Doskonały karp pieczony z pieczarkami


Produkty:
-80 dag filetów z karpia
-1 cebula
-30 dag pieczarek
-3 łyżki masła
-łyżeczka mielonej kolendry
-łyżka soku z cytryny
-pietruszka
-sól
-pieprz

Przygotowanie:
Opłukane filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i kolendrą, przykryć i wstawić na około dwie godziny do lodówki. Umyte i ususzone pieczarki pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Pokrojoną w plasterki cebulę przesmażyć na maśle. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć pokrojone na porcje filety, na nich rozłożyć doprawić solą i pieprzem, posypać pieczarkami, polać stopionym masłem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 30 minut. przed podaniem posiekać posiekaną pietruszką

 


3.7
Oceń
(3 głosów)

 

Doskonały karp pieczony z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł