Karaś - Przepisy kulinarne

 
 

Karaś przepisy, dania z karasia, jak przyrządzić karasie, potrawy z karasiaKaraś przepisy to miejsce gdzie wędkarze z portalu wedkuje.pl przedstawiają swoje dania z karasia. Złowiłeś rybę i nie wiesz jak zrobić z niej smaczną potrawę ? Czytaj jak przyrządzić karasie i poznaj najciekawsze potrawy z karasia takie jak Karaś w śmietanie, w zalewie octowej, w piekarniku, w galarecie i wiele innych.


Powrót - Karaś kompendium


  • 2013-02-10, komentarze (2)

    Sznycelki rybne w moim wydaniu

    Sznycelki rybne w moim wydaniu

    Witam podaję przepis na przepyszne sznycelki z karasia Wypatroszone karasie obieramy ze skóry obcinamy płetwy i mielimy dwa razy na drobnym sitku do zmielonego karasia dodajemy jajkosólpieprzcebule gotową przyprawę do ryb i żeby mięsko miało sztywniejszą konsystencję dodaję troszkę bułki tartej formujemy kulki następnie rozklepujemy w rękach aby miało kształt sznycelka obtaczamy w bułce tartej i…

    zobacz więcej » 2


  • 2013-02-07, komentarzy (0)

    Kulinarny karaś

    Kulinarny karaś

    Kulinarny karaśKaraś zwany japońcem jest częstym gościem na moim stole uwielbiam go z grilla lub upieczonego na ognisku czy w ostateczności z piernikaDodatek delikatu do mięsczosnkubazylii wzmaga tylko niesamowity smak tak zamarynowanego karasiowatego mięsaPozostawmy go w tej cudownie pachnącej mieszance choćby na godzinkę w chłodnym miejscuNie zawijamy go folię tylko połóżmy na ruszcie lub nabij…

    zobacz więcej » 0


  • 2012-12-21, komentarzy (12)

    Karasiowe przysmaki - karaś smażony

    Karasiowe przysmaki - karaś smażony

    Karasiowe specjały Piątek więc jak przystało w domu ryba na obiad Tym razem dobieram się do najgłębszej półki w zamrażalniku wyjmuję sześć pięknych tuszek nierodzimego karasia srebrnego Dokładnie posypuję tuszki solą i pod przykryciem pozostawiam do rozmrożenia do następnego dnia Zaraz po przyjściu z pracy dokładnie płukam rybę i usuwam resztki ciemnej błony z jamy brzusznej Następnie ostrym …

    zobacz więcej » 12


  • 2011-12-16, komentarze (2)

    Rybny pasztet.

    Rybny pasztet.

    Rybny pasztetSkładniki: 1 kg filetów z dorsza cebula 2 jajka 1 kajzerka Pół szklanki mleka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki kaparów pęczek natki pietruszki litr wywaru warzywnego łyżka masła ziele angielskie pieprz czarny świeżo zmielony sólPrzygotowanie: Kapary zalać 1 szklanką wody i odstawić na pół godziny Kajzerkę namoczyć w mleku po czym odcisnąć Dodać do kajzerki filety z ryby i obraną i drobno…

    zobacz więcej » 2


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Klopsiki w zalewie

    Klopsiki w zalewie

    Klopsiki z ryby w zalewiemisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotnie więc takie wyjście jest text zamienik hahahahahahahmisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotnie więc takie wyjście jest text zamienik hahahahahahahmisiałem usunać text ponieważ redakcja nie c…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-04, komentarzy (0)

    Karasie pieczone z czosnkiem

    Karasie pieczone z czosnkiem

    Ryba Wigilijna Karasie pieczone z czosnkiemWszystkim z nas kojarzy się że Wigilijną rybą jest karp Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby nie mając wystarczających funduszy a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak npszczupak leszcz karaś płoć sandacz Ryby te chociaż nie są tak popularne na Wigilijnym stole to wliczają się jako potrawa na Święta Bożego …

    zobacz więcej » 0


  • 2011-12-02, komentarzy (0)

    Karasie z cebulką

    Karasie z cebulką

    Karasie z cebulą Składniki:1 kg Karasi4szt cebuli1łyżeczka cukru pieprz 1 łyżka masła 1łyżeczka mąki pęczek posiekanej natki pietruszki sól pół cytrynyWykonanie:Karasie oczyścićumyć a następnie osolić i ułożyć w rondluposypać drobno posiekaną cebulą(2szt) dodać łyżeczkę cukru i doprawić pieprzemNastępnie do rondla wlewamy trochę wody tak aby przykryła nam rybyi dusić ok 20 minut na małym ogniu po…

    zobacz więcej » 0


  • 2011-11-01, komentarze (3)

    Wędzenie płockie, karsie i liny w gorącym dymie

    Wędzenie płockie, karsie i liny w gorącym dymie

    Zarówno ryby jak i inne mięsa możemy wędzić na dwa sposoby: a/ w gorącym dymie b/ w zimnym dymie Chciałbym pokrótce przybliżyć sposób wędzenia na gorąco Do wędzenia nadają się zarówno ryby tłuste jak i ryby chuderyby słodkowodne i morskie Ryby mozna wędzić w całości jako tłusze bez głów a także pokrojone w dzwonka Zaznaczam że podanego przezemnie sposobu wędzenia…

    zobacz więcej » 3


  • 2011-04-19, komentarze (2)

    Karasie smażone ze śmietaną

    Karasie smażone ze śmietaną

    Karasie smażone ze śmietanąskładniki: 1&189; kg karasi1 cebula2 jajka1 łyżka masła lub &189; szklanki mąki lub &189; szklanki bułki tartej3 łyżki masła 2 szklanki śmietanynatka pietruszkinatkę koperkusólKarasie oczyścić natrzeć solą wytrzeć do sucha Zeszklić na łyżce masła drobno posiekaną cebulę wbić dwa jajka roztrzepać trzepaczką do sosów obtaczać ryby i zaraz smażyć na patelni na gor…

    zobacz więcej » 2


  • 2011-03-05, komentarzy (0)

    Karaski ze śmietaną

    Karaski ze śmietaną

    15 kg karasków 5 jajek 250 ml kwaśnej śmietany 2 3 łyżki tartej bułki 1 cebula 1 łyżka maki 80 g świeżego boczku gałka muszkatołowa sól pieprzKaraski sprawić opłukać i posolić Ładniejsze odłożyć z małych zdjąć skórę ości a mięso posiekać drobno z 4 jajkami ugotowanymi na twardo Dodać surowe jajko 2 łyżki śmietany tartą bułkę szczyptę gałki muszkatołowej sól i pieprz Uformować pulpety i oprószyć …

    zobacz więcej » 0



Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google