Tag: lin w śmietanie

udostępnij: 
W tej zakładce znajdziesz wszystko na temat lin w śmietanie co dotychczas zostało opublikowane w portalu wedkuje.pl. Czytając o lin w śmietanie dowiesz się więcej także o , znajdziesz informacje na temat oraz .

Aktualności - 514

lin w śmietanie - Wędzone liny

Wędzone liny

;Dobrze odpowiedziałem i zrobiłem tak jak wcześniej z innym rybami które wędziłem więc tak:Rybki sprawione,wymyte  i po nasoleniu i popieprzeniu skropiłem cytryną. Odstawiłem do lodówki prawie na dobę.Na drugi dzień rybki lekko opłukałem i skórą ułożyłam na siatce.Wcześniej rozpaliłem pod wędzarnią. paliłem delikatnie olchą. Po około czterech  godzinach wyjąłem rybki i wierzcie mi smakow…


lin w śmietanie - Lin pieczony w folii

Lin pieczony w folii

owym ręcznikiem.Obficie oprószyć mieszanką ziołową wewnątrz i na bokach. Cebulę pokroić w talarki, czosnek obrać tylko z zewnętrznych łusek i wypełnić środek ryby.Dwa ząbki umieścić pod pokrywami skrzelowymi. Nastrugać kilka płatków masła na folię do pieczenia, ułożyć na folii rybę, a następnie kilka płatków na rybę. Tuszkę zawinąć w folię, ułożyć w brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Z…


Lin w piwie

; 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczki mąki• przyprawa do ryb (lub 2 goździki i 1 liść laurowy)• sólŚwieżo złowionego lina oczyść, spraw i pokrój na kawałki. Lekko posól, oprósz przyprawą do ryb albo mieszanką zmiażdżonych goździków i pokruszonego liścia laurowego. Przełóż do rondelka i zalej piwem. Dodaj masło roztarte z mąką i gotuj 10 minut na małym ogni…


Lin z masłem

Składniki:80dkg linawywar3-4dkg masłasól2 jajka na twardo1 łyżka siekanej zielonej pietruszki 1 cytrynaocetPrzygotowanie:Lin z masłemLina sparzyć, sprawić. Przecedzony wywar wlać do wanienki, podgrzać. Lina włożyć do gorącego wywaru, który powinien pokryć rybkę. Gotować powoli około 40minut. Gdy ryba jest miękka wyjać z wkładem z wanienki, osączyć. Wyłożyć na półmisek, posypać siekanymi jajami i z…


Lin w galarecie

pokroić na porcje ( ok. 4 średniej wielkości). Z głowy, włoszczyzny, 1,5l wody i przypraw ugotować wywar,a na koniec dodać sól. Wywar przecedzić. Do ostudzonego wywaru dołożyć kawałki ryby. Ostrożnie wyjąć głowę.Gotować powoli ok.30min, uważając aby kawałki ryby się nie rozpadły.Wyjąć rybę i ułożyć na półmisku razem z głową tak, aby utworzyć całość.Udekorować plasterkami cytryny, papryką i pietru…


Lin na niebiesko z sosem holenderskim...

rkę cytrynową, łyżkę octu i zagotować. Włożyć ryby i ugotować. Tymczasem przyrządzić sos. Masło utrzeć na puch, dodać mąkę, sok z cytryny, cukier i wymieszać z rosołem lub z winem, postawić na wolnym ogniu i, mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia i, mieszając wlać rozmącone żółtka. Znów postawić sos na ogniu i, energicznie ubijając rózgą, porządnie podgrzać, ale nie zagotowywać. Przyprawić do smaku …


Lin w kapuście i zupa browarna...

m, dodaję przyprawy i śmietanę. Duszę uważając, by kapusta nie stała się za miękka. Następnie rybę oczyszczam, myję, odcinam płetwy, ogon, kroję w dzwonka, płuczę, osuszam, oprószam solą, pieprzem i mąką, dalej obtaczam w jajku i tartej bułce i smażę na maśle. Usmażoną rybę układam w rondlu i wstawiam na 15 minut do dobrze ogrzanego piekarnika, by doszła. Tak przygotowane składniki wykładam na pół…


Zupa rybna z lina - ryby na co dzień

ypac tartą bułkę,doprawic.Podawac z ziemniakami i surówkami do tego serwowac zimne piwo – smacznego. ZUPA RYBNA50 dkg ryby,20 dkg jarzyn,lisc laurowy,ziele angielskie, jedna szklanka śmietany,łyżka masła,łyżka mąki ,sól i przyprawy.Ugotowac wywar z jarzyn i przypraw,schłodzic a następnie przecedzic.Oczyszczoną rybę wczesniej lekko nasoloną ułożyć w garnku,zalac przygotowanym wywarem i gotow…


Lin pieczony w glinie z ogniska

jest wg mnie lin. Lina sprawiamy bez odgławiania i skrobania. Usuwamy skrzela aby uniknąć gorzkiego posmaku. Rybę należy odszlamić poprzez dokładne wytarcie w piasku nad brzegiem jeziora i następnie dokładnie wypłukać i osuszyć. Jak będzie ryba mokra można sparzyć mięso i zepsuć cały efekt. Następnie wyrabiamy glinę do konsystencji plasteliny. Rybę solimy, odlepiamy gliną, układamy w rozgarniętym …


Lin w śmietanie

 1/5 kostki masła; mąka, sól, olej do smażeniaLin w śmietanie przepis - Przygotowanie:Sprawione tuszki ryby osolić umiarkowanie, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Jak masło się roztopi zalać rybę gęstą śmietaną, posypać posiekanym, koperkiem i pietruszką. Przykryć naczynie i chwilę podusić. Podawać z chlebem pokrojonym w tzw. pajdy (grube skibki) stawiając patel…



lin w śmietanie - forum

Tytuł/Autor

Odpowiedzi

Ostatni post

Jak sprawić lina z łusek?
Napisany przez sauber, 27 sie 2010
47 odpowiedzi
HOT
 
Sith Sith
10 maj 2018
Lin w śmietanie
Napisany przez bambo225, 30 kwi 2013
21 odpowiedzi
 
pstrag222 pstrag222
07 sty 2015
Skrobanie lina - jak oskrobać lina - dobre sposoby
Napisany przez konik777, 30 kwi 2011
49 odpowiedzi
HOT
 
Piotr 100574 Piotr 100574
01 lis 2011
Lin marynowany
Napisany przez maciekbxl, 01 kwi 2011
0 odpowiedzi
 
maciekbxl maciekbxl
01 kwi 2011
Łuski
Napisany przez Burza, 14 lip 2009
6 odpowiedzi
 
Burza Burza
14 lip 2009