Sandacz - przepisy kulinarne

Sandacz przepisy kulinarne, Przepis na sandacza, filet z sandacza, w śmietanie, w galarecie, z grillaSandacz przepisy kulinarne to miejsce dla osób, które szukają ciekawego sposobu na przyrządzenie tej ryby. Na stronie znajdziesz przepis na sandacza wraz z wszelkimi przydatnymi informacjami odnośnie przypraw i składników. Dowiedz się jak przyrządzić sandacza, jak zrobić soczysty filet z sandacza, sprawdź przepisy na: sandacz w śmietanie, sandacz w ziołach, sandacz w galarecie, sandacz w pomidorach, sandacz w occie, sandacz w kurkach, sandacz z grilla, sandacz w marynacie, sandacz w sosie borowikowym oraz wiele innych ciekawych pomysłów na tę rybę napisanych przez użytkowników portalu wedkuje.pl.

Powrót - Sandacz kompendium

Smaczna ryba z warzywami „po grecku”

Smaczna ryba z warzywami „po …

Smaczna ryba „po grecku” - składniki: - 1kg filetów z miruny - 1kg marchwi- 3 cebule- koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie- przyprawy:-sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka ostra mielona.Smaczna ryba „po grecku” - sposób przygotowania: Filety obsypać solą i pieprzem następne obtoczyć w mące potem usmażyć n

czytaj więcej

Sandacz w sosie śmietanowym (inspiracja przepisem  dr Russaka)

Sandacz w sosie śmietanowym (inspir…

Sandacz w sosie śmietanowym ( inspiracja przepisem dr Russaka)Składniki: dwa duże filety z sandacza; olej do smażenia; mąka; 1 cytryna; sól, pieprz szparagi zieloneSos śmietanowy 1l bulionu; 1 szklanka gęstej 30% śmietany; 1 cytryna; ½ szklanki białego lekkiego wina; pieprz grubo mielony (dużo); sól; złota zasmaż

czytaj więcej

Sandacz przykryty pieczarkami

Sandacz przykryty pieczarkami

Składniki: 1 kg sandacza 150 g pieczarek 30 g tłuszczu 30 g mąki 40 g masła sól posiekana natka pietrsuzkiSandacz przykryty pieczarkamiSposób wykonania:Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu.W między czasie pieczarki pokroić w plast

czytaj więcej

Sandacz duszony z jabłkami

Sandacz duszony z jabłkami

Składniki ; Sandacz duszony z jabłkami1,5 kg sandacza6 jabłek1 cebula1/2 pęczka włoszczyzny1/2 szklanki śmietany kremówki1 szklanka białego wytrawnego wina1 łyżka masła3 gałązki rozmarynukilka ziarenek ziela angielskiego2 listki laurowesok z cytrynysólpieprz białyolejPrzygotowanie ;Włoszczyznę obierz . Z sandacza

czytaj więcej

Filety z sandacza ze słoniną

Filety z sandacza ze słoniną

Składniki: 4 filety z sandaczasól sok z cytryny 2 łyżki mąki 5 łyżek masła 8 plasterków wędzonej słoniny 1 pęczek trybuliFilety z sandacza ze słoniną wypłucz i osusz. Przypraw solą i sokiem z cytryny, oprósz mąką. Usmaż na 3 łyżkach rozgrzanego masła po 5 minut z każdej strony. Filety zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Plasterki słoniny

czytaj więcej

Sandacz z kalafiorem i zielonym sosem

Sandacz z kalafiorem i zielonym sos…

Produkty: -60 dag filetów z sandacza -sól -1 średni kalafior -3 łyżki oleju -2 łyżki mąki -1 łyżka chrzanu -1 duży ogórek, surowy ogórek -1 cytryna -kilka gałązek natki pietruszki Sandacz z kalafiorem i zielonym sosemPrzygotowanie: Rybę opłukać, osuszyć, posolić. Kalafior umyć, wyciąć głąb, ugotować w osolonej wodzie. Na patelni

czytaj więcej

Sandacz w prawdziwkach

Sandacz w prawdziwkach

-40dag filetów z sandacza-4 gałązki majeranku-czosnek w kostce-białe wytrawne wino - 50 ml-20 dag prawdziwków-2 łyżki masła-1 sztuka szalotki-2 łyżki oliwy Sandacz w prawdziwkachRybę podzielić na porcję, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i wstawić na 30 minut do lodówki. Szalotkę i majeranek posiekać. Prawdziwki po oczyszczeniu po

czytaj więcej

Sandacz smażony z masłem ziołowym

Sandacz smażony z masłem ziołowym

Sandacz smażony z masłem ziołowym1 kg sandacza,2 łyżki oliwy,1/2 kostki masła,1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki,cytryna,sól, biały pieprz,Rybę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na dzwonka. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na około 30 minut. Masło rozetrzeć z natką i doprawić sokiem z cytryn

czytaj więcej

Sandacz na grillowanych warzywach

Sandacz na grillowanych warzywach

Sandacz na grillowanych warzywach4 filety z sandacza (ok. 120 g każdy),100 ml oliwy,1 limonka,przypraw (po łyżeczce pieprzu białego, czarnego i cayenne, słodkiej papryki, a także suszonych ziół - tymianku i oregano oraz granulowanych czosnku i cebuli),3 kolorowe papryki (czerwona, zielona, żółta),1 cukinia.jeżyny,sok z limonki,cukinia,Sal

czytaj więcej

Sandacz w warzywach

Sandacz w warzywach

Sandacz w warzywach500 g filetów z sandacza,2 cytryny,4 łyżki mąki,2 marchewki,duża pietruszka,pół selera,2 cebule,kieliszek białego wytrawnego wina,2 listki laurowe,kilka ziaren ziela angielskiego,szklanka śmietany,olej do smażenia,sól, pieprz, cukier,Filety z sandacza skropić sokiem z cytryny, lekko osolić i odstawić

czytaj więcej

Sandacz w białym winie

Sandacz w białym winie

Produkty:-800 g filetów z sandacza-250 ml wytrawnego białego wina -1 cytryna-3 żółtka-1 liść laurowy-2 goździki, szafran -4 ziarna ziela angielskiego-1 łyżka mąki-2 łyżki masła-sól, pieprz czarny ziarnisty, pieprz biały mielony Przygotowanie:Filety posypujemy solą, białym pieprzem i szafranem. Do specjalnego podłużnego garnka z wkładką wlewamy

czytaj więcej

Sandacz z wody

Sandacz z wody

Ryba Wigilijna - Sandacz z wodyWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć no i sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta

czytaj więcej

 Sandacz w śmietanie

Sandacz w śmietanie

Ryba Wigilijna - Sandacz w śmietanieWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć no i sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na

czytaj więcej

Sandacz w jabłkowym sosie

Sandacz w jabłkowym sosie

Ryba Wigilijna - Sandacz w jabłkowym sosieWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć no i sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potraw

czytaj więcej

Sandacz z sosem chrzanowo-koperkowym

Sandacz z sosem chrzanowo-koperkowy…

1 filet sandacza ze skórą .1 cytryna.olej z pestek winogron.2 łyżki masła .sól morska.szczypta cukru .pieprz kolorowy grubo mielony.mąka.2 łyżeczki chrzanu .3 łyżki pokrojonego koperku.1/2 szklanki słodkiej śmietanki.1/4 szklanki wody.PRZYGOTOWANIE: Sandacza zalać sokiem z cytryny.Posypać grubo mielonym pieprzem i solą zostawić na 30 minut. W

czytaj więcej

Szaszłyk z sandacza i pieczarek

Szaszłyk z sandacza i pieczarek

40 dag pieczarek50 dag filetów sandacza lub innej ryby15 dag słoniny20 dag cebuliolejsólpieprzzielona pietruszkaSposób przyrządzenia;Pieczarki umyć, przyciąć im trzony równo z kapeluszami,bardzo grube kapelusze przekroić w poprzek na dwie częsci.Cebule pokroić na równej grubości krążki,słoninę w cienkie kwadraty mniej więcej wielkości kapelusza pieczarek

czytaj więcej

Reklama


Sandacz w śmietanowym sosie

Sandacz w śmietanowym sosie

SKŁADNIKI:- sandacz o wadze do 2 kg,- porcja włoszczyzny bez kapusty,- 2 cebule,- liść laurowy,- kilka ziaren czarnego pieprzu,- kilka ziaren ziela angielskiego,- sól,- sok z całej, dużej cytryny,- posiekany koper.SOS:- śmietana,- cebula.PRZYGOTOWANIE:Oczyszczonego, wypatroszonego sandacza dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, usuwamy

czytaj więcej

Sandacz z wody

Sandacz z wody

SKŁADNIKI:- świeży sandacz o wadze do 2,5 kg,- 1/2 kostki (12,5 dag) masła,- 4 jajka ugotowane na twardo,- sok z dużej cytryny,- kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki,- wywar esencjonalny z włoszczyzny (bez kapusty).PRZYGOTOWANIE:Pozbawionego łusek, wypatroszonego, dokładnie umytego pod bieżącą wodą sandacza nacieramy solą, odstawiamy na godzinę w chłodne m

czytaj więcej

Zupa z sandacza i łososia...

Zupa z sandacza i łososia...

Zupa z sandacza i łososia z borowikami i warzywami aromatyzowana oliwą truflową.Składniki: 250 g filetu z sandacza bez skóry, tymianek Prymat do smaku, sól, pieprz czarny mielony Prymat, olej, 1 pęczek koperku, 200 ml śmietany 36%, 4 ząbki czosnku, 100 g pokrojonej w kostkę cebuli, 300 g pokrojonych w kostkę warzyw (po 100 g mar

czytaj więcej

Torcik z łososia i sandacza...

Torcik z łososia i sandacza...

Torcik z łososia i sandacza przekładany musem chrzanowym podany z sosem miodowo-borowikowym...Składniki: 160 g filet z łososia bez skóry i ości, 1 szczypta pieprz czarny mielony Prymat, 1 gałązka koper, 1 szt cebula, 1 łyżka miód, 20 g marynowane borowiki, 15 g żelatyna spożywcza, 300 ml wywar rybny, 1 pęczek szczypior, 4 szt ug

czytaj więcej

Sandacz z pieczarkami - palce lizać!!!

Sandacz z pieczarkami - palce lizać…

Sandacz z pieczarkamiSkładniki: 1 kg sandacza, 15 dkg pieczarek, 3 dkg tłuszczu,3 dkg mąki,4 dkg masła lub margaryny,sól,zielenina. Wykonanie: Sandacza oczyścić, opłukać, odfiletować ze skórą. Filety pokroić na porcje. Pieczarki oczyścić z ziemi, opłukać, oddzielić trzony od kapeluszy, pokroić w cienkie plasterki. Masło (2 dkg) ro

czytaj więcej

Sandacz z jarzynami

Sandacz z jarzynami

800 g sandacza, 6 świeżych grzybów, 4 łyżki masła, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 seler, 1 kalarepka, 2 łyżki kaparów, 4 pomidory,3 kiszone ogórki, 1 liść laurowy, 5 ziaren kolendry, 1 cytryna, 10 oliwek, sól, pieprz.Oczyszczonego sandacza pokroić na plastry grubości 2 cm. Wgarnku podsmażyć grzyby na 1 łyżce masła. Włożyć sandacza, wlać 800 ml wody, dodać przyprawy, sól. Gotować na małym ogn

czytaj więcej

Sandacz z nutą orientu

Sandacz z nutą orientu

SANDACZ Z NUTĄ ORIENTU Witam chciałbym zaproponować naprawdę przepyszny sposób na potrwe z sandacza.Potrzebny nam będzie sandacz miejwięcej taki ok. 2 kg.Rybę skrobiemy ,patroszymy,odcinamy głowe i myjemy,bierzemy ostry nóż i filetujemy rybę,następnie filety kroimy na kawałki mniejwięcej jak pudełko zapałek,przyprawiamy wegetą i pieprzem -odstawiamy na godzine do lodówki.Kiedy rybka przeg

czytaj więcej

Przyrządzanie sandacza

Przyrządzanie sandacza

SANDACZ NA DZIKO 1kg sandacza,5 dkg masła,1kg ziemniaków,8 prawdziwków(najlepiej małe),2 szklanki śmietany,sól,pieprz i majeranek do smaku.Sprawionego sandacza umyc pokrajac w dzwonka,posypac przyprawami następnie uyłożyc w naczyniu posmarowanym masłem.Ziemniaki umyc,obrac ze skorki opłukac dodac do ryby razem z oczyszczonymi opłukanymi grzybami, zalac doprawioną śmietaną i upiec w średnio

czytaj więcej

Sandacz w sosie własnym

Sandacz w sosie własnym

Sandacz sam w sobie jest obiektem zainteresowania pośród spinningistów i nie tylko szczególnie w końcowej fazie sezonu wędkarskiego. System tropienia i przechytrzania tego osobnika jest niemalże ceremoniałem w osiąganiu niezapomnianych wyników i wrażeń z samych spotkań z okazem. Aby je jeszcze bardziej spotęgować i podnieść rangę jego „imienia” możemy przedstawić go społeczeństwu d

czytaj więcej

Sandacz w folii

Sandacz w folii

Sezon w pełni na ryby drapieżne.Dlatego więc przygotowałem przepis o tego typu rybie, którą jest SANDACZ.Przepis jest dla 6 osub Przygotowanie: 45min 150 kcalSKŁADNIKI1średniej wielkości sandacz,3-4 pomidory,sól i pieprz do smaku,50g oleju,50g słoniny,świeża zielenina,2 łyżki stołowe wody,1 cebula.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAStara

czytaj więcej

Sandacz zapiekany

Sandacz zapiekany

'SANDACZ ZAPIEKANY'ogólny czas przygotowania 1godz 20 min. porcja dla 6 osób PRODUKTY:1 sandacz lub inna ryba 1,5 szklanki białego wina wytrawnego,100g grzybów(najlepiej leśnych),80g masła,3 łyżki śmietany rzadkiej,40g startego parmezanu,20g bułki tartej,20g mąki,1 listek laurowy,1

czytaj więcej

Sandacz przepis - smaczny przepis na sandacza

Sandacz przepis - smaczny przepis n…

Na samym początku musimy nałapać ryb,najlepiej do tego przepisu nadaje się ukleja...Złowione ryby oczyścić nasolić i odstawić na noc do lodówki.Na garnek 3,5 litra:- 1 słoik koncentratu pomidorowego + pół słoiczka keczupu- 1/2 szklanki oleju- 1/2 szklanki octu- 1 łyżeczka soli- 4 łyżeczki cukreu- 5-6 cebul pieprz naturalny,papryka słodka około 3 liści laurow

czytaj więcej

Reklama