Sandacz przepisy kulinarne, Przepis na sandacza, jak przyrządzić sandacza

Sandacz - Przepisy kulinarne

 
 

Sandacz przepisy kulinarne, Przepis na sandacza, filet z sandacza, w śmietanie, w galarecie, z grillaSandacz przepisy kulinarne to miejsce dla osób, które szukają ciekawego sposobu na przyrządzenie tej ryby. Na stronie znajdziesz przepis na sandacza wraz z wszelkimi przydatnymi informacjami odnośnie przypraw i składników. Dowiedz się jak przyrządzić sandacza, jak zrobić soczysty filet z sandacza, sprawdź przepisy na: sandacz w śmietanie, sandacz w ziołach, sandacz w galarecie, sandacz w pomidorach, sandacz w occie, sandacz w kurkach, sandacz z grilla, sandacz w marynacie, sandacz w sosie borowikowym oraz wiele innych ciekawych pomysłów na tę rybę napisanych przez użytkowników portalu wedkuje.pl.


Powrót - Sandacz kompendium


  • 2012-06-22, komentarzy (7)

    Smaczna ryba z warzywami „po grecku”

    Smaczna ryba z warzywami „po grecku”

    Smaczna ryba „po grecku” - składniki: - 1kg filetów z miruny - 1kg marchwi- 3 cebule- koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie- przyprawy:-sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka ostra mielona.Smaczna ryba „po grecku” - sposób przygotowania: Filety obsypać solą i pieprzem następne obtoczyć w mące potem usmażyć na oleju.marchew zetrzeć na tartce jarzynowej i dodać…

    zobacz więcej » 7


  • 2012-01-13, komentarzy (7)

    Sandacz w sosie śmietanowym (inspiracja przepisem dr Russaka)

    Sandacz w sosie śmietanowym (inspiracja przepisem  dr Russaka)

    Sandacz w sosie śmietanowym ( inspiracja przepisem dr Russaka)Składniki: dwa duże filety z sandacza; olej do smażenia; mąka; 1 cytryna; sól, pieprz szparagi zieloneSos śmietanowy 1l bulionu; 1 szklanka gęstej 30% śmietany; 1 cytryna; ½ szklanki białego lekkiego wina; pieprz grubo mielony (dużo); sól; złota zasmażka na maśle (masło do mąki jak 1:1) Sposób przygotowania:Filety …

    zobacz więcej » 7


  • 2011-12-24, komentarzy (0)

    Sandacz przykryty pieczarkami

    Sandacz przykryty pieczarkami

    Składniki: 1 kg sandacza 150 g pieczarek 30 g tłuszczu 30 g mąki 40 g masła sól posiekana natka pietrsuzkiSandacz przykryty pieczarkamiSposób wykonania:Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu.W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po czym podlać odorbin…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Sandacz duszony z jabłkami

    Sandacz duszony z jabłkami

    Składniki ; Sandacz duszony z jabłkami1,5 kg sandacza6 jabłek1 cebula1/2 pęczka włoszczyzny1/2 szklanki śmietany kremówki1 szklanka białego wytrawnego wina1 łyżka masła3 gałązki rozmarynukilka ziarenek ziela angielskiego2 listki laurowesok z cytrynysólpieprz białyolejPrzygotowanie ;Włoszczyznę obierz . Z sandacza wytnij filety. Posól je i skrop sokiem cytrynowym . Resztę ryby , włoszczyznę i przyp…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    Filety z sandacza ze słoniną

    Filety z sandacza ze słoniną

    Składniki: 4 filety z sandaczasól sok z cytryny 2 łyżki mąki 5 łyżek masła 8 plasterków wędzonej słoniny 1 pęczek trybuliFilety z sandacza ze słoniną wypłucz i osusz. Przypraw solą i sokiem z cytryny, oprósz mąką. Usmaż na 3 łyżkach rozgrzanego masła po 5 minut z każdej strony. Filety zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Plasterki słoniny wysmaż na innej patelni (najlepiej teflonowej) na…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Sandacz z kalafiorem i zielonym sosem

    Sandacz z kalafiorem i zielonym sosem

    Produkty: -60 dag filetów z sandacza -sól -1 średni kalafior -3 łyżki oleju -2 łyżki mąki -1 łyżka chrzanu -1 duży ogórek, surowy ogórek -1 cytryna -kilka gałązek natki pietruszki Sandacz z kalafiorem i zielonym sosemPrzygotowanie: Rybę opłukać, osuszyć, posolić. Kalafior umyć, wyciąć głąb, ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej, rybę oprószyć mąką i smażyć po około 5 minut z każdej …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-17, komentarzy (0)

    Sandacz w prawdziwkach

    Sandacz w prawdziwkach

    -40dag filetów z sandacza-4 gałązki majeranku-czosnek w kostce-białe wytrawne wino - 50 ml-20 dag prawdziwków-2 łyżki masła-1 sztuka szalotki-2 łyżki oliwy Sandacz w prawdziwkachRybę podzielić na porcję, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i wstawić na 30 minut do lodówki. Szalotkę i majeranek posiekać. Prawdziwki po oczyszczeniu pokroić w plasterki. Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszkli…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Sandacz smażony z masłem ziołowym

    Sandacz smażony z masłem ziołowym

    Sandacz smażony z masłem ziołowym1 kg sandacza,2 łyżki oliwy,1/2 kostki masła,1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki,cytryna,sól, biały pieprz,Rybę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na dzwonka. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na około 30 minut. Masło rozetrzeć z natką i doprawić sokiem z cytryny. Z maślano-pietruszkowej masy ufor…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Sandacz na grillowanych warzywach

    Sandacz na grillowanych warzywach

    Sandacz na grillowanych warzywach4 filety z sandacza (ok. 120 g każdy),100 ml oliwy,1 limonka,przypraw (po łyżeczce pieprzu białego, czarnego i cayenne, słodkiej papryki, a także suszonych ziół - tymianku i oregano oraz granulowanych czosnku i cebuli),3 kolorowe papryki (czerwona, zielona, żółta),1 cukinia.jeżyny,sok z limonki,cukinia,Salsa pomidorowa:puszka krojonych pomidorów bez…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Sandacz w warzywach

    Sandacz w warzywach

    Sandacz w warzywach500 g filetów z sandacza,2 cytryny,4 łyżki mąki,2 marchewki,duża pietruszka,pół selera,2 cebule,kieliszek białego wytrawnego wina,2 listki laurowe,kilka ziaren ziela angielskiego,szklanka śmietany,olej do smażenia,sól, pieprz, cukier,Filety z sandacza skropić sokiem z cytryny, lekko osolić i odstawić na 5 godzin do lodówki. Następnie osuszyć. Cebulę posiekać, …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-14, komentarzy (0)

    Sandacz w białym winie

    Sandacz w białym winie

    Produkty:-800 g filetów z sandacza-250 ml wytrawnego białego wina -1 cytryna-3 żółtka-1 liść laurowy-2 goździki, szafran -4 ziarna ziela angielskiego-1 łyżka mąki-2 łyżki masła-sól, pieprz czarny ziarnisty, pieprz biały mielony Przygotowanie:Filety posypujemy solą, białym pieprzem i szafranem. Do specjalnego podłużnego garnka z wkładką wlewamy wino i zagotowujemy z liściem laurowy, goździkami, zie…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-03, komentarzy (0)

    Sandacz z wody

    Sandacz z wody

    Ryba Wigilijna - Sandacz z wodyWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć no i sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Bożego …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-03, komentarzy (0)

    Sandacz w śmietanie

     Sandacz w śmietanie

    Ryba Wigilijna - Sandacz w śmietanieWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć no i sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta B…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-03, komentarzy (0)

    Sandacz w jabłkowym sosie

    Sandacz w jabłkowym sosie

    Ryba Wigilijna - Sandacz w jabłkowym sosieWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć no i sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Świ…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-09-27, komentarzy (0)

    Sandacz z sosem chrzanowo-koperkowym

    Sandacz z sosem chrzanowo-koperkowym

    1 filet sandacza ze skórą .1 cytryna.olej z pestek winogron.2 łyżki masła .sól morska.szczypta cukru .pieprz kolorowy grubo mielony.mąka.2 łyżeczki chrzanu .3 łyżki pokrojonego koperku.1/2 szklanki słodkiej śmietanki.1/4 szklanki wody.PRZYGOTOWANIE: Sandacza zalać sokiem z cytryny.Posypać grubo mielonym pieprzem i solą zostawić na 30 minut. Wyjąć z marynaty i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-09-27, komentarz (1)

    Szaszłyk z sandacza i pieczarek

    Szaszłyk z sandacza i pieczarek

    40 dag pieczarek50 dag filetów sandacza lub innej ryby15 dag słoniny20 dag cebuliolejsólpieprzzielona pietruszkaSposób przyrządzenia;Pieczarki umyć, przyciąć im trzony równo z kapeluszami,bardzo grube kapelusze przekroić w poprzek na dwie częsci.Cebule pokroić na równej grubości krążki,słoninę w cienkie kwadraty mniej więcej wielkości kapelusza pieczarek,filety w kosztkę. Namoczyć patyczki w wodzi…

    zobacz więcej » 1



  • 2011-07-05, komentarz (1)

    Sandacz w śmietanowym sosie

    Sandacz w śmietanowym sosie

    SKŁADNIKI:- sandacz o wadze do 2 kg porcja włoszczyzny bez kapusty 2 cebule liść laurowy kilka ziaren czarnego pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego sól sok z całej, dużej cytryny posiekany koper.SOS:- śmietana cebula.PRZYGOTOWANIE:Oczyszczonego, wypatroszonego sandacza dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, usuwamy oczy, delikatnie usuwamy skrzela, płuczemy raz jeszcze i układamy na suszarce, by …

    zobacz więcej » 1


  • 2011-07-05, komentarz (1)

    Sandacz z wody

    Sandacz z wody

    SKŁADNIKI:- świeży sandacz o wadze do 2,5 kg 1/2 kostki (12,5 dag) masła 4 jajka ugotowane na twardo sok z dużej cytryny kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki wywar esencjonalny z włoszczyzny (bez kapusty).PRZYGOTOWANIE:Pozbawionego łusek, wypatroszonego, dokładnie umytego pod bieżącą wodą sandacza nacieramy solą, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. po tym czasie rybę lekko obsuszmy, ukł…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-04-24, komentarzy (0)

    Zupa z sandacza i łososia...

    Zupa z sandacza i łososia...

    Zupa z sandacza i łososia z borowikami i warzywami aromatyzowana oliwą truflową.Składniki: 250 g filetu z sandacza bez skóry, tymianek Prymat do smaku, sól, pieprz czarny mielony Prymat, olej, 1 pęczek koperku, 200 ml śmietany 36%, 4 ząbki czosnku, 100 g pokrojonej w kostkę cebuli, 300 g pokrojonych w kostkę warzyw (po 100 g marchwi, selera, pora), 250 g borowików, 250 g filetu z łosos…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-04-24, komentarzy (0)

    Torcik z łososia i sandacza...

    Torcik z łososia i sandacza...

    Torcik z łososia i sandacza przekładany musem chrzanowym podany z sosem miodowo-borowikowymSkładniki: 160 g filet z łososia bez skóry i ości, 1 szczypta pieprz czarny mielony Prymat, 1 gałązka koper, 1 szt cebula, 1 łyżka miód, 20 g marynowane borowiki, 15 g żelatyna spożywcza, 300 ml wywar rybny, 1 pęczek szczypior, 4 szt ugotowane jajka przepiórcze, 40 g pomidory koktajlowe, 5 gałąze…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-04-09, komentarzy (0)

    Sandacz z pieczarkami - palce lizać!!!

    Sandacz z pieczarkami - palce lizać!!!

    Sandacz z pieczarkamiSkładniki: 1 kg sandacza, 15 dkg pieczarek, 3 dkg tłuszczu,3 dkg mąki,4 dkg masła lub margaryny,sól,zielenina. Wykonanie: Sandacza oczyścić, opłukać, odfiletować ze skórą. Filety pokroić na porcje. Pieczarki oczyścić z ziemi, opłukać, oddzielić trzony od kapeluszy, pokroić w cienkie plasterki. Masło (2 dkg) rozgrzać na patelni, włożyć pieczarki, osmażyć, przykryć pokrywa, wlać…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-03-20, komentarzy (0)

    Sandacz z jarzynami

    Sandacz z jarzynami

    800 g sandacza, 6 świeżych grzybów, 4 łyżki masła, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 seler, 1 kalarepka, 2 łyżki kaparów, 4 pomidory,3 kiszone ogórki, 1 liść laurowy, 5 ziaren kolendry, 1 cytryna, 10 oliwek, sól, pieprz.Oczyszczonego sandacza pokroić na plastry grubości 2 cm. Wgarnku podsmażyć grzyby na 1 łyżce masła. Włożyć sandacza, wlać 800 ml wody, dodać przyprawy, sól. Gotować na małym ogniu przez…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-03-05, komentarzy (0)

    Sandacz z nutą orientu

    Sandacz z nutą orientu

    SANDACZ Z NUTĄ ORIENTU Witam chciałbym zaproponować naprawdę przepyszny sposób na potrwe z sandacza.Potrzebny nam będzie sandacz miejwięcej taki ok. 2 kg.Rybę skrobiemy ,patroszymy,odcinamy głowe i myjemy,bierzemy ostry nóż i filetujemy rybę,następnie filety kroimy na kawałki mniejwięcej jak pudełko zapałek,przyprawiamy wegetą i pieprzem -odstawiamy na godzine do lodówki.Kiedy rybka przegryza się…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-02-24, komentarze (4)

    Przyrządzanie sandacza

    Przyrządzanie sandacza

    SANDACZ NA DZIKO 1kg sandacza,5 dkg masła,1kg ziemniaków,8 prawdziwków(najlepiej małe),2 szklanki śmietany,sól,pieprz i majeranek do smaku.Sprawionego sandacza umyc pokrajac w dzwonka,posypac przyprawami następnie uyłożyc w naczyniu posmarowanym masłem.Ziemniaki umyc,obrac ze skorki opłukac dodac do ryby razem z oczyszczonymi opłukanymi grzybami, zalac doprawioną śmietaną i upiec w średnio nagrzan…

    zobacz więcej » 4


  • 2009-12-12, komentarzy (20)

    Sandacz w sosie własnym

    Sandacz w sosie własnym

    Sandacz sam w sobie jest obiektem zainteresowania pośród spinningistów i nie tylko szczególnie w końcowej fazie sezonu wędkarskiego. System tropienia i przechytrzania tego osobnika jest niemalże ceremoniałem w osiąganiu niezapomnianych wyników i wrażeń z samych spotkań z okazem. Aby je jeszcze bardziej spotęgować i podnieść rangę jego „imienia” możemy przedstawić go społeczeństwu dodat…

    zobacz więcej » 20


  • 2009-11-27, komentarzy (0)

    Sandacz w folii

    Sandacz w folii

    Sezon w pełni na ryby drapieżne.Dlatego więc przygotowałem przepis o tego typu rybie, którą jest SANDACZ.Przepis jest dla 6 osub Przygotowanie: 45min 150 kcalSKŁADNIKI1średniej wielkości sandacz,3-4 pomidory,sól i pieprz do smaku,50g oleju,50g słoniny,świeża zielenina,2 łyżki stołowe wody,1 cebula.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAStarannia oczyścić sandacza,usuwając z niego wszystkie wnętrzności, i umyj.Osusz …

    zobacz więcej » 0


  • 2009-11-25, komentarzy (14)

    Sandacz zapiekany

    Sandacz zapiekany

    'SANDACZ ZAPIEKANY'ogólny czas przygotowania 1godz 20 min. porcja dla 6 osób PRODUKTY:1 sandacz lub inna ryba 1,5 szklanki białego wina wytrawnego,100g grzybów(najlepiej leśnych),80g masła,3 łyżki śmietany rzadkiej,40g startego parmezanu,20g bułki tartej,20g mąki,1 listek laurowy,1 ząbek czosnku,1 pęczek pietruszki,szczypta gałki muszkatołowej,zioła prowansalskie sól,pieprz ś…

    zobacz więcej » 14


  • 2009-08-21, komentarze (3)

    Sandacz przepis - smaczny przepis na sandacza

    Sandacz przepis - smaczny przepis na sandacza

    Na samym początku musimy nałapać ryb,najlepiej do tego przepisu nadaje się uklejaZłowione ryby oczyścić nasolić i odstawić na noc do lodówki.Na garnek 3,5 litra:- 1 słoik koncentratu pomidorowego + pół słoiczka keczupu- 1/2 szklanki oleju- 1/2 szklanki octu- 1 łyżeczka soli- 4 łyżeczki cukreu- 5-6 cebul pieprz naturalny,papryka słodka około 3 liści laurowych(skruszyć),od 10 do 15 ziaren ziela angi…

    zobacz więcej » 3


Ogłoszenie płatne


   

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonal…

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonalna obsługę. www.kolobrzeg-wedkarstwo.pl

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

kleń złowiny w dniu dzisiejszym przy pieknym poranku

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google