Karp przepisy kulinarne, Przepis na karpia, jak przyrządzić karpia

Karp - Przepisy kulinarne

 
 

Przepis na karpia, karp przepisy kulinarne, Karp w galarecie, wigilijny, smażony, z grillaPrzepis na karpia wigilijnego czy karpia w galarecie nie jest każdemu znany. Chciałbyś się dowiedzieć jak przyrządza się tę rybę, jakich przypraw używać oraz z czym ją podawać ? W zakładce Karp przepisy kulinarne podajemy przepisy na między innymi: karp smażony, karp z grilla, karp wędzony, karp z pieczarkami, karp z warzywami, karp w sosie chrzanowym, karp w piwie, karp w occie i wiele innych ciekawych przepisów. Sprawdź najlepsze przepisy na karpia przygotowane przez wędkarzy portalu wedkuje.pl i dowiedz się jak przyrządzić karpia.


Powrót - Karp kompendium


  • 2014-08-26, komentarzy (5)

    Karp w zalewie octowej

    Karp w zalewie octowej

    Karp w zalewie octowejNic nowego ale chcialem dorzucic moj przepis na karpika w zalewie octowej. Marynate jaka robie jast mozna by powiedziec srednio octowa.Kiedys robilem mocniejsza ale jak wiadomo ocet niszczy nam zoladeka z racji tej ze nie mam go w najlepszym stanie robie marynatynieco slabsze niz kiedys.Co i jakie skladniki10 szklanek wody najlepiej ja kupuje niegazowana2 szklanka octu 10%10 …

    zobacz więcej » 5


  • 2014-01-01, komentarze (3)

    Karp w panierce - noworoczna przekąska

    Karp w panierce - noworoczna przekąska

    Zamrożony karp w zamrażarce- idzie Nowy Rok, jako, że lubię kucharzyć- wymyśliłem karpia w panierce. Składniki- karp z zamrażalnika, jaja w ilości sztuk 2, bułka tarta, sól, pieprz, przyprawa do ryb Kotanyi, 2 duże cebule. A sposób przyrządzenia jest bajecznie prosty, a mianowicie karpia tak około 1,5- 2kg po rozmrożeniu porcjuję na filety, wycina…

    zobacz więcej » 3


  • 2013-02-08, komentarz (1)

    Ryba smażona z cebulą i marchewką

    Ryba smażona z cebulą i marchewką

    Ryba smażona z cebulą i marchewkąSkładniki:ryba (jaką chcemy)marchewcebula dużajajkomąkasólprzyprawy olej lub oliwabułka tartaA więc marchewkę kroimy w kosteczkę lub ucieramy na tarce ,cebule kroimy w kostkę ,marchew i cebule dusimy na osobnych patelniach ,kiedy się uduszą łączymy je razem ,Rybę smażymy tradycyjnie ,obtaczamy w mące potem w jajko i w bułkę tartą ,potem wkładamy ją do warzyw b…

    zobacz więcej » 1


  • 2012-12-14, komentarzy (5)

    ZGODNIE Z TRADYCJĄ(WIGILIA)

    ZGODNIE Z TRADYCJĄ(WIGILIA)

    ZGODNIE Z TRADYCJĄ(WIGILIA) Każdy z nas ma w swoim domu tradycyjnie nakryty stół wigilijny,na którym znajdują się wspaniałe i smakowite potrawy.Staramy się przekazywać nasze obyczaje i tradycje swoim dzieciom,wnukom,aby one przekazały je swoim dzieciom.Dziś chcę podzielić się ""swoim""przepisem na karpia,który gości na moim wigilijnym stole. AROMATYCZNY KARP Z PIEKARNIKA 1karp(1,5-2kg)25dk…

    zobacz więcej » 5


  • 2012-07-05, komentarz (1)

    Karp na szaro

    Karp na szaro

    Witam,Przedstawię wam dzisiaj przepis na karpia.Składniki:- 1 kg karpia ( Wypatroszonego ) 2 kostki rosołowe.Sos:- 2 łyżki mąki 3 łyżki masła 2 łyżki rodzynek,bakalii 4,5 pierników 2 łyżki prażonych migdałów 4-6 łyżek wina - wg uznania jakie to ma być wino cukier,sól.Sporządzenie :Rybe należy ugotować w wywarze z kostek rosołowych następnie cukier lekko zrumienić na patelni i wlać do niego 3-4 łyż…

    zobacz więcej » 1


  • 2012-07-04, komentarz (1)

    Karp w galarecie

    Karp w galarecie

    Karp w Galarecie :czas: 1-30 min SKŁADNIKI:1 kg karpia,1,5 l wody,1/3 opakowania „Włoszczyzny” Felco,2 jajka,cebula,2 listki laurowe,4 ziarna czarnego pieprzu,5 ziaren ziela angielskiego,sól, cukier,1 łyżka żelatyny, 1 łyżka octu, sok z cytryny lub sos tatarski.PRZYGOTOWANIE: Karpia umyć, sprawić i pokroić w dzwonka. Z głowy ryby, włoszczyzny, cebuli, przypraw i wody ugotować na mał…

    zobacz więcej » 1


  • 2012-06-24, komentarze (2)

    karp marynowany

    karp marynowany

    Składnikikarp sól czosnek mąka jajko bułka tarta olej Zalewa: litr wody szklanka octu płaska łyżka cukru szczypta soliPrzygotowanieKarpia pokroić na wąskie kawałki. Posolić i wycisnąć na rybę czosnek. Zostawić na ok godzinę. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju. Poczekać aż ryby będą zimne. Zrobić zalewę. Do litra wody wlać szklankę octu oraz wsypać łyżeczkę cukru i szczyptę so…

    zobacz więcej » 2


  • 2012-02-05, komentarzy (9)

    Karp saute z warzylionem

    Karp saute z warzylionem

    Przyznam- przepis jest dosyć nietypowy i odważny a zarazem prosty. Przeglądając zawartość zamrażarki moja m-żonka trafiła na dzwonka zamrożonego karpia- relikt po minionych Świętach, a że ryby za długo w zamrażarce nie powinny leżeć, pojawiła się propozycja sobotniego obiadku. Karp po rozmrożeniu i opłukaniu trafił do miseczki gdzie został posolony, przyprawiony pieprzem (opieprzonyach, ten nasz j…

    zobacz więcej » 9


  • 2011-12-25, komentarze (3)

    Przepisy kulinarne BlueFishermana

    Przepisy kulinarne BlueFishermana

    Witam kolegów wędkarzyJak niektórzy z was wiedzą liczba moich przepisów kulinarnych sięga liczby 300. By szukanie tych najlepszych i najsmaczniejszych było łatwiejsze i szybsze umieszczam od teraz główny wpis kulinarny, który zawiera 18 najlepszych przepisów kulinarnych na rybę. By przenieść się do artykułu (przepisu) należy nacisnąć nazwę potrawy zawierającą link przekierowujący.TOP 18 Najlepszyc…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-12-24, komentarzy (0)

    Pieczony karp w śmietanie

    Pieczony karp w śmietanie

    Składniki: 1 kg karpia 40 g tłuszczu 1/8 l śmietany 80 g chrzanu sól cukier 3 łyżeczki octu3%Pieczony karp w śmietanieSposób wykonania:Karpia oczyścić po czym skropić octem i oprószyć solą.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczem.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut.W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem.Gdy karp jest już…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp z pieczarkami

    Karp z pieczarkami

    Karp z pieczarkami:- 1 kg karpia, - 25 dag pieczarek, - 2 marchwie, - 2 pietruszki pół selera, - 2 cebule, - 6 ziaren ziela angielskiego, - 2 łyżki bułki tartej, - liść laurowy, - łyżka oleju, Sos: - 2 łyżki masła, - 2 żółtka łyżka mąki, - ćwierć cytryny, - cukier, sólDo wrzącego wywaru z warzyw włożyć filety z oczyszczonego karpia, gotować 8-10 min iodcedzić. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w c…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp na czerwono

    Karp na czerwono

    Karp na czerwono:- 1 kg karpia, - 2 pomidory, - 2 cebule, - czerwona papryka, - 2 ząbki czosnku, - filiżanka bulionu mięsnego, - 2 łyżki masła, - estragon i tymianek, - listek laurowy pieprz, sólW rondlu rozgrzać masło, wrzucić drobno pokrojoną paprykę i posiekaną cebulę . Mieszając, smażyć 5 min. Włożyć kawałki ryby, obsmażyć z dwóch stron. Dodać obrane i pokrojone w ćwiartki pomidory, posiekany …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Paprykarz z karpia

    Paprykarz z karpia

    Paprykarz z karpia:- 60 dag filetów z karpia, - 2 cebule, - 2 pomidory po jednej papryce czerwonej, zielonej i żółtej, - 2 łyżki masła, - 2 łyżki mąki pół szklanki kwaśnej śmietany, - pół łyżeczki papryki, - sólKarpia pokroić na kawałki, posolić i odstawić na 30 minut. Cebule drobno pokroić, poddusić na maśle, dodać mąkę i lekko podsmażyć. Wlać trochę wody. Włożyć pokrojonego karpia, oczyszczone i…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Pulpety z karpia w galarecie

    Pulpety z karpia w galarecie

    Pulpety z karpia w galarecie:- 1/2 kg karpia 1 cebula 60 g kaszy manny 1 jajo 750 ml wody 35 g żelatyny z przyprawami pieprz, sól natka pietruszkiKarpia pofiletować, podzielić na małe kawałki, dodać cebulę i miksować. Dodać jajko, kaszę mannę i wymieszać z przyprawami. Wyjąć masę rybną, uformować kuleczki wielkości małego jajka i włożyć do koszyczka. Do naczynia miksującego nalać wrzącej wody i go…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp w galarecie z rodzynkami

    Karp w galarecie z rodzynkami

    Składniki:1 sprawiony karp2 marchewki1 pietruszka1/2 pora1/2 selera1 cebula3 łyżki rodzynek4 ziarenka ziela angielskiego4 ziarenka pieprzu2 listki laurowesól1 cytryna6 łyżeczek żelatynyPrzygotowanie Karp w galarecie z rodzynkami :Karpia podziel na dzwonka , skrop sokiem z cytryny, posól i wstaw do lodówki ( najlepiej na 3 godziny ). Wszystkie warzywa oczyść , obierz , przełóż do garnka . Dodaj zia…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp z masłem ziołowym

    Karp z masłem ziołowym

    Składniki:Karp z masłem ziołowym1,5kg sprawionego karpia2 rozmąconego jajka 1 szkl. bułki tartej3 łyżki mąki pszennej2 łyżki oleju 1 łyżka masłasólsok z 1 cytrynyMasło ziołowe:1/4 kostki masła śmietankowego2 łyżki startego żółtego sera3 łyżki ulubionych posiekanych ziół2 obrane, roztarte ząbki czosnkusólbiały pieprzgałka muszkatołowazioła i plasterki cytryny do dekoracjiPrzygotowanie:Masło ziołowe…

    zobacz więcej » 0



  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp w migdałowej panierce

    Karp w migdałowej panierce

    Produkty:-karp-5 dag migdałów-2 łyżki bułki tartej-2 jaja-2 łyżki mąki-2 łyżki mleka-sól, biały pieprzPrzygotowanie Karp w migdałowej panierce:Karpia pokroić w dzwonka, osolić, oprószyć pieprzem. Wstawić na 12 godzin do lodówki. Migdały sparzyć, obrać, wysuszyć w ciepłym piekarniku, a następnie zemleć. Bułkę przesiać przez sitko i wymieszać z migdałami. Jaja zmiksować z mlekiem. Dzwonka ryby osus…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp pieczony w cebuli

     Karp pieczony w cebuli

    1 karp około 1 kg, 5 dag wędzonego boczku, 1 szklanka śmietany, 1 łyżka mąki, 1/2 kg ziemniaków, 30 dag cebuli, 1 łyżka masła, 2 łyżki pasty pomidorowej, sól, pieprz, czerwona sproszkowana papryka.Karp pieczony w cebuliKarpia umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w dzwonka, odrzucając głowę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w cząstki. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować 5 min, odcedzić…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    Karp w sosie greckim

    Karp w sosie greckim

    Karp w sosie greckimSkładniki: ½ tuszki lub 3-4 dzwonka z karpia około 2kg; olej do smażenia; sól, pieprz do smaku; mąka do obtoczenia ryby; natka pietruszki; 1 cytrynaSos grecki: 2-3 marchewki; 1 pietruszka; ¼ małego selera; ½ słoiczka przecieru pomidorowego; 1 cytryna; 3 łyżki cukru; sól, pieprz mielony do smaku.Sposób przygotowania:Taszkę karpia lub dzwonka dokładn…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    Karp po żydowsku

    Karp po żydowsku

    • 1 kg oczyszczonej ryby• 1 kg cebuli• 10 dag rodzynków• 10 dag migdałów i orzechówCebulę kroimy w talarki, zalewamy wodą (tylko tyle, aby przykryć cebulę) i gotujemy do miękkości. Wkładamy głowy z ryb i obgotowujemy na bardzo małym ogniu (około 10-15 minut). Głowy wyjmujemy. Orzechy i migdały siekamy w paseczki, wrzucamy do cebuli razem z rodzynkami. Oczyszczoną rybę kroim…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    KARP NA CEBULI (moje świąteczne przepisy kulinarne).

    KARP NA CEBULI (moje świąteczne przepisy kulinarne).

    Składniki:  1 kg patroszonego karpia 3 cebule 1 szklanka octu ½ szklanki cukru ½ litra wody 70 ml oleju  ½ szklanki mąki przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowySposób przyrządzania Karp na cebuli: Karpia podziel na dzwonka. Przypraw solą i pieprzem. Obtocz go w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż karpia. Przygotuj zalewę: ocet, wodę, cukier, liść laurowy i…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp w galarecie z przepiórczymi jajami

    Karp w galarecie z przepiórczymi jajami

    Produkty: -świeży karp ok. 1,6kg -porcja włoszczyzny bez kapusty -duża cebula -ząbek czosnku -kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego -liść laurowy -sól -2 kopiaste łyżeczki mielonej żelatyny -3 przepiórcze jajeczka ugotowane na twardo -plasterki cytryny -marchew ugotowana w wywarze -kiszony ogórek -zielenina Przygotowanie Karp w galarecie z przepiórczymi jajami: Sprawioną rybę dokładni…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp po królewsku

    Karp po królewsku

    Produkty: -1 1 kg karpia -4 łyżki masła -3-4 łyżki cukru -1 łyżka octu winnego -1/2 szklanki kwaśnej śmietany -2 łyżki migdałów -2 łyżki rodzynek -sól, pieprz Karp po królewskuPrzygotowanie: Karpia orać z łusek, oczyścić, dokładnie umyć. Rybę natrzeć solą i pieprzem na zewnątrz i w środku, na kilka minut odstawić. W brytfannie lub żaroodpornym naczyniu rozpuścić 2 łyżki masła, włożyć rybę i na wie…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp po czesku na ostro

    Karp po czesku na ostro

    Składniki: karp bez głowy, sól, pieprz, 8 łyżek mąki, olej łyżeczka kminku, 2 ząbki czosnku, 10 dag marynowanych pieczarek i ostrej marynowanej papryki, łyżka chrzanu ze słoika, pęczek szczypiorkuKarp po czesku na ostroKarpia myjemy kroimy wzdłuż na dwa filety a każdy z nich na 4 kawałki. Solimy pieprzymy obtaczamy w mące zasmażamy na złoto na oleju. Skrapiamy wodą wrzucamy kminek i pokrojony czos…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp faszerowany

    Karp faszerowany

    Produkty:-1,5 karpia-15 dag słoniny-25 dag pieczarek-cebula-2 łyżki tartej bułki-jajko-3 łyżki mleka-3 łyżki masła-łyżka tymianku-szklanka czerwonego wina-sól, pieprzKarp faszerowanyPrzygotowanie:karpia rozciąć na pół usunąć wnętrzności oraz w miarę możliwości kręgosłup i większe ości. Rybę bardzo starannie opłukać pod bieżącą wodą. Całą natrzeć solą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Piecz…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-19, komentarzy (0)

    Karp w ziołach (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Karp w ziołach (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Karp w ziołachSkładniki: karp o wadze do 1,5kg; 1 łyżka rozmaryny; 1 łyżka kolendry; pęczek natki pietruszki; 2 łyżki masła; 1 cytryna; kilka liści zielonej sałaty sól, pieprzSposób przygotowania:Rybę sprawić, dokładnie opłukać, osuszyć. Sól, pieprz i zioła z ½ natki pietruszki wymieszać. Natrzeć rybę i wstawić na godzinę do lodówki. Wyłożyć rybę na posmarowaną masłem folię do piecze…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-18, komentarzy (0)

    Karp w piwie po staropolsku

    Karp w piwie po staropolsku

    Składniki:żywy karp o wadze do 1,5kgbutelka 0,5L jasnego piwaduża cebula2 goździkiłyżka masła1/2 szklanka rodzynek bezpestkowychłyżka orzeszków pistacjowychłyżka drobno roztartego czarnego chlebałyżeczka skórki otartej z cytrynysok z cytrynybiały pieprzsólcukiergoździkiPrzygotowanie:Sprawionego karpia dzielimy na dzwonka, odrzucamy grubą część grzbietową, przekładamy plasterkami cebuli z wbitymi g…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Karp w pomarańczach

    Karp w pomarańczach

    Produkty:-1,5 kg karpia-30 dag pieczarek-3 pomarańcze -3 łyżki masła-2 szklanki wytrawnego wina-5 łyżek bułki tartej-3 łyżki oliwy-sól, pieprzPrzygotowanie:Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Pomarańcze sparzyć i ze skórką pokroić na ósemki. Karpia natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Dookoła ryby ułożyć cząstki pomarańczy. Całość posypać bułką tartą, przy…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Wigilijny karp z rodzynkami w galarecie

    Wigilijny karp z rodzynkami w galarecie

    Produkty:-1,5 kg karpia-2 cebule-seler-pietruszka-marchew-3 dag rodzynek-2 dag żelatyny-pół cytryny-łyżeczka cukru-łyżeczka przyprawy typu vegeta-pół łyżeczki pieprzu-sólPrzygotowanie:Karpia pokroić w dzwonka. Posolić, skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na godzinę. Warzywa obrać, umyć. Pokroić w słupki a cebulę w piórka. W płaskim naczyniu ułożyć warstwę warzyw na nich dzwonka karpia. Z…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Gotowany karp w sosie piwnym

    Gotowany karp w sosie piwnym

    Produkty:-1,5 kg karpia-3 szklanki piwa-3 marchewki-pietruszka-4 cebule-łyżka soku z cytryny-kilka ziaren ziela angielskiego-4 goździki-liść laurowy-piętka suchego razowego chleba-łyżka masła-cukier, pieprz, sólPrzygotowanie:Karpia pokroić w dzwonka. warzywa oczyścić, opłukać pokroić w plastry. Włożyć do dużego rondla i zalać piwem. Dodać sok z cytryny, przyprawy, piętkę chleba razowego oraz karme…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Karp gotowany z chrzanem i jabłkami

    Karp gotowany z chrzanem i jabłkami

    Produkty:-1,5 kg karpia-pietruszka-seler-marchewka-por-2 cebule-3 listki laurowe-15 ziaren czarnego pieprzu-cytryna-4 łyżki tartego chrzanu-3 jabłka-butelka octu winnego-sól, szczypta cukruPrzygotowanie:Karpia podzielić i natrzeć solą. Zagotować ocet i zalać karpia, przykryć i pozostawić na 20 minut. Ugotować wywar z 3 szklanek wody, warzyw i przypraw. Posolić do smaku, dodać cukier przecedzić. W…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Karp zapiekany z pieczarkami

    Karp zapiekany z pieczarkami

    Produkty:-1,2 kg karpia-pół kostki masła-50 dag pieczarek-duża cebula-jajko-4 łyżki bułki tartej-3 łyżki mąki-sól, pieprz-tłuszcz do smażenia rybyPrzygotowanie:Karpia oczyścić, umyć, osuszyć, podzielić na dzwonka. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w cienkie plasterki. Posiekać cebulę. Rozgrzać masło na patelni. Zeszklić na nim cebulę, dodać plasterki pieczarek, posolić, popieprzyć. Dusić do miękkości…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-15, komentarzy (0)

    KARP W PIWIE

    KARP W PIWIE

    KARP W PIWIE 1,5 kg karpia, 10 małych cebulek, 2 pory, 0,5 l jasnego piwa, 2 łyżki pikantnej musztardy, 3 ząbki czosnku, 1 szklanka śmietany, sól,Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, oprószyć solą, pieprzem i obsmażyć. Ułożyć na żaroodpornym półmisku, obłożyć małymi cebulkami na przemian z talarkami pora, posypać posiekanym czosnkiem. Piwo wymieszać z musztardą i zalać rybę. Dusić z 1 godzinę p…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-13, komentarzy (0)

    Karp w czerwonym winie

    Karp w czerwonym winie

    Produkty:-1 karp-250 ml czerwonego wina -sól, pieprzFarsz:-80 g oleju-2 cebule-300 g pieczarek-1 jajko-2 łyżeczki tymianku-3 łyżki mleka-2 łyżki bułki tartej-sól, pieprzPrzygotowanie:Karpia z zewnątrz i wewnątrz oprószamy solą oraz pieprzem, rozprowadzamy przyprawy po całej powierzchni i odkładamy rybę na 20 minut. Obrane cebule kroimy w kostkę. Pieczarki czyścimy, płuczemy i kroimy na kawałki. Ol…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-10, komentarzy (0)

    Karp w piwie (według kuchni staropolskiej)

    Karp w piwie (według kuchni staropolskiej)

    Karp w piwie (według kuchni staropolskiej)Czerpiąc na tym przepisie możemy przygotować dzikiego karpia - sazana.Składniki(4 porcje):żywy karp o wadze do 1,5 kg;butelka jasnego i pełnego piwa (0,5 l);duża cebula;2 goździki;łyżka masła;1/2 szklanki rodzynek (bezpestkowych - sułtanek );łyżka orzechów pistacjowych;łyżka drobno roztartego, suchego czarnego chleba;łyżeczka skórki otartej z cytryny;biały…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp smażony na masełku

    Karp smażony na masełku

    Karp smażony na masełku. Składniki: karp około 1,5 kg, 1 jajko, sucha bułka, pół szklanki. Mleka, łyżka posiekanego koperku, jedna cytryna, sól, pieprz ziołowy. Przyg…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp w sosie migdałowym

    Karp w sosie migdałowym

    Składniki :- 1 kg karpia mleczaka- 2 cebule- 10 ziaren pieprzu i ziela angielskiego- sól- 60 g migdałów- mleczko z karpia- 500 ml wywaru z ryby- 2 zółtka- 1 łyżka soku cytrynowegoPrzygotowanie :Sprawionego całego karpia ugotować z cebulą, przyprawami i solą. Włożyć mleczko do gotującej się ryby na 5 minut. Ugotowanego karpia przełożyć na półmisek. Przygotować sos: mleczko przetrzeć przez sito, roz…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp w piwie

    Karp w piwie

    Produkty:-1kg filetów z karpia -szklanka jasnego piwa-cebula-po 6 ziaren ziela angielskiego i pieprzu-pół łyżeczki otartej skórki z cytryny -łyżeczka mielonych goździków-pół łyżeczki cukru-5dag rodzynków-łyżeczka posiekanych orzechów włoskich -2 łyżki oliwy-sólPrzygotowanie:Filety z karpia natrzeć solą i zmielonymi goździkami, wstawić na 2 godziny do lodówki. Rodzynki sparzyć wrzątkiem. W płaskim …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp po indonezyjsku

    Karp po indonezyjsku

    Produkty:-80 dag filetów z karpia -2 łyżki masła -cytryna -banan -pół szklanki soku z pomarańczy -łyżeczka skórki otartej z pomarańczy-2 łyżki wiórków kokosowych-ćwierć łyżeczki mielonego cynamonu i curry-2 szklanki lekkiego bulionu -cebula -sólPrzygotowanie :Umyte i osuszone filety natrzeć solą, przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie ułożyć w płaskim rondlu, obłożyć pokrojoną w plast…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp po gdańsku

    Karp po gdańsku

    Produkty:-80 dag filetów z karpia-2 cebule-10 dag wędzonego boczku -2 pomidory-7 ugotowanych ziemniaków -szklanka śmietany -szczypta cukru-2 łyżki masła -łyżka mąki-sól -pieprzPrzygotowanie"Umyte i osuszone filety lekko ponacinać, naszpikować cienkimi plastrami chudego wędzonego boczku, posolić i posypać pieprzem. wstawić na 2 godziny do lodówki. pomidory obrać ze skórki i pokroić w plastry. Pokro…

    zobacz więcej » 0


Ogłoszenie płatne


   

Zimowy płyn do plecionek wędkarskich uszczelnia wszystkie pory na powierzchni linki , utrudnia osadzanie się wody i zamarzanie wody na lince. W trakcie wędkowania g…

Zimowy płyn do plecionek wędkarskich uszczelnia wszystkie pory na powierzchni linki , utrudnia osadzanie się wody i zamarzanie wody na lince. W trakcie wędkowania gdy przeciągamy plecionkę przez przelotki, płyn z linki częściowo osadza się na przelotkach, utrudniając gromadzenie się lodu na nich. P…

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google