Płoć przepisy kulinarne, Płocie przepisy, Przepis na płotki

Płoć - Przepisy kulinarne

 
 

Płoć przepisy kulinarne, Płocie przepisy, Przepis na płotkiPłoć przepisy kulinarne tutaj znajdują się najlepsze przepisy przygotowane specjalnie przez użytkowników wędkarzy. Zastanawiasz się jak najlepiej smakuje ta ryba ? Płocie przepisy jak też sposoby przyprawiania, smażenia oraz grillowania. Sprawdź najlepszy przepis na płotki.


Powrót - Płoć kompendium


  • 2013-11-20, komentarze (3)

    Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

    Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

    Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym Przedstawiam prosty przepisy na śledziki lub kulki rybne w słodko kwaśnym sosie pomidorowym – doskonała przekąska.Składniki :- ok 1 kg ryby ( śledzik, mielony okoń, płotka jaka komu smakuje )- 1 kg pieczarek ( z domowej hodowli )- 1 lub 2 jajka- 2 średnie cebule- bułka tarta - mąka- koncentrat pomidorowy- sól , pieprz, papryka, cukier, troszkę octu…

    zobacz więcej » 3


  • 2013-09-24, komentarze (3)

    Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

    Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

    Ryba w słodko-kwaśnym sosie pomidorowymOto przed nami kolejnym przepis do pysznego dania rybnego, który podczas ostatniego pobytu nad jeziorem przygotowała Koleżanka Celinka. Nasza biała ryba jak płoć lub leszcz wymaga sporo pracy, w tym dokładnego filetowania w celu pozbawienia tuszek ości, jednak efekt finalny jest tego warty. Znacznie prościej działa się mając do dyspozycji rybę morską w postac…

    zobacz więcej » 3


  • 2013-03-22, komentarzy (19)

    Mielone ryby na sezon grillowy

    Mielone ryby na sezon grillowy

    [p]Przyszła upragniona wiosna, wiec czas zacząć grillowanie :)Ot na grilla nie tylko drób, świnki, czy inne krówki i baranki. Ryby też można.Jeżeli dominuję w akwenie drobnica można coś zabrać nie ujmując rybostanu. Wszystko z umiarem :) Napiszę przepis na mielone ryby z tym mielonym mięsem można zrobić różne rzeczy. Kulki rybne smażone, dodatek do zup rybnych pycha, ale o tym innym razem. Można …

    zobacz więcej » 19


  • 2012-01-03, komentarzy (11)

    Paprykarz z ryb słodkowodnych

    Paprykarz z ryb słodkowodnych

    Paprykarz z ryb słodkowodnychSkładniki:• 1kg sprawionych ryb;• 1/2 szklanki oliwy;• 5 średnich cebul;• 1 torebka ryżu;• 350 g koncentratu pomidorowego;• 1 opakowanie słodkiej papryki;• 1/3 opakowania ostrej papryki;• 1 kostka bulionowa (rosołowa);• sól, pieprz do smakuSposób przygotowania:Rybki wrzucić na wrzący wywar bulionowy i podgotować ok…

    zobacz więcej » 11


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Ryba słodkowodna panierowana

    Ryba słodkowodna panierowana

    1 kg ryby słodkowodnej, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 2 jaja, 1 szklanka tartej bułki, smalec lub olej.Ryby umyć, oczyścić, umyć ponownie. Odkrajać głowy i płetwy. Skrajać filety, wyjąć kręgosłup. Filety pokrajać na porcje. Mąkę przesiać. Jaja umyć, kolejno wylewać ze skorupek do miseczki. Rozkłócić, podbijając widelcem. Przygotowane porcje ryby oprószyć solą i pieprzem, otaczać kolejno w mące, jajac…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Płocie zapiekane

    Płocie zapiekane

    Ryba Wigilijna - Płocie zapiekaneWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć , sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Bożego N…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-05-06, komentarzy (0)

    Płotka z szynką i boczkiem

    Płotka z szynką i boczkiem

    Płotki z szynką i boczkiemSkładniki:6 sprawionych płotek70 g chudego boczku wieprzowego6 plastrów szynkikilka plastrów lub ćwiartek cytryny250 ml oliwy lub oleju4 łyżki mąkiprzyprawy: sól, pieprzSposób przyrządzania:Ryby opłucz, odsącz na sicie, a następnie dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki zwiń w ruloniki i włóż do wnętrza ryb. Boczek pokrój w kostkę i smaż go na gorącym oleju. Obtocz rybę w…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-04-24, komentarz (1)

    Smażona płoć...

    Smażona płoć...

    Smażona PłoćSkładniki: płoć, mąka, jajko kurze, czosnek granulowany Prymat, sól, pieprz,przygotowanie:Obraną i umytą płotkę nacieramy czosnkiem, następnie obtaczany w jajku i mące i smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia solimy i jeśli ktoś lubi posypujemy pieprzem.…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-03-07, komentarz (1)

    Płoć pieczona w ognisku

    Płoć pieczona w ognisku

    PŁOĆ (LESZCZ, KRĄP) PIECZONA W OGNISKUCzęsto dziwiliśmy się wędkując w Czechach kiedy to złapaną piękną płoć (25 i więcej cm) praktycznie strząsano z dużego haka karpiowego, prawdopodobnie dlatego żeby nie pobrudzić sobie rąk. Nikt z Czechów płotek nie zabierał. Ale my mieliśmy na nie piękny sposób, szczególnie podczas dłuższego wędkowania. Wędkarzowi polskiemu do szczęścia wiele nie potrzeba. Tr…

    zobacz więcej » 1



Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Lin 2.00 kg złowiony 12.08.2013 zalew NIWA II w Sawinie.

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google