Szczupak przepisy kulinarne, Przepis na szczupaka, jak przyrządzić szczupaka

Szczupak - Przepisy kulinarne

 
 

Szczupak przepisy kulinarne, Przepisy szczupak, jak przyrządzić szczupakaSzczupak przepisy kulinarne to zakładka stworzona z myślą o różnych sposobach przyrządzania tej ryby. Znajdujące się na stronie przepis na szczupaka to zbiór najlepszych przepisów na rybę. Jak przyrządzić szczupaka - Dowiedz się jak go przyrządzić, jakie przyprawy nadają się najbardziej do grillowania, pieczenia czy wędzenia. Zapraszamy wszystkich miłośników smacznej rybki.


Powrót - Szczupak kompendium


  • 2014-12-09, komentarzy (6)

    Nieśmiały szczupak w śmietanie.

    Nieśmiały szczupak w śmietanie.

    Słowo wstępne.Czemuż taki nieśmiały ten szczupak w tytule? - pomyślicie.A to dlatego, że długo biłem się z myślami, czy ten wpis w ogóle udostępnić. Zastanawiałem się czy jestem gotowy na następstwa mojego wędkarskiego - jak to się teraz ładnie mówi - coming outu. Bo pewnie znajdą się głosy mówiące: mięsiarz, sieciarz, kłusol, sadysta, morderca, czy z angielskiego asshole :) Ale ten kto mnie zna, …

    zobacz więcej » 6


  • 2014-08-30, komentarze (4)

    Szczupak z pieca

    Szczupak z pieca

    Szczupak z piecaKonia z rzędem temu, kto wytłumaczy to po nikąd dziwne zjawisko. Niezliczona ilość jezior i rzek, stawów i strumieni, gospodarstw rybackich i agroturystycznych, a ryba słodkowodna gości na naszych stołach nadal sporadycznie. Nic dziwnego, że w wielu przypadkach ryby słodkowodne i to nie tylko drapieżne, są pewnego rodzaju rarytasem, a zarazem rzadkością na naszych stołach. Podane p…

    zobacz więcej » 4


  • 2014-01-02, komentarzy (11)

    Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

    Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

    Ostatnio złowiony Szczupaczek jak już wcześnie pisałem został przeze mnie zabrany do domu , wyczyszczony, oskubany z łusek i zamrożony po niecałych trzech dniach leżakowania w minusowej temperaturze, przejęła nad nim kontrole moja żona, po rozmrożeniu ryba została natarta przyprawą do ryb,solą, pieprzem i sporą ilością granulowanego czosnku następnie ryba została pozostawiona w lodówce na co naj…

    zobacz więcej » 11


  • 2013-12-13, komentarzy (8)

    Galantyna ze szczupaka

    Galantyna ze szczupaka

    No oczywiście, że jestem wędkarzem. To szczupaka trzeba złowić (kupując go nie jesteśmy pewni źródła, i możemy tym sposobem wesprzeć kłusola czy nie etycznego rybaka). Oprawić go i przymrozić (zabieg pomaga w oddzieleniu mięsa od ości i zdjęciu nie naruszonej skóry). I tyle co dotyczy wędkarza.Składniki;Szczupak.Cebula.2-3 ząbki czosnku.2 bułki pszenne małe moczone w mleku.1/2 szklanki bułki tarte…

    zobacz więcej » 8


  • 2013-12-09, komentarzy (6)

    Szczupak w galarecie

    Szczupak w galarecie

    Szczupak w galarecie, jest chyba obok sandacza z rusztu, karasi w śmietanie, zapiekanych okoni oraz karpia po grecku i karpia po żydowsku, jednym z najbardziej tradycyjnych i rozpowszechnionych, w wielu regionach Polski, rybnych świątecznych Dań rybnych. Jednocześnie pomimo faktu, że jest to danie, którego przygotowanie wymaga sporo cierpliwości i czasu, a także precyzji i uwagi, przy odrobinie sz…

    zobacz więcej » 6


  • 2013-12-02, komentarzy (20)

    Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

    Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

    Pieczony szczupak w sosie czosnkowym Wigilia i suto zastawiony stół zbliża się wielkimi krokami. Zgodnie z tradycją postawimy na nim 12 potraw. Jedną z nich w moim rodzinnym domu był smażony karp. Ta ryba zawsze kojarzyła mi się z świętami Bożego Narodzenia. Postanowiłem zamienić obcy gatunek hodowlany futrowany paszami, na rodzimy, z naturalnego środowiska, czyli szczupaka. Pieczony w całości, …

    zobacz więcej » 20


  • 2013-09-30, komentarze (2)

    Szczupak w foli z grila

    Szczupak w foli z grila

    [p]Pisałem wcześniej już o szczupaku i o sposobach przyrządzania ale w ten sposób jeszcze go nie przyrządzałem. Wyszedł smaczny to się pochwalę i ktoś z kolegów skorzysta z mojego już doświadczenia. Na początku jak już ktoś opisał ten przepis to przepraszam nie chce mi się szukać po internecie. Rybkę a chodzi o szczupaka dzień wcześniej złowionego jak zwykle skrobiemy , myjemy i odkładamy na ścier…

    zobacz więcej » 2


  • 2013-04-08, komentarzy (11)

    Szczupak w słoninie

    Szczupak w słoninie

    [p]Szczupak w słoninie" jest to przepis wypróbowany kilkakrotnie i mogę go śmiało opisać i polecić kolegom. Szczupaka w ten sposób podawałem na imieninach Żony i goście byli zachwyceni tym daniem na gorąco. A oto składniki:a)szczupak 1-1,5 kgb)słonina 1kg w kawałkuc) natka pietruszki 1 pęczekd) sóle) pieprzf) cytryna g)folia aluminiowa spożywczaA tak to robię : rybę skrobię, odcinam łeb i płetwy …

    zobacz więcej » 11


  • 2013-03-14, komentarzy (16)

    Szczupak po chłopsku

    Szczupak po chłopsku

    Dziś chciałbym przedstawić przepis na szczupaka po chłopsku, a więc zaczynajmy:-800g szczupaka-tłuszcz do cebuli i do naczynia-natka pietruszki-obrane ziemniaki-trochę żółtego sera-pęczak włoszczyzny bez kapusty-2/3 szklanki śmietany-sól i pieprzSposób przygotowania:Wypatroszonego i wyczyszczonego szczupaka pokroić wedle uznania, ja przeważnie kroję na dzwony. Następnie przyprawić i odstawić na ki…

    zobacz więcej » 16


  • 2013-03-10, komentarzy (17)

    Szczupak w pieczarkach

    Szczupak w pieczarkach

    Szczupak w pieczarkach - Zdjęcie dodałem bo pasuje tematycznie do przepisu jaki pragnę Kolegom podać. A oto składniki: a)szczupak taki 1-1,5 kgb) pieczarki 0,5 kgc)3-4 średnie cebuled) kwaśna śmietana 18-stka lub wyżeje) mąkaf) pieprzg) sólh) cytrynai) olejj) No i trochę czasu.Szczupaka skrobiemy, patroszymy, odcinamy łeb i płetwy. Myjemy i kładziemy na ściereczce aby odsączyła się woda. Następnie…

    zobacz więcej » 17


  • 2012-06-24, komentarz (1)

    Szczupak nadziewany w galarecie

    Szczupak nadziewany w galarecie

    Składniki• 1 szczupak (1 kg)• 1 bułka kajzerka• 1 cebula (10 dag)• 1/2 szklanki mleka• 1 jajko• 1 żółtko• 2 łyżki masła• 1 łyżka natki pietruszki• szczypta startej gałki muszkatołowej• sól• pieprzdo przybrania:• listki natki pietruszki lub rzeżuchy• 4 łyżki groszku konserwowego WYWAR:• 1 porcja włoszczyzny bez pora…

    zobacz więcej » 1


  • 2012-01-20, komentarze (4)

    Szczupak w śmietanie z surówką selerową

    Szczupak w śmietanie z surówką selerową

    Szczupaka w śmietanie z surówką selerowąSkładniki: 3 szerokie dzwonka szczupaka; olej do smażenia; mąka; 1/2 cytryny; sól, pieprz ½ selera; 1-2 łyżki octu winnego białego; 2 łyżki majonezu. koperekSos śmietanowy: 1/2l bulionu; 3-4 łyżki gęstej 30% śmietany do zupy; 1/2 cytryny; ½ szklanki białego lekkiego wina; pieprz grubo mielony (dużo); sól; złota zasmażka na maśle…

    zobacz więcej » 4


  • 2012-01-17, komentarze (4)

    Szczupak w sosie koperkowym

    Szczupak w sosie koperkowym

    składniki:- 3 dzwonka ze szczupaka- 2 łyzki oleju- 3 łyżki masła- sol- pieprz czarny mielony- 5 łyżeczek mąki- sok z cytryny- 4 łyżki pokrojonego koperku- 2 łyżki słodkiej smietanki 18%przygotowanie:Rybę umyc, osuszyc, posolic i posypac pieprzem. Oproszyc mąką. Na patelni rozgrzac 2 łyżki oleju. Smażyc rybe na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia zmniejszyc gaz, dołożyc masła i dosmażyc…

    zobacz więcej » 4


  • 2011-12-22, komentarz (1)

    Szczupak faszerowany z folii

    Szczupak faszerowany z folii

    Szczupak faszerowany z folii:- szczupak (ok. 1 kg), - 15-20 dag pieczarek, - mała cebula, - jajo łyżka masła łyżka oleju, - łyżka bułki tartej, - ćwierć łyżeczki tymianku, - koperek pieprz, sólRybę oskrobać, sprawić, wykroić oczy, skrzela i płetwy, posolić. Pieczarki drobnopokroić, włożyć na rozgrzaną patelnię, odparować. Cebulę drobno posiekać i podsmażyćna złoto na oleju, dodać pieczarki i chwil…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Szczupak w migdałach

    Szczupak w migdałach

    Produkty: -1,2 kg szczupaka -sok z cytryny -3-4 łyżki mąki, olej Na sos: -100 ml tłustego jogurtu naturalnego -100 ml majonezu -łyżeczka curry -2 łyżki płatków migdałowych -łyżeczka skórki otartej z pomarańcz -sól, pieprz Szczupak w migdałachPrzygotowanie: Oczyszczonego i umytego szczupaka pokroić w dzwonki, posolić i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. W tym czas…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Szczupak, lin lub leszcz duszony z chrzanem

    Szczupak, lin lub leszcz duszony z chrzanem

    1 kg ryby, 10 dag chrzanu, 2 łyżki masła, 1 szklanka śmietany, sól, cukier, sok z cytryny lub ocet owocowy.Rybę umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w dzwonka, odcinając głowę i płetwy. Porcje ryby posolić, ułożyć w niskim rondlu. Chrzan umyć, oczyścić, opłukać, utrzeć na tarce z małymi otworami. Rybę obłożyć chrzanem, polać stopionym masłem i 3 łyżkami gorącej wody lub rosołu, przykryć. Dusić na mał…

    zobacz więcej » 0



  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    Rolada ze szczupaka (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Rolada ze szczupaka (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Rolada ze szczupakaSkładniki: 1,5-2kg szczupaka; 4 jajka; 3 cebule; 2 suche bułki; bułka tarta; 0,5 l mleka; majeranek; sól, pieprz do smaku warzywaSposób przygotowania:Szczupaka sprawić, dokładnie wypłukać pod zimną wodą. Włożyć do brytfanny, przykryć plastrami 2 cebul, zalać mlekiem na noc. Ugotować wywar warzywny do którego włożyć kawałki uprzednio pozbawionego cebuli i opłukanego szc…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-19, komentarzy (0)

    Szczupak faszerowany cebulą (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Szczupak faszerowany cebulą (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Szczupak faszerowany cebuląSkładniki: szczupak około 1,5-2 kg; 3 cebule; sól, pieprz, przyprawa do ryb; 1 pęczek ego koperku  masło; olej do pieczenia, sałata; cytrynaSposób przygotowania:Rybę sprawić, dokładnie wypłukać, mocno osolić i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Wyjąć, opłukać z soli i poobcinać płetwy, ogonową pozostawić . Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Nasmarować cał…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Szczupak gotowany z jajkami na twardo

    Szczupak gotowany z jajkami na twardo

    Składniki:1- 1,2 kg szczupak4 jajka1 marchewka1 pietruszka2 cebule1 liść laurowy6 ziaren piprzu 60g masła2 łyżeczki pokrojonej zielonej pietruszki1 cytrynasólSprawioną rybę osolić i odstawić na 30 minut. Z warzyw i przypraw ugotować wywar i ostudzić. Chłodnym wywarem zalać rybę i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Jajka ugotować, posiekać i podsmażyć na maśle. Wyjąć szczupaka ułożyć na półmisk…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-07, komentarzy (0)

    Szczupak po cygańsku

    Szczupak po cygańsku

    Ryba po cygańskuSkładniki:-800g filetów z ryb morskich-3 duże cebule-3 ząbki czosnku-200g ogórków konserwowych lub kiszonych-garść posiekanej natki pietruszki-1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego-5 łyżek keczupu lub koncentratu pomidorowego-1 łyżka musztardy-sok z cytryny-sól-pieprzPrzygotowanie:Rybę podzielić na porcje , skropić z sokiem z cytryny, natrzeć solą i wstawić do lodówki na god…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarz (1)

    Szczupak faszerowany

    Szczupak faszerowany

    Ryba Wigilijna - Szczupak faszerowanyWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć , sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Boże…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-12-03, komentarzy (6)

    Szczupak po staropolsku

    Szczupak po staropolsku

    Ryba Wigilijna - Szczupak po staropolskuWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć , sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta B…

    zobacz więcej » 6


  • 2011-10-17, komentarzy (6)

    Szczupak w koniaku

    Szczupak w koniaku

    Proponuje Wam naprawdę dobry przepis i choć zdaje sobie sprawe, że korzystamy z nich naprawde sporadycznie, namawiam do przyrządzenia sobie SZCZUPAKA W KONIAKU. Proszę sie nie obawiać, do wykonania tej wykwintnej potrawy nie musimy używać prawdziwego francuskiego koniaku, może być brendy, albo nawet winiak.Myśle, że szczupakowi jest wszystko jedno :-) , a my nie wyczujemy znaczącej różnicy.Zaczyna…

    zobacz więcej » 6


  • 2011-09-27, komentarzy (0)

    Szczupak z rusztu.

    Szczupak z rusztu.

    Ponieważ sezon szczupakowy w pełni to chciałbym się podzielić przepisem na przygotowanie smacznego dania z rusztu, gdyż ostatnie ciepłe dni września jeszcze pozwalają na małe grilowanie. Składniki:oczywiście rybka a konkretnie szczupakcebulakilka gałązek zielonej pietruszkisok z cytrynysól, pieprzprzyprawy (jakie kto lubi, ja używam warzywka)Przygotowanie:Rybkę sprawić, oczyścić i ułożyć w jakimś …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-08-01, komentarz (1)

    Sandacz, szczupak, amur ze słodkim sosem chilli

    Sandacz, szczupak, amur ze słodkim sosem chilli

    Sandacz, szczupak, amur z surówka i słodkim sosem chilliPrzygotowaną wg poniższego przepisu rybę można podawać jako typowe danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub jako przystawkę ze słodkim sosem chilli. Składniki:• sandacz, szczupak, amur średniej wielkości;• ½ szklanki mąki;• oliwa do smażenia;• młode ziemniaki (2-3 na osobę);• 1 duża cebula;• słodki …

    zobacz więcej » 1


  • 2011-04-24, komentarze (3)

    Szczupak pieczony - Szczupak w folii z ziołami

    Szczupak pieczony - Szczupak w folii z ziołami

    Szczupak pieczony - Szczupak w folii z ziołamiTen przepis jest świetny dla wszystkich, którzy nie mają pomysłu jak przyrządzić szczupaka, a zwykła smażona rybka już się znudziła.składniki:szczupak 1,5 kgsól, pieprz, oregano,masło, olej, cztery ząbki czosnku,cytryna,posiekana natka pietruszki,sposób przyrządzenia:Szczupaka posolić natrzeć , oregano solą, pieprzem posmarować olejem. Masło utrzeć z s…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-03-08, komentarze (3)

    Przepis na szczupaka w całości - Pieczony z boczkiem

    Przepis na szczupaka w całości - Pieczony z boczkiem

    Przepis na szczupaka w całości.SKŁADNIKI:- mięso szczupaka- surowy boczek (NIEWĘDZONY)- sól i pieprzSPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:Wypatroszonego i oczyszczonego szczupaka (całego lub dzwonki-do wyboru) oprószyć solą i pieprzem, obwinąć plasterkami boczku i umieścić w brytfannie (lub naczyniu żaroodpornym). Włożyć do pieca nagrzanego do 180 stopni i piec 40minut.Oczywiście przepis na szczupaka w całości moż…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-03-06, komentarz (1)

    Przepisy kulinarne szczupak z grilla

    Przepisy kulinarne szczupak z grilla

    Przepisy kulinarne szczupak z grillaPotrzebujemy 1,2 kg ryby- karp, szczupak, pstrąg.Na marynatę:4 łyżki oleju lub oliwy,2 łyżki soku cytrynowego,pieprz,zioła wg. uznania- tymianek, estragon, kolendra, koperek.Przepisy kulinarne szczupak z grilla - Przygotowanie:Rybę sprawić, umyć, w najszerszych miejscach ponacinać ostrym nożem. W naczyniu wymieszać oliwę, sok z cytryny, pieprz i zioła. Włożyć ry…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-03-05, komentarzy (0)

    Szczupak duszony ze świeżymi borowikami

    Szczupak duszony ze świeżymi borowikami

    1 kg szczupaka, 500 g świeżych borowików, 2 cebule, 80 g masła, 2 łyżki pokrojonej zielonej pietruszki, 250 ml białego wina, 2 łyżeczki mąki , sól , pieprz.Sprawionego szczupaka rozciąć na pół, wyjąć ości, pokroić na kawałki i posolić. Oczyszczone grzyby spażyć wrzątkiem i podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulką i zieloną pietruszką. Włożyć szczupaka, zalać winem wymieszanym pół na pół z wodą…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-03-01, komentarzy (0)

    Szczupak w kuchni

    Szczupak w kuchni

    SZCZUPAK PO KOZIELSKU1 kg szczupaka,4 dkg maki,tluszcz(może być olej)szklanka śmietany,Pol szklanki białego wytrawnego wina,5 dkg tartego chrzanu,2 dkg rodzynkow,sól,pieprz,cukier i sok z cytryny do smaku.Sprawionego szczupaka umyc, przekrajac wzdłuż połówki,usuwając kośc kręgosłupa,pokrajac na kawałki,posypac przyprawami i mąką,zarumienic z obu stron,wlac smietanę i wino,dodac chrzan oraz opłuka…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-01-31, komentarze (3)

    Przepisy kulinarne szczupak nadziewany pieczarkami

    Przepisy kulinarne szczupak nadziewany pieczarkami

    Przepisy kulinarne szczupak nadziewanyTuszka szczupaka (ok. 1kg), 300 g pieczarek, czerstwa bułka, pół szklanki śmietany, łyżka mąki, łyżka masła, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, sok z cytryny, natka pietruszki.Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, opłukać i osączyć.Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą w środku i zwierzchu. Wstawić na 30 minut do lodówki. Pieczarki obrać , kilka najładniejszych odłoż…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-01-16, komentarzy (0)

    Szczupak faszerowany cebulą

    Szczupak faszerowany cebulą

    SZCZUPAK FASZEROWANY CEBULĄSkładniki:szczupak około 1,5 kg;3 cebule; 3 jajka;sól, pieprz, przyprawa do ryb;4-5 ziemników średniej wielkości;1 pęczek świeżego koperku masło;olej do pieczenia,sałata;chrzan tarty;cytrynaSposób przyrządzenia:Rybę sprawić, dokładnie wypłukać, mocno osolić i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny (mrożoną rybę wyjąć z zamrażalnika, mocno osolić i odczekać do całkowiteg…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-01-14, komentarze (4)

    Rolada ze szczupaka

    Rolada ze szczupaka

    ROLADA ZE SZCZUPAKASkładniki:szczupak około 1,5 kg;3 cebule; 2 jajka;dwie suche bułki;sól, pieprz, majeranek,włoszczyzna kpl.;gęsta śmietana;tarta bułkaSposób przyrządzenia:rybę sprawić, dokładnie wypłukać, mocno osolić i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny (mrożoną rybę wyjąć z zamrażalnika, mocno osolić i odczekać do całkowitego rozmrożenia);zagotować osoloną wodę i wstawić warzywa, które go…

    zobacz więcej » 4


  • 2010-10-29, komentarzy (11)

    Przepis na pyszna rybke - szczupaka, dorsza lub karpia

    Przepis na pyszna rybke - szczupaka, dorsza lub karpia

    Przedstawiam bardzo prosty sposób na przyrządzenie pysznej rybki. Przepis nie jest w ogóle pracochłonny oraz dziecinnie prosty. Najlepiej smakuje według mnie przyrządzony w ten sposób szczupak lecz próbowałam przepis również na dorszu i karpiu.POTRZEBUJEMY:-rybka-cebula-czosnek-por (białe i lekko zielone części)-masło-przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do ryb np.Prymat, kolendra, 'Kucharek', mini …

    zobacz więcej » 11


  • 2010-07-27, komentarz (1)

    Szczupak faszerowany

    Szczupak faszerowany

    1 szczupak (1,5 kg) 10 dag bułki tartej 1 jogurt naturalny 2 cebule 1 marchew 1 pietruszka 1 kalarepka 1 por 1/4 selera 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 8 ziarenek pieprzu 1 liść laurowy szklanka białego wina sól, biały pieprz Ugotować jarzyny w lekko osolonej wodzie, część pokroić w kostkę (wywar schłodzić). Szczupaka sprawić, rozcinając brzuch, wyjąć grzbiet i ości. Odkroić ze środka wars…

    zobacz więcej » 1


  • 2010-03-05, komentarze (3)

    Wytrawny twardziel - szczupak w ziołach.

    Wytrawny twardziel - szczupak w ziołach.

    Szaleństwa w kuchni szczególnie w okresie budzącej się do życia przyrody są mile widziane a nawet wskazane, dlatego też nie zaprzestałem poczynań związanych z moimi eksperymentami i postanowiłem tym razem rozprawić się z solidnym zębatym przeciwnikiem, któremu aż miło stawiać czoła.Nie było nawet chwili wahania, szybka decyzja i jeszcze szybsze wykonanie. Akcja rozpoczęła się od wyjęcia zimnego &#…

    zobacz więcej » 3


  • 2009-09-02, komentarze (3)

    Jak przyrządzić szczupaka

    Jak przyrządzić szczupaka

    Mimo że uwielbiam łowić ryby to jak już złowię musi smakować. Podaje przepis na szczupaka po polsku z jarzynami. Składniki: 2kg szczupaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 cebule, 1 mały seler , 1 kalarepa, 1,5 łyżeczki mąki , 70g masła , po 7 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 1/2 łyżeczki magi i sól. Sprawionego szczupaka pokroić na kawałki. Wyjąć ości, osolić i odstawić na 1 godzinę. Warzywa po…

    zobacz więcej » 3


Ogłoszenie płatne


   

Zimowy płyn do plecionek wędkarskich uszczelnia wszystkie pory na powierzchni linki , utrudnia osadzanie się wody i zamarzanie wody na lince. W trakcie wędkowania g…

Zimowy płyn do plecionek wędkarskich uszczelnia wszystkie pory na powierzchni linki , utrudnia osadzanie się wody i zamarzanie wody na lince. W trakcie wędkowania gdy przeciągamy plecionkę przez przelotki, płyn z linki częściowo osadza się na przelotkach, utrudniając gromadzenie się lodu na nich. P…

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

Kleń 52 cm - 1,70 kg, 20 kwietnia, na groch

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google