Płoć - Przepisy kulinarne

 
 

Płoć przepisy kulinarne, Płocie przepisy, Przepis na płotkiPłoć przepisy kulinarne tutaj znajdują się najlepsze przepisy przygotowane specjalnie przez użytkowników wędkarzy. Zastanawiasz się jak najlepiej smakuje ta ryba ? Płocie przepisy jak też sposoby przyprawiania, smażenia oraz grillowania. Sprawdź najlepszy przepis na płotki.


Powrót - Płoć kompendium


  • 2013-11-20, komentarze (3)

    Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

    Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

    Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym Przedstawiam prosty przepisy na śledziki lub kulki rybne w słodko kwaśnym sosie pomidorowym &8211; doskonała przekąskaSkładniki : ok 1 kg ryby ( śledzik mielony okoń płotka jaka komu smakuje ) 1 kg pieczarek ( z domowej hodowli ) 1 lub 2 jajka 2 średnie cebule bułka tarta mąka koncentrat pomidorowy sól pieprz papryka cukier troszkę octuŚledziki kroimy …

    zobacz więcej » 3


  • 2013-09-24, komentarze (3)

    Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

    Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

    Ryba w słodkokwaśnym sosie pomidorowymOto przed nami kolejnym przepis do pysznego dania rybnego który podczas ostatniego pobytu nad jeziorem przygotowała Koleżanka Celinka Nasza biała ryba jak płoć lub leszcz wymaga sporo pracy w tym dokładnego filetowania w celu pozbawienia tuszek ości jednak efekt finalny jest tego warty Znacznie prościej działa się mając do dyspozycji rybę morską w postaci np m…

    zobacz więcej » 3


  • 2013-03-22, komentarzy (19)

    Mielone ryby na sezon grillowy

    Mielone ryby na sezon grillowy

    [p]Przyszła upragniona wiosna wiec czas zacząć grillowanie :)Ot na grilla nie tylko drób świnki czy inne krówki i baranki Ryby też możnaJeżeli dominuję w akwenie drobnica można coś zabrać nie ujmując rybostanu Wszystko z umiarem :) Napiszę przepis na mielone ryby z tym mielonym mięsem można zrobić różne rzeczy Kulki rybne smażone dodatek do zup rybnych pycha ale o tym innym razem Można fishburger…

    zobacz więcej » 19


  • 2012-01-03, komentarzy (11)

    Paprykarz z ryb słodkowodnych

    Paprykarz z ryb słodkowodnych

    Paprykarz z ryb słodkowodnychSkładniki:&8226; 1kg sprawionych ryb;&8226; 1/2 szklanki oliwy;&8226; 5 średnich cebul;&8226; 1 torebka ryżu;&8226; 350 g koncentratu pomidorowego;&8226; 1 opakowanie słodkiej papryki;&8226; 1/3 opakowania ostrej papryki;&8226; 1 kostka bulionowa (rosołowa);&8226; sól pieprz do smakuSposób przygotowania:Rybki wrzucić na wrzący wywar bulionowy i podgotować około 10 min…

    zobacz więcej » 11


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Ryba słodkowodna panierowana

    Ryba słodkowodna panierowana

    1 kg ryby słodkowodnej sól pieprz 2 łyżki mąki 2 jaja 1 szklanka tartej bułki smalec lub olejRyby umyć oczyścić umyć ponownie Odkrajać głowy i płetwy Skrajać filety wyjąć kręgosłup Filety pokrajać na porcje Mąkę przesiać Jaja umyć kolejno wylewać ze skorupek do miseczki Rozkłócić podbijając widelcem Przygotowane porcje ryby oprószyć solą i pieprzem otaczać kolejno w mące jajach i tartej bułce Przy…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Płocie zapiekane

    Płocie zapiekane

    Ryba Wigilijna Płocie zapiekaneWszystkim z nas kojarzy się że Wigilijną rybą jest karp Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby nie mając wystarczających funduszy a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak npszczupak leszcz karaś płoć sandacz Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Bożego NarodzeniaSk…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-05-06, komentarzy (0)

    Płotka z szynką i boczkiem

    Płotka z szynką i boczkiem

    Płotki z szynką i boczkiemSkładniki:6 sprawionych płotek70 g chudego boczku wieprzowego6 plastrów szynkikilka plastrów lub ćwiartek cytryny250 ml oliwy lub oleju4 łyżki mąkiprzyprawy: sól pieprzSposób przyrządzania:Ryby opłucz odsącz na sicie a następnie dopraw solą i pieprzem Plastry szynki zwiń w ruloniki i włóż do wnętrza ryb Boczek pokrój w kostkę i smaż go na gorącym oleju Obtocz rybę w mące …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-04-24, komentarz (1)

    Smażona płoć...

    Smażona płoć...

    Smażona PłoćSkładniki: płoć mąka jajko kurze czosnek granulowany Prymat sól pieprzprzygotowanie:Obraną i umytą płotkę nacieramy czosnkiem następnie obtaczany w jajku i mące i smażymy na mocno rozgrzanej patelni Pod koniec smażenia solimy i jeśli ktoś lubi posypujemy pieprzem…

    zobacz więcej » 1


  • 2011-03-07, komentarz (1)

    Płoć pieczona w ognisku

    Płoć pieczona w ognisku

    PŁOĆ (LESZCZ KRĄP) PIECZONA W OGNISKUCzęsto dziwiliśmy się wędkując w Czechach kiedy to złapaną piękną płoć (25 i więcej cm) praktycznie strząsano z dużego haka karpiowego prawdopodobnie dlatego żeby nie pobrudzić sobie rąk Nikt z Czechów płotek nie zabierał Ale my mieliśmy na nie piękny sposób szczególnie podczas dłuższego wędkowania Wędkarzowi polskiemu do szczęścia wiele nie potrzeba Trochę so…

    zobacz więcej » 1



Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google