Karasie z cebulką


Karasie z cebulą
Składniki:1 kg Karasi,4szt cebuli,1łyżeczka cukru, pieprz, 1 łyżka masła, 1łyżeczka mąki, pęczek posiekanej natki pietruszki, sól, pół cytryny
Wykonanie:
Karasie oczyścić,umyć, a następnie osolić i ułożyć w rondlu,posypać drobno posiekaną cebulą(2szt), dodać łyżeczkę cukru i doprawić pieprzem.Następnie do rondla wlewamy trochę wody tak aby przykryła nam ryby,i dusić ok 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.Następnie robimy zasmażkę (Na patelnie dajemy masło, dodajemy do niego mąkę i ogrzewamy do zrumienienia). Do zasmażki dodajemy 2 łyżki wody i łączymy z zasmażka,dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Do sosu dodajemy posiekana cebulę która nam została i mieszamy.Karasie układamy na półmisku polewamy przygotowanym sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki .


Naprawdę smaczne :) Życzę smacznego :)

 


4.2
Oceń
(6 głosów)

 

Karasie z cebulką - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł