)
Pozdrawiam [2009-08-15 19:48]


ja osobićie dodaje róznych przypraw które tam żona ma w kuchni...
Też słyszałem ze to trucizna ale jakoś jeszcze zyje :) [2009-08-18 21:31]



4 komentarzy - Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

 

➠ Subskrybuj✔ Subskrybujesz✕ Anuluj subskrybcję  Przepisy kulinarne ryby - zobacz podobne


Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie


Google