Sandacz - Przepisy kulinarne

 
 

Sandacz przepisy kulinarne, Przepis na sandacza, filet z sandacza, w śmietanie, w galarecie, z grillaSandacz przepisy kulinarne to miejsce dla osób, które szukają ciekawego sposobu na przyrządzenie tej ryby. Na stronie znajdziesz przepis na sandacza wraz z wszelkimi przydatnymi informacjami odnośnie przypraw i składników. Dowiedz się jak przyrządzić sandacza, jak zrobić soczysty filet z sandacza, sprawdź przepisy na: sandacz w śmietanie, sandacz w ziołach, sandacz w galarecie, sandacz w pomidorach, sandacz w occie, sandacz w kurkach, sandacz z grilla, sandacz w marynacie, sandacz w sosie borowikowym oraz wiele innych ciekawych pomysłów na tę rybę napisanych przez użytkowników portalu wedkuje.pl.


Powrót - Sandacz kompendium


  • 2012-06-22, komentarzy (7)

    Smaczna ryba z warzywami „po grecku”

    Smaczna ryba z warzywami „po grecku”

    Smaczna ryba &8222;po grecku&8221; składniki: 1kg filetów z miruny 1kg marchwi 3 cebule koncentrat pomidorowy 1 opakowanie przyprawy:sól pieprz ziele angielskie liść laurowy papryka ostra mielonaSmaczna ryba &8222;po grecku&8221; sposób przygotowania: Filety obsypać solą i pieprzem następne obtoczyć w mące potem usmażyć na olejumarchew zetrzeć na tartce jarzynowej i dodać liść laurowy i zie…

    zobacz więcej » 7


  • 2012-01-13, komentarzy (7)

    Sandacz w sosie śmietanowym (inspiracja przepisem dr Russaka)

    Sandacz w sosie śmietanowym (inspiracja przepisem  dr Russaka)

    Sandacz w sosie śmietanowym ( inspiracja przepisem dr Russaka)Składniki: dwa duże filety z sandacza; olej do smażenia; mąka; 1 cytryna; sól pieprz szparagi zieloneSos śmietanowy 1l bulionu; 1 szklanka gęstej 30% śmietany; 1 cytryna; &189; szklanki białego lekkiego wina; pieprz grubo mielony (dużo); sól; złota zasmażka na maśle (masło do mąki jak 1:1) Sposób przygotowania:Filety os…

    zobacz więcej » 7


  • 2011-12-24, komentarzy (0)

    Sandacz przykryty pieczarkami

    Sandacz przykryty pieczarkami

    Składniki: 1 kg sandacza 150 g pieczarek 30 g tłuszczu 30 g mąki 40 g masła sól posiekana natka pietrsuzkiSandacz przykryty pieczarkamiSposób wykonania:Sandacza odfiletować i pokroić na porcję które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczuW między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po czym podlać odorbiną …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Sandacz duszony z jabłkami

    Sandacz duszony z jabłkami

    Składniki ; Sandacz duszony z jabłkami15 kg sandacza6 jabłek1 cebula1/2 pęczka włoszczyzny1/2 szklanki śmietany kremówki1 szklanka białego wytrawnego wina1 łyżka masła3 gałązki rozmarynukilka ziarenek ziela angielskiego2 listki laurowesok z cytrynysólpieprz białyolejPrzygotowanie ;Włoszczyznę obierz Z sandacza wytnij filety Posól je i skrop sokiem cytrynowym Resztę ryby włoszczyznę i przyprawy …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    Filety z sandacza ze słoniną

    Filety z sandacza ze słoniną

    Składniki: 4 filety z sandaczasól sok z cytryny 2 łyżki mąki 5 łyżek masła 8 plasterków wędzonej słoniny 1 pęczek trybuliFilety z sandacza ze słoniną wypłucz i osusz Przypraw solą i sokiem z cytryny oprósz mąką Usmaż na 3 łyżkach rozgrzanego masła po 5 minut z każdej strony Filety zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce Plasterki słoniny wysmaż na innej patelni (najlepiej teflonowej) na chru…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Sandacz z kalafiorem i zielonym sosem

    Sandacz z kalafiorem i zielonym sosem

    Produkty: 60 dag filetów z sandacza sól 1 średni kalafior 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki 1 łyżka chrzanu 1 duży ogórek surowy ogórek 1 cytryna kilka gałązek natki pietruszki Sandacz z kalafiorem i zielonym sosemPrzygotowanie: Rybę opłukać osuszyć posolić Kalafior umyć wyciąć głąb ugotować w osolonej wodzie Na patelni rozgrzać olej rybę oprószyć mąką i smażyć po około 5 minut z każdej strony po czym ws…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-17, komentarzy (0)

    Sandacz w prawdziwkach

    Sandacz w prawdziwkach

    40dag filetów z sandacza4 gałązki majerankuczosnek w kostcebiałe wytrawne wino 50 ml20 dag prawdziwków2 łyżki masła1 sztuka szalotki2 łyżki oliwy Sandacz w prawdziwkachRybę podzielić na porcję oprószyć solą i pieprzem skropić cytryną i wstawić na 30 minut do lodówki Szalotkę i majeranek posiekać Prawdziwki po oczyszczeniu pokroić w plasterki Na rozgrzanej 1 łyżce masła zeszklić pokrojoną wc…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Sandacz smażony z masłem ziołowym

    Sandacz smażony z masłem ziołowym

    Sandacz smażony z masłem ziołowym1 kg sandacza2 łyżki oliwy1/2 kostki masła1/2 pęczka posiekanej natki pietruszkicytrynasól biały pieprzRybę opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem podzielić na dzwonka Oprószyć solą pieprzem skropić sokiem z cytryny odstawić na około 30 minut Masło rozetrzeć z natką i doprawić sokiem z cytryny Z maślanopietruszkowej masy uformować wałek Owin…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Sandacz na grillowanych warzywach

    Sandacz na grillowanych warzywach

    Sandacz na grillowanych warzywach4 filety z sandacza (ok 120 g każdy)100 ml oliwy1 limonkaprzypraw (po łyżeczce pieprzu białego czarnego i cayenne słodkiej papryki a także suszonych ziół tymianku i oregano oraz granulowanych czosnku i cebuli)3 kolorowe papryki (czerwona zielona żółta)1 cukiniajeżynysok z limonkicukiniaSalsa pomidorowa:puszka krojonych pomidorów bez skóry1/2 szklan…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Sandacz w warzywach

    Sandacz w warzywach

    Sandacz w warzywach500 g filetów z sandacza2 cytryny4 łyżki mąki2 marchewkiduża pietruszkapół selera2 cebulekieliszek białego wytrawnego wina2 listki laurowekilka ziaren ziela angielskiegoszklanka śmietanyolej do smażeniasól pieprz cukierFilety z sandacza skropić sokiem z cytryny lekko osolić i odstawić na 5 godzin do lodówki Następnie osuszyć Cebulę posiekać pozostałe warzywa p…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-03, komentarzy (0)

    Sandacz z wody

    Sandacz z wody

    Ryba Wigilijna Sandacz z wodyWszystkim z nas kojarzy się że Wigilijną rybą jest karp Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby nie mając wystarczających funduszy a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak npszczupak leszcz karaś płoć no i sandacz Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Bożego Narodzenia…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-03, komentarzy (0)

    Sandacz w śmietanie

     Sandacz w śmietanie

    Ryba Wigilijna Sandacz w śmietanieWszystkim z nas kojarzy się że Wigilijną rybą jest karp Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby nie mając wystarczających funduszy a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak npszczupak leszcz karaś płoć no i sandacz Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Bożego Naro…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-03, komentarzy (0)

    Sandacz w jabłkowym sosie

    Sandacz w jabłkowym sosie

    Ryba Wigilijna Sandacz w jabłkowym sosieWszystkim z nas kojarzy się że Wigilijną rybą jest karp Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby nie mając wystarczających funduszy a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak npszczupak leszcz karaś płoć no i sandacz Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Bożego…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-11-01, komentarze (3)

    Wędzenie płockie, karsie i liny w gorącym dymie

    Wędzenie płockie, karsie i liny w gorącym dymie

    Zarówno ryby jak i inne mięsa możemy wędzić na dwa sposoby: a/ w gorącym dymie b/ w zimnym dymie Chciałbym pokrótce przybliżyć sposób wędzenia na gorąco Do wędzenia nadają się zarówno ryby tłuste jak i ryby chuderyby słodkowodne i morskie Ryby mozna wędzić w całości jako tłusze bez głów a także pokrojone w dzwonka Zaznaczam że podanego przezemnie sposobu wędzenia…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-09-27, komentarzy (0)

    Sandacz z sosem chrzanowo-koperkowym

    Sandacz z sosem chrzanowo-koperkowym

    1 filet sandacza ze skórą 1 cytrynaolej z pestek winogron2 łyżki masła sól morskaszczypta cukru pieprz kolorowy grubo mielonymąka2 łyżeczki chrzanu 3 łyżki pokrojonego koperku1/2 szklanki słodkiej śmietanki1/4 szklanki wodyPRZYGOTOWANIE: Sandacza zalać sokiem z cytrynyPosypać grubo mielonym pieprzem i solą zostawić na 30 minut Wyjąć z marynaty i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi Opr…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-09-27, komentarz (1)

    Szaszłyk z sandacza i pieczarek

    Szaszłyk z sandacza i pieczarek

    40 dag pieczarek50 dag filetów sandacza lub innej ryby15 dag słoniny20 dag cebuliolejsólpieprzzielona pietruszkaSposób przyrządzenia;Pieczarki umyć przyciąć im trzony równo z kapeluszamibardzo grube kapelusze przekroić w poprzek na dwie częsciCebule pokroić na równej grubości krążkisłoninę w cienkie kwadraty mniej więcej wielkości kapelusza pieczarekfilety w kosztkę Namoczyć patyczki w wodzie i na…

    zobacz więcej » 1



  • 2011-07-05, komentarz (1)

    Sandacz w śmietanowym sosie

    Sandacz w śmietanowym sosie

    SKŁADNIKI: sandacz o wadze do 2 kg porcja włoszczyzny bez kapusty 2 cebule liść laurowy kilka ziaren czarnego pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego sól sok z całej dużej cytryny posiekany koperSOS: śmietana cebulaPRZYGOTOWANIE:Oczyszczonego wypatroszonego sandacza dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą usuwamy oczy delikatnie usuwamy skrzela płuczemy raz jeszcze i układamy na suszarce by spłynęła c…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-07-05, komentarz (1)

    Sandacz z wody

    Sandacz z wody

    SKŁADNIKI: świeży sandacz o wadze do 25 kg 1/2 kostki (125 dag) masła 4 jajka ugotowane na twardo sok z dużej cytryny kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki wywar esencjonalny z włoszczyzny (bez kapusty)PRZYGOTOWANIE:Pozbawionego łusek wypatroszonego dokładnie umytego pod bieżącą wodą sandacza nacieramy solą odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce po tym czasie rybę lekko obsuszmy układamy na …

    zobacz więcej » 1


  • 2011-04-24, komentarzy (0)

    Zupa z sandacza i łososia...

    Zupa z sandacza i łososia...

    Zupa z sandacza i łososia z borowikami i warzywami aromatyzowana oliwą truflowąSkładniki: 250 g filetu z sandacza bez skóry tymianek Prymat do smaku sól pieprz czarny mielony Prymat olej 1 pęczek koperku 200 ml śmietany 36% 4 ząbki czosnku 100 g pokrojonej w kostkę cebuli 300 g pokrojonych w kostkę warzyw (po 100 g marchwi selera pora) 250 g borowików 250 g filetu z łososia bez skóry …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-04-24, komentarzy (0)

    Torcik z łososia i sandacza...

    Torcik z łososia i sandacza...

    Torcik z łososia i sandacza przekładany musem chrzanowym podany z sosem miodowoborowikowymSkładniki: 160 g filet z łososia bez skóry i ości 1 szczypta pieprz czarny mielony Prymat 1 gałązka koper 1 szt cebula 1 łyżka miód 20 g marynowane borowiki 15 g żelatyna spożywcza 300 ml wywar rybny 1 pęczek szczypior 4 szt ugotowane jajka przepiórcze 40 g pomidory koktajlowe 5 gałązek natka piet…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-04-09, komentarzy (0)

    Sandacz z pieczarkami - palce lizać!!!

    Sandacz z pieczarkami - palce lizać!!!

    Sandacz z pieczarkamiSkładniki: 1 kg sandacza 15 dkg pieczarek 3 dkg tłuszczu3 dkg mąki4 dkg masła lub margarynysólzielenina Wykonanie: Sandacza oczyścić opłukać odfiletować ze skórą Filety pokroić na porcje Pieczarki oczyścić z ziemi opłukać oddzielić trzony od kapeluszy pokroić w cienkie plasterki Masło (2 dkg) rozgrzać na patelni włożyć pieczarki osmażyć przykryć pokrywa wlać łyżkę wody dusić p…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-03-20, komentarzy (0)

    Sandacz z jarzynami

    Sandacz z jarzynami

    800 g sandacza 6 świeżych grzybów 4 łyżki masła 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 1 kalarepka 2 łyżki kaparów 4 pomidory3 kiszone ogórki 1 liść laurowy 5 ziaren kolendry 1 cytryna 10 oliwek sól pieprzOczyszczonego sandacza pokroić na plastry grubości 2 cm Wgarnku podsmażyć grzyby na 1 łyżce masła Włożyć sandacza wlać 800 ml wody dodać przyprawy sól Gotować na małym ogniu przez 25 minut Pomidory pod…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-03-05, komentarzy (0)

    Sandacz z nutą orientu

    Sandacz z nutą orientu

    SANDACZ Z NUTĄ ORIENTU Witam chciałbym zaproponować naprawdę przepyszny sposób na potrwe z sandaczaPotrzebny nam będzie sandacz miejwięcej taki ok 2 kgRybę skrobiemy patroszymyodcinamy głowe i myjemybierzemy ostry nóż i filetujemy rybęnastępnie filety kroimy na kawałki mniejwięcej jak pudełko zapałekprzyprawiamy wegetą i pieprzem odstawiamy na godzine do lodówkiKiedy rybka przegryza się w lodówce…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-02-24, komentarze (4)

    Przyrządzanie sandacza

    Przyrządzanie sandacza

    SANDACZ NA DZIKO 1kg sandacza5 dkg masła1kg ziemniaków8 prawdziwków(najlepiej małe)2 szklanki śmietanysólpieprz i majeranek do smakuSprawionego sandacza umyc pokrajac w dzwonkaposypac przyprawami następnie uyłożyc w naczyniu posmarowanym masłemZiemniaki umycobrac ze skorki opłukac dodac do ryby razem z oczyszczonymi opłukanymi grzybami zalac doprawioną śmietaną i upiec w średnio nagrzanym piekarni…

    zobacz więcej » 4


  • 2009-12-12, komentarzy (20)

    Sandacz w sosie własnym

    Sandacz w sosie własnym

    Sandacz sam w sobie jest obiektem zainteresowania pośród spinningistów i nie tylko szczególnie w końcowej fazie sezonu wędkarskiego System tropienia i przechytrzania tego osobnika jest niemalże ceremoniałem w osiąganiu niezapomnianych wyników i wrażeń z samych spotkań z okazem Aby je jeszcze bardziej spotęgować i podnieść rangę jego &8222;imienia&8221; możemy przedstawić go społeczeństwu dodatkowo…

    zobacz więcej » 20


  • 2009-11-27, komentarzy (0)

    Sandacz w folii

    Sandacz w folii

    Sezon w pełni na ryby drapieżneDlatego więc przygotowałem przepis o tego typu rybie którą jest SANDACZPrzepis jest dla 6 osub Przygotowanie: 45min 150 kcalSKŁADNIKI1średniej wielkości sandacz34 pomidorysól i pieprz do smaku50g oleju50g słoninyświeża zielenina2 łyżki stołowe wody1 cebulaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAStarannia oczyścić sandaczausuwając z niego wszystkie wnętrzności i umyjOsusz rybę czystą ści…

    zobacz więcej » 0


  • 2009-11-25, komentarzy (14)

    Sandacz zapiekany

    Sandacz zapiekany

    'SANDACZ ZAPIEKANY'ogólny czas przygotowania 1godz 20 min porcja dla 6 osób PRODUKTY:1 sandacz lub inna ryba 15 szklanki białego wina wytrawnego100g grzybów(najlepiej leśnych)80g masła3 łyżki śmietany rzadkiej40g startego parmezanu20g bułki tartej20g mąki1 listek laurowy1 ząbek czosnku1 pęczek pietruszkiszczypta gałki muszkatołowejzioła prowansalskie sólpieprz świeżo zmielony…

    zobacz więcej » 14


  • 2009-08-21, komentarze (3)

    Sandacz przepis - smaczny przepis na sandacza

    Sandacz przepis - smaczny przepis na sandacza

    Na samym początku musimy nałapać rybnajlepiej do tego przepisu nadaje się uklejaZłowione ryby oczyścić nasolić i odstawić na noc do lodówkiNa garnek 35 litra: 1 słoik koncentratu pomidorowego + pół słoiczka keczupu 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki cukreu 56 cebul pieprz naturalnypapryka słodka około 3 liści laurowych(skruszyć)od 10 do 15 ziaren ziela angielskiegoWszy…

    zobacz więcej » 3


Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Wędkarskie okazy

Okoń 36cm guma dragon-lunatic 8cm
rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord

Google