Sum - Przepisy kulinarne

 
 

Sum przepisy kulinarne, sum w galarecie przepis, filet z suma przepis, z grilla, w sosie, z grzybami, w śmietanieSum przepisy kulinarne to dział stworzony dla osób, które chcą poznać ciekawe sposoby na przyrządzenie tej ryby. Chciałbyś poznać przepis na suma galarecie lub na filet z suma ? W tej zakładce użytkownicy portalu przedstawiają swoje pomysły na dania z suma. Tutaj dowiesz się jak przyrządzić suma Sprawdź sum z grilla, sum z grzybami, sum w śmietanie, sum w kapuście, sum w sosie i wiele innych ciekawych przepisów. Zapraszamy do lektury dotyczącej kulinariów.


Powrót - Sum kompendium


  • 2011-12-06, komentarzy (0)

    Sum w sosie cebulowo śmietanowym

    Sum w sosie cebulowo śmietanowym

    60 dag filetów2 cebule2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki białego wytrawnego wina1 łyżka jasnego miodu4 łyżki śmietany 2 szklanki mleka1 kostka bulionu warzywnego1 cytrynakilka listków szałwiigałązka koperkusól pieprzUmyte filety natrzeć pieprzem ułożyć w garnku zalać mlekiem Pokroić cebulę i zeszklić na oleju doprawiać solą i pieprzem dodać miód i chwilę smażyć razem a następ…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Stripsy rybne

    Stripsy rybne

    Stripsy rybne:misiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotnie więc takie wyjście jest text zamienik hahahahahahahmisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotnie więc takie wyjście jest text zamienik hahahahahahahmisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznac…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Gulasz rybny

    Gulasz rybny

    Gulasz rybny filet z dorsza 400grsok z cytryny1/2 szklanki mąkiszalotka1 ząbek czosnku2 pomidorypapryka naturalna2 łyżki oliwyz 2 liści laurowe 1 łyżka przecieru pomidorowego 05 l bulionu warzywnego z 40gr oliwek czarnych koperek sól pieprz Gulasz rybny Wykonanie:Rybę natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny Pokroić w grubą kostkę i obtoczyć w mące Szalotki przekroić …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Sum w cieście chrzanowo musztardowym

    Sum w cieście chrzanowo musztardowym

    Sum w cieście chrzanowo musztardowym:Składniki:Filet z suma afrykańskiego &8222;catfish&8221;JajkoSłoiczek chrzanuChrzan świeży Musztarda DijonMąkaMlekoBułka tartaSól pieprz Sposób przyrządzenia:Filety dzielimy na porcje przyprawiamyPrzyrządzamy ciasto &8211; z całego chrzanu i łyżki dużej musztardy jajka mleka i mąki robimy gęste ciasto typu jak na racuchy doprawiamy delikatnie przyprawami pamięt…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-08-01, komentarz (1)

    Sandacz, szczupak, amur ze słodkim sosem chilli

    Sandacz, szczupak, amur ze słodkim sosem chilli

    Sandacz szczupak amur z surówka i słodkim sosem chilliPrzygotowaną wg poniższego przepisu rybę można podawać jako typowe danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub jako przystawkę ze słodkim sosem chilli Składniki:&8226; sandacz szczupak amur średniej wielkości;&8226; &189; szklanki mąki;&8226; oliwa do smażenia;&8226; młode ziemniaki (23 na osobę);&8226; 1 duża cebula;&8226; słodki sos chilli;&8…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-04-24, komentarzy (5)

    Przepis na suma pieczonego

    Przepis na suma pieczonego

    Przepis na suma pieczonegoSkładniki:sum 1 rybamasło 1/2 kostkipor 1 małynatka pietruszki 1 pęczeksól pieprzPrzepis na suma pieczonego Przyrządzanie:Suma oprawić umyć Do brzucha ryby włożyć kawałek sporym masła natkę pietruszki krążki pora W naczyniu żaroodpornym rozłożyć resztę masło ok &188; kostki resztę poszatkowanego pora i pietruszki Położyć na tym rybę posolić popieprzyć Piec ok 1 godz w 18…

    zobacz więcej » 5


  • 2011-03-18, komentarze (3)

    Ryba smażona w cieście - dorsz, lin lub sum

    Ryba smażona w cieście - dorsz, lin lub sum

    Ryba smażona w cieście DORSZ LIN SUM W CIEŚCIEZdjęcie z http://kuchniabobyypl/przepis/rybawciescienalesnikowym2Do powyższego dania staramy się wybierać raczej ryby bardziej tłuste oraz posiadające stosunkowo niewielką ilość ości Chodzi generalnie o komfort późniejszego spożywania naszego smakołyku Jednymi z bardziej odpowiednich będą filet ryb słodkowodnych lin sum oraz z morskich dorsz i praktyc…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-03-04, komentarzy (0)

    Potrawy z suma oraz Potrawy z miętusa

    Potrawy z suma oraz Potrawy z miętusa

    Potrawy z SumaSuma i miętusa można ugotować w wywarze z warzyw i podawać polane masłem z posiekanymi jajkami lub z sosem holenderskim Genevoise pomidorowym lub Nantua Ryby te przyżądza się również w galarecie tak jak szczupaka i karpia Znakomita jest zupa z głowy suma z kluseczkami francuskimi lub kaszą jęczmiennąŻyczę smacznej potrawy z sumaInfo Dania na każdą okazje…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-03-04, komentarzy (0)

    Kotlety z suma w sosie kaparowym

    Kotlety z suma w sosie kaparowym

    800 g filetów z suma 2 jajka i tarta bułka do panierowania sól pieprz sklarowane masło lub olej do smażeniaFilety pokroić na szerokie płaty Posolić i oprószyć pieprzem obtoczyć w mące jajku i tartej bułce Smażyć na maśle lub oleju na złoty kolor z obu stron Podawać z tartym chrzanem Oddzielnie podać zieloną sałate i sos kaparowyŻyczę smacznegoInfo Dania na każdą okazje…

    zobacz więcej » 0


  • 2010-10-19, komentarzy (10)

    Sum wędzony po wiejsku

    Sum wędzony po wiejsku

    Witam chcę się podzielić prostym ale dobrym sposobem wędzenia sumaZłowionego suma oczyścić (sprawić) dobrze wymoczyć w wodzie lekko osolonej Tuszkę po moczeniu dobrze osuszyć Po osuszeniu natrzeć solą obsypać delikatnie angielskim zielem zmielonym i można jeżeli ktoś lubi przed soleniem natrzeć tuszkę czosnkiemlub dodać trochę marynaty staropolskiej do mięs No a teraz wędzenie: ja z racji tego że…

    zobacz więcej » 10



Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

Wędkarskie okazy

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord

Google