Karp w ziołach


Karp w ziołach
Składniki:
 karp o wadze do 1,5kg;
 1 łyżka rozmaryny;
 1 łyżka kolendry;
 pęczek natki pietruszki;
 2 łyżki masła;
 1 cytryna;
 kilka liści zielonej sałaty
 sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Rybę sprawić, dokładnie opłukać, osuszyć. Sól, pieprz i zioła z ½ natki pietruszki wymieszać. Natrzeć rybę i wstawić na godzinę do lodówki. Wyłożyć rybę na posmarowaną masłem folię do pieczeni zawinąć i piec w temperaturze około 200°C. Po 30-40 minutach rozchylić folię , rybę posypać z góry ziołami i zapiec (zarumienić.
Wykładać na półmisek na liście sałaty. Udekorować plastrami lub ósemkami cytryny. Można podawać z gotowanymi ziemniakami polanymi masłem i posypanymi natką.

 


3.4
Oceń
(8 głosów)

 

Karp w ziołach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł