Karaś - przepisy kulinarne

Karaś przepisy, dania z karasia, jak przyrządzić karasie, potrawy z karasiaKaraś przepisy to miejsce gdzie wędkarze z portalu wedkuje.pl przedstawiają swoje dania z karasia. Złowiłeś rybę i nie wiesz jak zrobić z niej smaczną potrawę ? Czytaj jak przyrządzić karasie i poznaj najciekawsze potrawy z karasia takie jak Karaś w śmietanie, w zalewie octowej, w piekarniku, w galarecie i wiele innych.

Powrót - Karaś kompendium

Sznycelki rybne w moim wydaniu

Sznycelki rybne w moim wydaniu

Witam podaję przepis na przepyszne sznycelki z karasia ! Wypatroszone karasie obieramy ze skóry obcinamy płetwy i mielimy dwa razy na drobnym sitku ,do zmielonego karasia dodajemy jajko,sól,pieprz,cebule ,gotową przyprawę do ryb i żeby mięsko miało sztywniejszą konsystencję dodaję troszkę bułki tar…

czytaj więcej

Kulinarny karaś

Kulinarny karaś

Kulinarny karaśKaraś zwany japońcem jest częstym gościem na moim stole uwielbiam go z grilla lub upieczonego na ognisku czy w ostateczności z piernika.Dodatek delikatu do mięs,czosnku,bazylii wzmaga tylko niesamowity smak tak zamarynowanego karasiowatego mięsa.Pozostawmy go w tej cudownie pachnącej…

czytaj więcej

Karasiowe przysmaki - karaś smażony

Karasiowe przysmaki - karaś smażony

Karasiowe specjały. Piątek, więc jak przystało w domu, ryba na obiad. Tym razem dobieram się do najgłębszej półki w zamrażalniku, wyjmuję sześć pięknych tuszek nierodzimego karasia srebrnego. Dokładnie posypuję tuszki solą i pod przykryciem pozostawiam do rozmrożenia do następnego dnia. Zaraz p…

czytaj więcej

Rybny pasztet.

Rybny pasztet.

Rybny pasztet.Składniki: 1 kg filetów z dorsza, cebula, 2 jajka, 1 kajzerka, Pół szklanki mleka, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki kaparów, pęczek natki pietruszki, litr wywaru warzywnego, łyżka masła, ziele angielskie, pieprz czarny świeżo zmielony, sól.Przygotowanie: Kapary zalać 1 szklanką wody i ods…

czytaj więcej

Klopsiki w zalewie

Klopsiki w zalewie

Klopsiki z ryby w zalewiemisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotnie więc takie wyjście jest text zamienik hahahahahahahmisiałem usunać text ponieważ redakcja nie chce zaznaczam żeby był nie widoczny a ktoś na siłe robi odwrotn…

czytaj więcej

Karasie pieczone z czosnkiem

Karasie pieczone z czosnkiem

Ryba Wigilijna - Karasie pieczone z czosnkiemWszystkim z nas kojarzy się , że Wigilijną rybą jest karp. Jednak niektórzy nie lubiąc tej ryby, nie mając wystarczających funduszy, a mając w zamrażarce przygotowują na te święto inną ulubioną dla siebie rybę taką jak np.szczupak, leszcz, karaś, płoć , s…

czytaj więcej

Karasie z cebulką

Karasie z cebulką

Karasie z cebulą Składniki:1 kg Karasi,4szt cebuli,1łyżeczka cukru, pieprz, 1 łyżka masła, 1łyżeczka mąki, pęczek posiekanej natki pietruszki, sól, pół cytrynyWykonanie:Karasie oczyścić,umyć, a następnie osolić i ułożyć w rondlu,posypać drobno posiekaną cebulą(2szt), dodać łyżeczkę cukru i doprawić…

czytaj więcej

Karasie smażone ze śmietaną

Karasie smażone ze śmietaną

Karasie smażone ze śmietanąskładniki: 1½ kg karasi,1 cebula,2 jajka,1 łyżka masła lub ½ szklanki mąki lub ½ szklanki bułki tartej,3 łyżki masła, 2 szklanki śmietany,natka pietruszki,natkę koperku,sól.Karasie oczyścić, natrzeć solą, wytrzeć do sucha. Zeszklić na łyżce masła d…

czytaj więcej

Karaski ze śmietaną

Karaski ze śmietaną

1,5 kg karasków, 5 jajek, 250 ml kwaśnej śmietany, 2 - 3 łyżki tartej bułki, 1 cebula, 1 łyżka maki, 80 g świeżego boczku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.Karaski sprawić, opłukać i posolić. Ładniejsze odłożyć , z małych zdjąć skórę, ości, a mięso posiekać drobno z 4 jajkami ugotowanymi na twardo. D…

czytaj więcej

Reklama


Reklama