Karaś przepisy, dania z karasia, jak przyrządzić karasie, potrawy z karasia

Karaś - Przepisy kulinarne

 
 

Karaś przepisy, dania z karasia, jak przyrządzić karasie, potrawy z karasiaKaraś przepisy to miejsce gdzie wędkarze z portalu wedkuje.pl przedstawiają swoje dania z karasia. Złowiłeś rybę i nie wiesz jak zrobić z niej smaczną potrawę ? Czytaj jak przyrządzić karasie i poznaj najciekawsze potrawy z karasia takie jak Karaś w śmietanie, w zalewie octowej, w piekarniku, w galarecie i wiele innych.


Powrót - Karaś kompendium


  • 2013-02-10, komentarze (2)

    Sznycelki rybne w moim wydaniu

    Sznycelki rybne w moim wydaniu

    Witam podaję przepis na przepyszne sznycelki z karasia ! Wypatroszone karasie obieramy ze skóry obcinamy płetwy i mielimy dwa razy na drobnym sitku ,do zmielonego karasia dodajemy jajko,sól,pieprz,cebule ,gotową przyprawę do ryb i żeby mięsko miało sztywniejszą konsystencję dodaję troszkę bułki tartej ,formujemy kulki następnie rozklepujemy w rękach aby miało kształt sznycelka obtaczamy w bułce t…

    zobacz więcej » 2


  • 2013-02-07, komentarzy (0)

    Kulinarny karaś

    Kulinarny karaś

    Kulinarny karaśKaraś zwany japońcem jest częstym gościem na moim stole uwielbiam go z grilla lub upieczonego na ognisku czy w ostateczności z piernika.Dodatek delikatu do mięs,czosnku,bazylii wzmaga tylko niesamowity smak tak zamarynowanego karasiowatego mięsa.Pozostawmy go w tej cudownie pachnącej mieszance choćby na godzinkę w chłodnym miejscu.Nie zawijamy go folię tylko połóżmy na ruszcie, lub…

    zobacz więcej » 0


  • 2012-12-21, komentarzy (12)

    Karasiowe przysmaki - karaś smażony

    Karasiowe przysmaki - karaś smażony

    Karasiowe specjały. Piątek, więc jak przystało w domu, ryba na obiad. Tym razem dobieram się do najgłębszej półki w zamrażalniku, wyjmuję sześć pięknych tuszek nierodzimego karasia srebrnego. Dokładnie posypuję tuszki solą i pod przykryciem pozostawiam do rozmrożenia do następnego dnia. Zaraz po przyjściu z pracy dokładnie płukam rybę i usuwam resztki ciemnej błony z jamy brzusznej. Następnie…

    zobacz więcej » 12


  • 2011-12-16, komentarze (2)

    Rybny pasztet.

    Rybny pasztet.

    Rybny pasztet.Składniki: 1 kg filetów z dorsza, cebula, 2 jajka, 1 kajzerka, Pół szklanki mleka, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki kaparów, pęczek natki pietruszki, litr wywaru warzywnego, łyżka masła, ziele angielskie, pieprz czarny świeżo zmielony, sól.Przygotowanie: Kapary zalać 1 szklanką wody i odstawić na pół godziny. Kajzerkę namoczyć w mleku , po czym odcisnąć. Dodać do kajzerki filety z ryby …

    zobacz więcej » 2


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Klopsiki w zalewie

    Klopsiki w zalewie

    Klopsiki z ryby w zalewiemisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotnie więc takie wyjście jest text zamienik hahahahahahahmisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotnie więc takie wyjście jest text zamienik hahahahahahahmisiałem usunać text ponieważ redakcja nie c…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Karasie pieczone z czosnkiem

    Karasie pieczone z czosnkiem

    Ryba Wigilijna - Karasie pieczone z czosnkiemWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć , sandacz. Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Świ…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-02, komentarzy (0)

    Karasie z cebulką

    Karasie z cebulką

    Karasie z cebulą Składniki:1 kg Karasi,4szt cebuli,1łyżeczka cukru, pieprz, 1 łyżka masła, 1łyżeczka mąki, pęczek posiekanej natki pietruszki, sól, pół cytrynyWykonanie:Karasie oczyścić,umyć, a następnie osolić i ułożyć w rondlu,posypać drobno posiekaną cebulą(2szt), dodać łyżeczkę cukru i doprawić pieprzem.Następnie do rondla wlewamy trochę wody tak aby przykryła nam ryby,i dusić ok 20 minut na …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-11-01, komentarze (3)

    Wędzenie płockie, karsie i liny w gorącym dymie

    Wędzenie płockie, karsie i liny w gorącym dymie

    Zarówno ryby jak i inne mięsa możemy wędzić na dwa sposoby: a/ w gorącym dymie ,b/ w zimnym dymie. Chciałbym pokrótce przybliżyć sposób wędzenia na gorąco. Do wędzenia nadają się zarówno ryby tłuste jak i ryby chude,ryby słodkowodne i morskie. Ryby mozna wędzić w całości , jako tłusze bez głów a także pokrojone w dzwonka. Zaznaczam ,że podanego przezemnie sposobu …

    zobacz więcej » 3


  • 2011-04-19, komentarze (2)

    Karasie smażone ze śmietaną

    Karasie smażone ze śmietaną

    Karasie smażone ze śmietanąskładniki: 1½ kg karasi,1 cebula,2 jajka,1 łyżka masła lub ½ szklanki mąki lub ½ szklanki bułki tartej,3 łyżki masła, 2 szklanki śmietany,natka pietruszki,natkę koperku,sól.Karasie oczyścić, natrzeć solą, wytrzeć do sucha. Zeszklić na łyżce masła drobno posiekaną cebulę, wbić dwa jajka, roztrzepać trzepaczką do sosów, obtaczać ryby i zaraz smażyć…

    zobacz więcej » 2


  • 2011-03-05, komentarzy (0)

    Karaski ze śmietaną

    Karaski ze śmietaną

    1,5 kg karasków, 5 jajek, 250 ml kwaśnej śmietany, 2 - 3 łyżki tartej bułki, 1 cebula, 1 łyżka maki, 80 g świeżego boczku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.Karaski sprawić, opłukać i posolić. Ładniejsze odłożyć , z małych zdjąć skórę, ości, a mięso posiekać drobno z 4 jajkami ugotowanymi na twardo. Dodać surowe jajko, 2 łyżki śmietany, tartą bułkę, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Uformo…

    zobacz więcej » 0



Ogłoszenie płatne


   

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonal…

Zapraszamy na całoroczne wyprawy wędkarskie kutrem PELICAN. Oferujemy rejsy jednodniowe jak i kilkudniowe na wyspę Bornholm. Zapewniamy miła atmosferę i profesjonalna obsługę. www.kolobrzeg-wedkarstwo.pl

zobacz całe ogłoszenie »

daj ogłoszenie

zamów reklamę

miętowy 75 cm ,na słonecznicę z Bzurki.
Niestety nie miałem ze sobą telefonu z dobrym aparatem więc nie mam dobrego zdjęcia na tle rzeki.
Zdjęcie na tle prywatnego wyrobiska pożwirowego gdzie obecnie ten smok sobie pływa :D

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google