Karp - Przepisy kulinarne

 
 

Przepis na karpia, karp przepisy kulinarne, Karp w galarecie, wigilijny, smażony, z grillaPrzepis na karpia wigilijnego czy karpia w galarecie nie jest każdemu znany. Chciałbyś się dowiedzieć jak przyrządza się tę rybę, jakich przypraw używać oraz z czym ją podawać ? W zakładce Karp przepisy kulinarne podajemy przepisy na między innymi: karp smażony, karp z grilla, karp wędzony, karp z pieczarkami, karp z warzywami, karp w sosie chrzanowym, karp w piwie, karp w occie i wiele innych ciekawych przepisów. Sprawdź najlepsze przepisy na karpia przygotowane przez wędkarzy portalu wedkuje.pl i dowiedz się jak przyrządzić karpia.


Powrót - Karp kompendium


  • 2014-08-26, komentarze (3)

    Karp w zalewie octowej

    Karp w zalewie octowej

    Karp w zalewie octowejNic nowego ale chcialem dorzucic moj przepis na karpika w zalewie octowej Marynate jaka robie jast mozna by powiedziec srednio octowaKiedys robilem mocniejsza ale jak wiadomo ocet niszczy nam zoladeka z racji tej ze nie mam go w najlepszym stanie robie marynatynieco slabsze niz kiedysCo i jakie skladniki10 szklanek wody najlepiej ja kupuje niegazowana2 szklanka octu 10%10 lyz…

    zobacz więcej » 3


  • 2014-01-01, komentarze (3)

    Karp w panierce - noworoczna przekąska

    Karp w panierce - noworoczna przekąska

    Zamrożony karp w zamrażarce idzie Nowy Rok jako że lubię kucharzyć wymyśliłem karpia w panierce Składniki karp z zamrażalnika jaja w ilości sztuk 2 bułka tarta sól pieprz przyprawa do ryb Kotanyi 2 duże cebule A sposób przyrządzenia jest bajecznie prosty a mianowicie karpia tak około 15 2kg po rozmrożeniu porcjuję na filety wycinam przy tym kręgos…

    zobacz więcej » 3


  • 2013-02-08, komentarz (1)

    Ryba smażona z cebulą i marchewką

    Ryba smażona z cebulą i marchewką

    Ryba smażona z cebulą i marchewkąSkładniki:ryba (jaką chcemy)marchewcebula dużajajkomąkasólprzyprawy olej lub oliwabułka tartaA więc marchewkę kroimy w kosteczkę lub ucieramy na tarce cebule kroimy w kostkę marchew i cebule dusimy na osobnych patelniach kiedy się uduszą łączymy je razem Rybę smażymy tradycyjnie obtaczamy w mące potem w jajko i w bułkę tartą potem wkładamy ją do warzyw by wszy…

    zobacz więcej » 1


  • 2012-12-14, komentarzy (5)

    ZGODNIE Z TRADYCJĄ(WIGILIA)

    ZGODNIE Z TRADYCJĄ(WIGILIA)

    ZGODNIE Z TRADYCJĄ(WIGILIA) Każdy z nas ma w swoim domu tradycyjnie nakryty stół wigilijnyna którym znajdują się wspaniałe i smakowite potrawyStaramy się przekazywać nasze obyczaje i tradycje swoim dzieciomwnukomaby one przekazały je swoim dzieciomDziś chcę podzielić się ""swoim""przepisem na karpiaktóry gości na moim wigilijnym stole AROMATYCZNY KARP Z PIEKARNIKA 1karp(152kg)25dkg masła1 …

    zobacz więcej » 5


  • 2012-07-05, komentarz (1)

    Karp na szaro

    Karp na szaro

    WitamPrzedstawię wam dzisiaj przepis na karpiaSkładniki: 1 kg karpia ( Wypatroszonego ) 2 kostki rosołoweSos: 2 łyżki mąki 3 łyżki masła 2 łyżki rodzynekbakalii 45 pierników 2 łyżki prażonych migdałów 46 łyżek wina wg uznania jakie to ma być wino cukiersólSporządzenie :Rybe należy ugotować w wywarze z kostek rosołowych następnie cukier lekko zrumienić na patelni i wlać do niego 34 łyżki wody Przy…

    zobacz więcej » 1


  • 2012-07-04, komentarz (1)

    Karp w galarecie

    Karp w galarecie

    Karp w Galarecie :czas: 130 min SKŁADNIKI:1 kg karpia15 l wody1/3 opakowania &8222;Włoszczyzny&8221; Felco2 jajkacebula2 listki laurowe4 ziarna czarnego pieprzu5 ziaren ziela angielskiegosól cukier1 łyżka żelatyny 1 łyżka octu sok z cytryny lub sos tatarskiPRZYGOTOWANIE: Karpia umyć sprawić i pokroić w dzwonka Z głowy ryby włoszczyzny cebuli przypraw i wody ugotować na małym ogniu wywar pod kon…

    zobacz więcej » 1


  • 2012-06-24, komentarze (2)

    karp marynowany

    karp marynowany

    Składnikikarp sól czosnek mąka jajko bułka tarta olej Zalewa: litr wody szklanka octu płaska łyżka cukru szczypta soliPrzygotowanieKarpia pokroić na wąskie kawałki Posolić i wycisnąć na rybę czosnek Zostawić na ok godzinę Panierować w mące jajku i bułce tartej Smażyć na oleju Poczekać aż ryby będą zimne Zrobić zalewę Do litra wody wlać szklankę octu oraz wsypać łyżeczkę cukru i szczyptę soli Ryby …

    zobacz więcej » 2


  • 2012-02-05, komentarzy (9)

    Karp saute z warzylionem

    Karp saute z warzylionem

    Przyznam przepis jest dosyć nietypowy i odważny a zarazem prosty Przeglądając zawartość zamrażarki moja mżonka trafiła na dzwonka zamrożonego karpia relikt po minionych Świętach a że ryby za długo w zamrażarce nie powinny leżeć pojawiła się propozycja sobotniego obiadku Karp po rozmrożeniu i opłukaniu trafił do miseczki gdzie został posolony przyprawiony pieprzem (opieprzonyach ten nasz język ;)) …

    zobacz więcej » 9


  • 2011-12-25, komentarze (3)

    Przepisy kulinarne BlueFishermana

    Przepisy kulinarne BlueFishermana

    Witam kolegów wędkarzyJak niektórzy z was wiedzą liczba moich przepisów kulinarnych sięga liczby 300 By szukanie tych najlepszych i najsmaczniejszych było łatwiejsze i szybsze umieszczam od teraz główny wpis kulinarny który zawiera 18 najlepszych przepisów kulinarnych na rybę By przenieść się do artykułu (przepisu) należy nacisnąć nazwę potrawy zawierającą link przekierowującyTOP 18 Najlepszych Po…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-12-24, komentarzy (0)

    Pieczony karp w śmietanie

    Pieczony karp w śmietanie

    Składniki: 1 kg karpia 40 g tłuszczu 1/8 l śmietany 80 g chrzanu sól cukier 3 łyżeczki octu3%Pieczony karp w śmietanieSposób wykonania:Karpia oczyścić po czym skropić octem i oprószyć soląUłożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczemWstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minutW trakcie pieczenia polewać powstałym sosemGdy karp jest już pra…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp z pieczarkami

    Karp z pieczarkami

    Karp z pieczarkami: 1 kg karpia 25 dag pieczarek 2 marchwie 2 pietruszki pół selera 2 cebule 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki bułki tartej liść laurowy łyżka oleju Sos: 2 łyżki masła 2 żółtka łyżka mąki ćwierć cytryny cukier sólDo wrzącego wywaru z warzyw włożyć filety z oczyszczonego karpia gotować 810 min iodcedzić Pieczarki oczyścić umyć pokroić w cienkie plasterki odparować naro…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp na czerwono

    Karp na czerwono

    Karp na czerwono: 1 kg karpia 2 pomidory 2 cebule czerwona papryka 2 ząbki czosnku filiżanka bulionu mięsnego 2 łyżki masła estragon i tymianek listek laurowy pieprz sólW rondlu rozgrzać masło wrzucić drobno pokrojoną paprykę i posiekaną cebulę Mieszając smażyć 5 min Włożyć kawałki ryby obsmażyć z dwóch stron Dodać obrane i pokrojone w ćwiartki pomidory posiekany czosnek i zioła Wlać gorą…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Paprykarz z karpia

    Paprykarz z karpia

    Paprykarz z karpia: 60 dag filetów z karpia 2 cebule 2 pomidory po jednej papryce czerwonej zielonej i żółtej 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pół szklanki kwaśnej śmietany pół łyżeczki papryki sólKarpia pokroić na kawałki posolić i odstawić na 30 minut Cebule drobno pokroić poddusić na maśle dodać mąkę i lekko podsmażyć Wlać trochę wody Włożyć pokrojonego karpia oczyszczone i pokrojone na kawałki…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Pulpety z karpia w galarecie

    Pulpety z karpia w galarecie

    Pulpety z karpia w galarecie: 1/2 kg karpia 1 cebula 60 g kaszy manny 1 jajo 750 ml wody 35 g żelatyny z przyprawami pieprz sól natka pietruszkiKarpia pofiletować podzielić na małe kawałki dodać cebulę i miksować Dodać jajko kaszę mannę i wymieszać z przyprawami Wyjąć masę rybną uformować kuleczki wielkości małego jajka i włożyć do koszyczka Do naczynia miksującego nalać wrzącej wody i gotować prz…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp w galarecie z rodzynkami

    Karp w galarecie z rodzynkami

    Składniki:1 sprawiony karp2 marchewki1 pietruszka1/2 pora1/2 selera1 cebula3 łyżki rodzynek4 ziarenka ziela angielskiego4 ziarenka pieprzu2 listki laurowesól1 cytryna6 łyżeczek żelatynyPrzygotowanie Karp w galarecie z rodzynkami :Karpia podziel na dzwonka skrop sokiem z cytryny posól i wstaw do lodówki ( najlepiej na 3 godziny ) Wszystkie warzywa oczyść obierz przełóż do garnka Dodaj ziarenka …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp z masłem ziołowym

    Karp z masłem ziołowym

    Składniki:Karp z masłem ziołowym15kg sprawionego karpia2 rozmąconego jajka 1 szkl bułki tartej3 łyżki mąki pszennej2 łyżki oleju 1 łyżka masłasólsok z 1 cytrynyMasło ziołowe:1/4 kostki masła śmietankowego2 łyżki startego żółtego sera3 łyżki ulubionych posiekanych ziół2 obrane roztarte ząbki czosnkusólbiały pieprzgałka muszkatołowazioła i plasterki cytryny do dekoracjiPrzygotowanie:Masło ziołowe:Ma…

    zobacz więcej » 0



  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp w migdałowej panierce

    Karp w migdałowej panierce

    Produkty:karp5 dag migdałów2 łyżki bułki tartej2 jaja2 łyżki mąki2 łyżki mlekasól biały pieprzPrzygotowanie Karp w migdałowej panierce:Karpia pokroić w dzwonka osolić oprószyć pieprzem Wstawić na 12 godzin do lodówki Migdały sparzyć obrać wysuszyć w ciepłym piekarniku a następnie zemleć Bułkę przesiać przez sitko i wymieszać z migdałami Jaja zmiksować z mlekiem Dzwonka ryby osuszyć papierowym ręc…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-22, komentarzy (0)

    Karp pieczony w cebuli

     Karp pieczony w cebuli

    1 karp około 1 kg 5 dag wędzonego boczku 1 szklanka śmietany 1 łyżka mąki 1/2 kg ziemniaków 30 dag cebuli 1 łyżka masła 2 łyżki pasty pomidorowej sól pieprz czerwona sproszkowana paprykaKarp pieczony w cebuliKarpia umyć oczyścić opłukać i pokrajać w dzwonka odrzucając głowę Ziemniaki umyć obrać opłukać pokrajać w cząstki Wrzucić do wrzącej osolonej wody Gotować 5 min odcedzić Boczek oczyścić pokra…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    Karp w sosie greckim

    Karp w sosie greckim

    Karp w sosie greckimSkładniki: &189; tuszki lub 34 dzwonka z karpia około 2kg; olej do smażenia; sól pieprz do smaku; mąka do obtoczenia ryby; natka pietruszki; 1 cytrynaSos grecki: 23 marchewki; 1 pietruszka; &188; małego selera; &189; słoiczka przecieru pomidorowego; 1 cytryna; 3 łyżki cukru; sól pieprz mielony do smakuSposób przygotowania:Taszkę karpia lub dzwonka dokładnie pozba…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    Karp po żydowsku

    Karp po żydowsku

    &8226; 1 kg oczyszczonej ryby&8226; 1 kg cebuli&8226; 10 dag rodzynków&8226; 10 dag migdałów i orzechówCebulę kroimy w talarki zalewamy wodą (tylko tyle aby przykryć cebulę) i gotujemy do miękkości Wkładamy głowy z ryb i obgotowujemy na bardzo małym ogniu (około 1015 minut) Głowy wyjmujemy Orzechy i migdały siekamy w paseczki wrzucamy do cebuli razem z rodzynkami Oczyszczoną rybę kroimy w dzwonka …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-21, komentarzy (0)

    KARP NA CEBULI (moje świąteczne przepisy kulinarne).

    KARP NA CEBULI (moje świąteczne przepisy kulinarne).

    Składniki:  1 kg patroszonego karpia 3 cebule 1 szklanka octu &189; szklanki cukru &189; litra wody 70 ml oleju  &189; szklanki mąki przyprawy: sól pieprz ziele angielskie liść laurowySposób przyrządzania Karp na cebuli: Karpia podziel na dzwonka Przypraw solą i pieprzem Obtocz go w mące Na patelni rozgrzej olej i obsmaż karpia Przygotuj zalewę: ocet wodę cukier liść laurowy i ziele angiel…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp w galarecie z przepiórczymi jajami

    Karp w galarecie z przepiórczymi jajami

    Produkty: świeży karp ok 16kg porcja włoszczyzny bez kapusty duża cebula ząbek czosnku kilka ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego liść laurowy sól 2 kopiaste łyżeczki mielonej żelatyny 3 przepiórcze jajeczka ugotowane na twardo plasterki cytryny marchew ugotowana w wywarze kiszony ogórek zielenina Przygotowanie Karp w galarecie z przepiórczymi jajami: Sprawioną rybę dokładnie myjemy filetu…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp po królewsku

    Karp po królewsku

    Produkty: 1 1 kg karpia 4 łyżki masła 34 łyżki cukru 1 łyżka octu winnego 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżki migdałów 2 łyżki rodzynek sól pieprz Karp po królewskuPrzygotowanie: Karpia orać z łusek oczyścić dokładnie umyć Rybę natrzeć solą i pieprzem na zewnątrz i w środku na kilka minut odstawić W brytfannie lub żaroodpornym naczyniu rozpuścić 2 łyżki masła włożyć rybę i na wierzchu położyć je…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp po czesku na ostro

    Karp po czesku na ostro

    Składniki: karp bez głowy sól pieprz 8 łyżek mąki olej łyżeczka kminku 2 ząbki czosnku 10 dag marynowanych pieczarek i ostrej marynowanej papryki łyżka chrzanu ze słoika pęczek szczypiorkuKarp po czesku na ostroKarpia myjemy kroimy wzdłuż na dwa filety a każdy z nich na 4 kawałki Solimy pieprzymy obtaczamy w mące zasmażamy na złoto na oleju Skrapiamy wodą wrzucamy kminek i pokrojony czosnek przykr…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-20, komentarzy (0)

    Karp faszerowany

    Karp faszerowany

    Produkty:15 karpia15 dag słoniny25 dag pieczarekcebula2 łyżki tartej bułkijajko3 łyżki mleka3 łyżki masłałyżka tymiankuszklanka czerwonego winasól pieprzKarp faszerowanyPrzygotowanie:karpia rozciąć na pół usunąć wnętrzności oraz w miarę możliwości kręgosłup i większe ości Rybę bardzo starannie opłukać pod bieżącą wodą Całą natrzeć solą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce Pieczarki umyć i posi…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-19, komentarzy (0)

    Karp w ziołach (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Karp w ziołach (moje świąteczne przepisy kulinarne)

    Karp w ziołachSkładniki: karp o wadze do 15kg; 1 łyżka rozmaryny; 1 łyżka kolendry; pęczek natki pietruszki; 2 łyżki masła; 1 cytryna; kilka liści zielonej sałaty sól pieprzSposób przygotowania:Rybę sprawić dokładnie opłukać osuszyć Sól pieprz i zioła z &189; natki pietruszki wymieszać Natrzeć rybę i wstawić na godzinę do lodówki Wyłożyć rybę na posmarowaną masłem folię do pieczeni zawiną…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Karp w pomarańczach

    Karp w pomarańczach

    Produkty:15 kg karpia30 dag pieczarek3 pomarańcze 3 łyżki masła2 szklanki wytrawnego wina5 łyżek bułki tartej3 łyżki oliwysól pieprzPrzygotowanie:Pieczarki pokroić w cienkie plasterki Pomarańcze sparzyć i ze skórką pokroić na ósemki Karpia natrzeć solą i pieprzem ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą Dookoła ryby ułożyć cząstki pomarańczy Całość posypać bułką tartą przykryć pieczarkami…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Wigilijny karp z rodzynkami w galarecie

    Wigilijny karp z rodzynkami w galarecie

    Produkty:15 kg karpia2 cebuleselerpietruszkamarchew3 dag rodzynek2 dag żelatynypół cytrynyłyżeczka cukrułyżeczka przyprawy typu vegetapół łyżeczki pieprzusólPrzygotowanie:Karpia pokroić w dzwonka Posolić skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na godzinę Warzywa obrać umyć Pokroić w słupki a cebulę w piórka W płaskim naczyniu ułożyć warstwę warzyw na nich dzwonka karpia Zalać ostrożnie litre…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Gotowany karp w sosie piwnym

    Gotowany karp w sosie piwnym

    Produkty:15 kg karpia3 szklanki piwa3 marchewkipietruszka4 cebulełyżka soku z cytrynykilka ziaren ziela angielskiego4 goździkiliść laurowypiętka suchego razowego chlebałyżka masłacukier pieprz sólPrzygotowanie:Karpia pokroić w dzwonka warzywa oczyścić opłukać pokroić w plastry Włożyć do dużego rondla i zalać piwem Dodać sok z cytryny przyprawy piętkę chleba razowego oraz karmel zrobiony z 2 łyżecz…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Karp gotowany z chrzanem i jabłkami

    Karp gotowany z chrzanem i jabłkami

    Produkty:15 kg karpiapietruszkaselermarchewkapor2 cebule3 listki laurowe15 ziaren czarnego pieprzucytryna4 łyżki tartego chrzanu3 jabłkabutelka octu winnegosól szczypta cukruPrzygotowanie:Karpia podzielić i natrzeć solą Zagotować ocet i zalać karpia przykryć i pozostawić na 20 minut Ugotować wywar z 3 szklanek wody warzyw i przypraw Posolić do smaku dodać cukier przecedzić Wyjętego z octu karpia …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-16, komentarzy (0)

    Karp zapiekany z pieczarkami

    Karp zapiekany z pieczarkami

    Produkty:12 kg karpiapół kostki masła50 dag pieczarekduża cebulajajko4 łyżki bułki tartej3 łyżki mąkisól pieprztłuszcz do smażenia rybyPrzygotowanie:Karpia oczyścić umyć osuszyć podzielić na dzwonka Pieczarki obrać umyć pokroić w cienkie plasterki Posiekać cebulę Rozgrzać masło na patelni Zeszklić na nim cebulę dodać plasterki pieczarek posolić popieprzyć Dusić do miękkości Dzwonka karpia posolić …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp smażony na masełku

    Karp smażony na masełku

    Karp smażony na masełku Składniki: karp około 15 kg 1 jajko sucha bułka pół szklanki Mleka łyżka posiekanego koperku jedna cytryna sól pieprz ziołowy Przygotowanie: K…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp w sosie migdałowym

    Karp w sosie migdałowym

    Składniki : 1 kg karpia mleczaka 2 cebule 10 ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól 60 g migdałów mleczko z karpia 500 ml wywaru z ryby 2 zółtka 1 łyżka soku cytrynowegoPrzygotowanie :Sprawionego całego karpia ugotować z cebulą przyprawami i solą Włożyć mleczko do gotującej się ryby na 5 minut Ugotowanego karpia przełożyć na półmisek Przygotować sos: mleczko przetrzeć przez sito rozprowadzić prze…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp po indonezyjsku

    Karp po indonezyjsku

    Produkty:80 dag filetów z karpia 2 łyżki masła cytryna banan pół szklanki soku z pomarańczy łyżeczka skórki otartej z pomarańczy2 łyżki wiórków kokosowychćwierć łyżeczki mielonego cynamonu i curry2 szklanki lekkiego bulionu cebula sólPrzygotowanie :Umyte i osuszone filety natrzeć solą przykryć i wstawić na godzinę do lodówki Następnie ułożyć w płaskim rondlu obłożyć pokrojoną w plastry cebulą zala…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-08, komentarzy (0)

    Karp po gdańsku

    Karp po gdańsku

    Produkty:80 dag filetów z karpia2 cebule10 dag wędzonego boczku 2 pomidory7 ugotowanych ziemniaków szklanka śmietany szczypta cukru2 łyżki masła łyżka mąkisól pieprzPrzygotowanie"Umyte i osuszone filety lekko ponacinać naszpikować cienkimi plastrami chudego wędzonego boczku posolić i posypać pieprzem wstawić na 2 godziny do lodówki pomidory obrać ze skórki i pokroić w plastry Pokrojoną w plastry c…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-07, komentarzy (0)

    Karp pieczony z pieczarkami

    Karp pieczony z pieczarkami

    Produkty:80 dag filetów z karpia1 cebula30 dag pieczarek3 łyżki masłałyżeczka mielonej kolendryłyżka soku z cytryny pietruszka sólpieprzPrzygotowanie:Opłukane filety skropić sokiem z cytryny posypać solą i kolendrą przykryć i wstawić na około dwie godziny do lodówki Umyte i ususzone pieczarki pokroić w plasterki skropić sokiem z cytryny Pokrojoną w plasterki cebulę przesmażyć na maśle Naczynie żar…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-07, komentarzy (0)

    Karpiowe roladki

    Karpiowe roladki

    Karpiowe roladki składniki: 0/5 kg fileta z karpia 100 gr sera żółtego (najlepiej tłustego) 3 łyżki śmietany 18% jedna zsiekana cebula włoszczyzna cytryna 2 łyżki chrzanu (najlepiej krakusa)2 łyżki posiekanej pietruszki sól pieprz do smaku Przygotowanie: z włoszczyz…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-07, komentarzy (0)

    Karp faszerwoany

    Karp faszerwoany

    Karp faszerowanySkładniki: 1 kg karpia 100g pieczarek 6 łyżek tłuszczu do smażenia 3 łyżki masła 45 łyżek tartej bułki 2 łyżki śmietany garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki i tymianek)Przygotowanie:Karpia sprawić opłukać natrzeć solą Pieczarki oczyścić poszatkować Dusić na patelni 10 minut W połowie duszenia dodać sól pieprz Masło utrzeć z dwoma żółtkami wymieszać z pieczarkami tartą buł…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-07, komentarzy (0)

    Karp wigilijny w sosie

    Karp wigilijny w sosie

    Składniki:1 duży karp2 marchewki1 pietruszka1/2 selera1/2 szklanki miodu2 łyżki octu1 łyżka rodzynek1 łyżka migdałów w płatkachsól i pieprzPrzygotowanie:Sprawionego i oczyszczoneg karpia umieścić na desce a następnie podzielić na dzwonka za pomocą szerokiego noża Marchewki pietruszkę oraz zseler obrać i pokroić na kawałki warzywa oraz głowę i płetwy karpia umieścić w garnku zalać wodą Dodać piprz …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-06, komentarz (1)

    Karp wigilijny mojego Ojca

    Karp wigilijny mojego Ojca

    Jest to bardzo prosty przepis;) co roku mój tata przyrządza tak karpia;)Potrzebny jeden karpikMąkaSól pieprzcebulaolejmasłoKarpia patroszymy myjemy odkrawamy głowę rybę dzielimy na filecikiCebule obieramy i kroimy W naczyniu np misce układamy jedną warstwę ryby przyprawiamy solą i pieprzem dajemy troche oleju oraz troche cebulu układamy znowu kolejną warstwe ryby i znowu sól pieprz troche oleju i …

    zobacz więcej » 1


Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Wędkarskie okazy

Pierwszy w życiu Miętus i chyba na długo życiówka ;)

Grunt na trupka
rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord

Google