Przepisy kulinarne ryby - wiadomości

 
 

Przepis na smaczną rybę, jak zrobić rybę, Ryba z piekarnikaPrzepis na smaczną rybę zobacz przepisy kulinarne polecane przez społeczność wedkuje.pl. Do walorów związanych ze spożyciem ryb nie trzeba nikogo przekonywać, są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Sprawdź, jak zrobić rybę, jak podać ją na stole. Ryba z piekarnika, a także inne sposoby przygotowania i podawania ryb w poradach wędkarzy.

Powrót - Przepisy kulinarne ryby kompendium »


    Przeglądaj: według dat | według ilości komentarzy | według ocen | ryb:
    • 2014-12-16, komentarzy (9)

      Szybki śledzik

      Szybki śledzik

         Święta za pasem czas na przekąski na świąteczny i nie tylko stół Lubię pokombinować w kuchni  z rybami a śledzie to bardzo wdzięczny i niekłopotliwy fabrykat do doświadczeń kulinarnych Wiemy jak ważny podczas świątecznych przygotowań jest czas a właściwie jego brak Przygotowanie tej potrawy nie powinno zająć więcej jak około 1520 minut Umiejętności kulinarnych oraz doświadczenia…

      zobacz więcej » 9


    • 2014-12-09, komentarzy (5)

      Nieśmiały szczupak w śmietanie.

      Nieśmiały szczupak w śmietanie.

      Słowo wstępneCzemuż taki nieśmiały ten szczupak w tytule pomyślicieA to dlatego że długo biłem się z myślami czy ten wpis w ogóle udostępnić Zastanawiałem się czy jestem gotowy na następstwa mojego wędkarskiego jak to się teraz ładnie mówi coming outu Bo pewnie znajdą się głosy mówiące: mięsiarz sieciarz kłusol sadysta morderca czy z angielskiego asshole :) Ale ten kto mnie zna doskonale wie że…

      zobacz więcej » 5


    • 2014-11-21, komentarze (2)

      Filet z flądry - przygotowanie

      Filet z flądry - przygotowanie

      Filety z flądry Taki sposób przygotowania ryby flądro kształtnej (flądra turbot stornia&8230;) trochę mnie zaskoczył i w sumie dopiero po pewnym czasie przekonałem się do jego praktycznościPrzygotowanie: Otóż dzięki znajomości budowy ryby pozbywamy się większości ości szkieletu w tym licznych ości promieniowych a uzyskujemy fantastyczną tuszkę Można sobie na to pozwolić bez większego usz…

      zobacz więcej » 2


    • 2014-11-20, komentarze (2)

      Rosół z dorsza z lanymi kluseczkami

      Rosół z dorsza z lanymi kluseczkami

      Rosół z dorsza z lanymi kluskamiOsobiście dla mnie jedną z ciekawszy zup rybnych ze względu na specyficzny smak morskiej ryby a także intensywny zapach i esencjonalny smak jest rosół z dorsza Dodatkową okrasą tej niezwykle smacznej zupy są duże kawałki dorszowego filetu oraz lane kluseczki przygotowane na bazie mąki i jajkaSkładniki: dwa dorsze; trzy marchewki; pietruszka; duży plaster selera;…

      zobacz więcej » 2


    • 2014-11-06, komentarzy (11)

      Lin pieczony w folii

      Lin pieczony w folii

      Lin pieczony na maśleWalorów kulinarnych i zdrowotnych dań z ryb raczej nie trzeba zachwalać Jednak o ile w sklepach rybnych możemy zakupić dorsze lub śledzie oraz różnego rodzaju i z różnych natężeniem glazurowane filety o tyle z rybami słodkowodnymi jest totalna klapaMiędzy innymi dlatego ryba słodkowodna jest niestety potrawą coraz rzadziej goszcząca na naszych stołach a szkodaDlatego też pragn…

      zobacz więcej » 11


    • 2014-08-30, komentarze (4)

      Szczupak z pieca

      Szczupak z pieca

      Szczupak z piecaKonia z rzędem temu kto wytłumaczy to po nikąd dziwne zjawisko Niezliczona ilość jezior i rzek stawów i strumieni gospodarstw rybackich i agroturystycznych a ryba słodkowodna gości na naszych stołach nadal sporadycznie Nic dziwnego że w wielu przypadkach ryby słodkowodne i to nie tylko drapieżne są pewnego rodzaju rarytasem a zarazem rzadkością na naszych stołach Podane ponadto w n…

      zobacz więcej » 4


    • 2014-08-26, komentarzy (5)

      Karp w zalewie octowej

      Karp w zalewie octowej

      Karp w zalewie octowejNic nowego ale chcialem dorzucic moj przepis na karpika w zalewie octowej Marynate jaka robie jast mozna by powiedziec srednio octowaKiedys robilem mocniejsza ale jak wiadomo ocet niszczy nam zoladeka z racji tej ze nie mam go w najlepszym stanie robie marynatynieco slabsze niz kiedysCo i jakie skladniki10 szklanek wody najlepiej ja kupuje niegazowana2 szklanka octu 10%10 lyz…

      zobacz więcej » 5


    • 2014-08-25, komentarze (3)

      Węgorz w sosie kurkowym

      Węgorz w sosie kurkowym

      W połowie lipca wybrałem się na nieodległe łowisko Warchoły Na początku zacząłem łowić uklejki z myślą o drapieżniku Tego popołudnia postanowiliśmy połowić trochę dłużej czyli tak gdzieś do 23ciejWęgorza bo o nim chcę pisać i z niego przygotowałem to smaczne danie złowiłem o 22 na żywca uklejka z gruntu L75 wagi nie znam Tym razem nic więcej nie złowiliśmyW nocy wróciłem do domu no i oczywiśc…

      zobacz więcej » 3


    • 2014-07-03, komentarzy (5)

      Lin z pieca

      Lin z pieca

      Bazując na opracowaniach zawierających wyniki badań archeologicznych należy stwierdzić że pierwsze ślady rybołówstwa na terenach Polski datują się od czasu neolitu Bogactwo jezior rzek i strumieni a co za tym idzie i bogactwo ryb spowodowały że ryby odgrywały przez lata znaczną rolę w polskiej kuchni Pod koniec XIII wieku mamy do czynienia z początkami hodowli ryb oraz ich przyrządzaniem poprzez …

      zobacz więcej » 5


    • 2014-04-11, komentarzy (21)

      Mrożonki z ryb - za co płacimy

      Mrożonki z ryb - za co płacimy

      Zdrowie na wadzeOglądając ciekawe programy zapoznając się z literaturą fachową czy też ulegając opinii osób ceniących sobie zdrowe odżywianie niejednokrotnie wychodzimy z założenia że w sumie rybka jest zdrowa więc czemu jej nie skosztować Mrożonki z ryb za co płacimyŁowić nie każdy lubi i umie a już na pewno gatunki z grona zainteresowania Kupić nie zawsze można takiej jakości jak byśmy chcieli…

      zobacz więcej » 21


    • 2014-03-17, komentarzy (6)

      Śledź solony w marynacie na różowo

      Śledź solony w marynacie na różowo

      Śledź solony w marynacie na różowo  Na przysłowiowego &8222;głodniaka&8221; nie da się pisać i tu z pomocą przyszedł przypadkowo Kolega z pracy Otóż pochwalił się świeżo zakupioną książką z przepisami kulinarnymi w tym jednym z przepisów który mi przypadł szczególnie do gustu Patrząc na obrazek na którym przedstawione były marynowane śledzie aż mi ślinka pociekła Dlatego też zaraz po powrocie…

      zobacz więcej » 6


    • 2014-01-12, komentarzy (9)

      Pstrąg pieczony z pieczarkami

      Pstrąg pieczony z pieczarkami

      Jedząc ryb dwatrzy razy w tygodniu musimy się trochę nakombinować nie chcą popaść w monotonię rybnych dań Zacząłem więc szukać kolejnych dań przeglądając listy niezliczonych przepisów w internecie W efekcie po pewnych modyfikacjach postanowiłem skomponować danie z pstrągiem o zgoła niestandardowym bukiecie Tak powstał pstrąg pieczony z pieczarkamiSkładniki: tuszka pstrąga; jedna cebula; cztery …

      zobacz więcej » 9


    • 2014-01-07, komentarzy (12)

      Sposób na smacznego karpia

      Sposób na smacznego karpia

      Sposób na smacznego karpiaZnam wiele osób które z chęcią zjadły by smażoną rybę np karpia nie tylko na święta ale zdecydowanie nie pasuje im sam zapach mięsa świeżej ryby Niektórzy wręcz mówią że ryba &8222;mułem pachnie&8221; nie tylko podczas jej przygotowania ale także i podczas smażenia Myślę że chcą zniwelować a co najmniej zdecydowanie ograniczyć powyższe czynniki jest na to stary i dobry sp…

      zobacz więcej » 12


    • 2014-01-03, komentarze (2)

      Przekąska z wedzonej ryby

      Przekąska z wedzonej ryby

      Wyśmienita przekąska z pstrągałososiatrociJa akurat uwielbiam rybyNie tylko tradycyjnie usmażone ale wędzonepieczonemarynowane i w postaci tataraDziś miałem przyjemności wędzić "tęczaka"A później przygotować z niego wyśmienity dodatek do kanapekMianowicie będziemy potrzebowali sprawionego pstrąga lub inną nasza ulubioną rybkę dobrze solimy i wędzimy w dymie npolchowymwiśniowymPrzygotowanie naszego…

      zobacz więcej » 2


    • 2014-01-02, komentarzy (11)

      Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

      Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

      Ostatnio złowiony Szczupaczek jak już wcześnie pisałem został przeze mnie zabrany do domu wyczyszczony oskubany z łusek i zamrożony po niecałych trzech dniach leżakowania w minusowej temperaturze przejęła nad nim kontrole moja żona po rozmrożeniu ryba została natarta przyprawą do rybsolą pieprzem i sporą ilością granulowanego czosnku następnie ryba została pozostawiona w lodówce na co najmniej …

      zobacz więcej » 11


    • 2014-01-01, komentarze (3)

      Karp w panierce - noworoczna przekąska

      Karp w panierce - noworoczna przekąska

      Zamrożony karp w zamrażarce idzie Nowy Rok jako że lubię kucharzyć wymyśliłem karpia w panierce Składniki karp z zamrażalnika jaja w ilości sztuk 2 bułka tarta sól pieprz przyprawa do ryb Kotanyi 2 duże cebule A sposób przyrządzenia jest bajecznie prosty a mianowicie karpia tak około 15 2kg po rozmrożeniu porcjuję na filety wycinam przy tym kręgos…

      zobacz więcej » 3



    • 2013-12-22, komentarzy (5)

      Sum w sosie słodko - kwaśnym

      Sum w sosie słodko - kwaśnym

      Ryba w sosie greckim lub bardziej prawidłowo sosie słodko kwaśnym jest jedną ze świątecznych potraw której nie może zabraknąć na moim stole wigilijnym Najczęściej jest to karp jednak tym razem postanowiłem potrawę przyrząd z filetami suma którego większa część została wykorzystana w przepisie sum w cieście naleśnikowym Delikatne mięso ryby w połączeniu z duszonymi warzywami w słodkokwaśnym sosie z…

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-18, komentarzy (5)

      Sum w cieście naleśnikowym

      Sum w cieście naleśnikowym

      Sum w cieście naleśnikowymRyba w cieście chodziła za mną od dłuższego czasu Przy pierwszej nadarzającej się okazji zaraz po pracy podskoczyłem do Dąbrowy zakupiłem sumka o wadze około 3kg Część grzbietową postanawiam przeznaczyć na planowaną potrawę a z reszty zamierzam zrobić rybną zupę gulaszową Sumek w cieście szykowany jest na poczęstunek w ramach Koleżeńskiej wigiliiSkładniki:&8226; filety z …

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-14, komentarzy (5)

      Pstrąg z bukietem warzyw

      Pstrąg z bukietem warzyw

      Pstrąg z bukietem warzywBardziej prostej potrawy chyba nie da się wymyślić Wystarczy do tego jedna duża ryba garnek do gotowania na parze i kilka warzyw oraz pół godzinki wyczekiwania aż potrawa się ugotuje Samo zestawienie dania to dosłownie chwilka Nie będziemy się męczyli z brudną patelnią i pryskającym na boki tłuszczem Nie będziemy się martwili że ryba się nam przypali lub nie dopiecze i co …

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-14, komentarz (1)

      Zapiekany leszcz z pieczarkami i serem

      Zapiekany leszcz z pieczarkami i serem

      Bardzo lubię mięso leszcza dlatego tez często go przyrządzam Najlepszym przepisem według mnie jest własnie tak podawany leszcz Przepis jest napisany na dwie porcję Składniki : Jeden ok pół kilowy leszcz Sok z połowy dużej cytryny Kilka łyżek mąki 34 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 05 kg pieczarek Por 30 dkg żółtego sera olej trochę masła sos sojowy sos chilli sól Przygotowanie :Rybę dzie…

      zobacz więcej » 1


    • 2013-12-13, komentarzy (8)

      Galantyna ze szczupaka

      Galantyna ze szczupaka

      No oczywiście że jestem wędkarzem To szczupaka trzeba złowić (kupując go nie jesteśmy pewni źródła i możemy tym sposobem wesprzeć kłusola czy nie etycznego rybaka) Oprawić go i przymrozić (zabieg pomaga w oddzieleniu mięsa od ości i zdjęciu nie naruszonej skóry) I tyle co dotyczy wędkarzaSkładniki;SzczupakCebula23 ząbki czosnku2 bułki pszenne małe moczone w mleku1/2 szklanki bułki tartejSłonina 20…

      zobacz więcej » 8


    • 2013-12-11, komentarze (3)

      Matias na ostro

      Matias na ostro

      Matias na ostro (przepis na jedną osobę)Podczas Świąt większość z nas spożywa ryba Podstawowym daniem u mnie w domu które tolerują wszyscy jest karp zapiekany z pieczarkami oraz smażone śledzie zielone w zalewie octowej Dodatkowo zawsze specjalnie dla siebie szykuję w różnych postaciach śledzie w oliwie Tym razem padło na szybką przekąskę która może być pięknym dodatkiem pomiędzy kolejnymi mięsi…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-12-09, komentarzy (6)

      Szczupak w galarecie

      Szczupak w galarecie

      Szczupak w galarecie jest chyba obok sandacza z rusztu karasi w śmietanie zapiekanych okoni oraz karpia po grecku i karpia po żydowsku jednym z najbardziej tradycyjnych i rozpowszechnionych w wielu regionach Polski rybnych świątecznych Dań rybnych Jednocześnie pomimo faktu że jest to danie którego przygotowanie wymaga sporo cierpliwości i czasu a także precyzji i uwagi przy odrobinie szczęścia sat…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-06, komentarzy (9)

      Pstrąg pieczony w pomarańczach

      Pstrąg pieczony w pomarańczach

      W moim w zasadzie cały rok trwającym sezonie na wędkowanie przychodzi taki czas że odwiedzam płatne łowiska zarybiane pstrągiem tęczowym Ten czas następuje przeważnie gdy ustaną już brania z tak zwanego pierwszego lodu i życie w przeręblach powoli popada w stagnację Aby nie wyjść z wprawy udaję się wtedy na takie właśnie łowisko Jak to bywa na takich akwenach trudno jest nic nie złowić więc zawsz…

      zobacz więcej » 9


    • 2013-12-04, komentarzy (6)

      Okonie panierowane płatkami migdałowymi

      Okonie panierowane płatkami migdałowymi

      Składniki: okonie mąka kukurydziana bułka tarta płatki migdałowe 1 jajo sól pieprz cytryna olej rzepakowy do smażeniaPrzygotowanie:Ryby należy wypatroszyć pozbawić głów i łusekDo wewnątrz ryby włożyć plasterek cytryny posolić i popieprzyćJajo roztrzepać wraz z solą i pieprzemPrzygotowanie panierki: wymieszać pokruszone migdały z odrobiną mąki kukurydzianej i bułki tartejRybę namaczać w jajku i ob…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-02, komentarze (2)

      Jaja faszerowane kremem z tuńczyka

      Jaja faszerowane kremem z tuńczyka

      Wpadłem na ten pomysł podczas gdy gotowałem jajka na śniadanie Krótka myśl żeby urozmaicić te jajeczkaprzypomniało mi się że mam tuńczyka w lodówce Nie jest to wybitny przepis w porównaniu do szczupaka w sosie czosnkowym użytkownika "Rogeros" ale jest za to prosty smaczny i na dodatek zawiera w sobie rybę Zrobiłem więc listę czego będę musiał dodać do kremu i pobiegłem do sklepu Więc : jest to pr…

      zobacz więcej » 2


    • 2013-12-02, komentarzy (6)

      Miętus z kurkami w sosie

      Miętus z kurkami w sosie

      Długo szukałem przepisu jak zrobić miętusa Znalazłem kilka przepisów ale zbyt skomplikowane lub zbyt dużo pracy a efekt nie wiadomy Uzbierało się nam kilka sztuk pięknych miętusów więc postanowiłem ugościć moją RodzinkęKurki miałem zamrożone wiadomo o tej porze trudno o nie Pomyślałem że będą pasować do tej rybkiPrzygotowałem więc sam po swojemu mając jakieś tam doświadczenie i gości do spoży…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-02, komentarzy (20)

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym Wigilia i suto zastawiony stół zbliża się wielkimi krokami Zgodnie z tradycją postawimy na nim 12 potraw Jedną z nich w moim rodzinnym domu był smażony karp Ta ryba zawsze kojarzyła mi się z świętami Bożego Narodzenia Postanowiłem zamienić obcy gatunek hodowlany futrowany paszami na rodzimy z naturalnego środowiska czyli szczupaka Pieczony w całości z sosem c…

      zobacz więcej » 20


    • 2013-11-23, komentarze (3)

      Wędzona barakuda

      Wędzona barakuda

      Wędzona barakuda Liście manioku z wędzoną makrelą masłem orzechowym i krewetkamiSkładniki: sporo liści manioku 2 wędzone makrele duża cebula 2 ząbki czosnku 2 kostki rosołowe łyżeczka ostrej suszonej papryki ok 200 gram masła orzechowego sól ok 250 ml oleju 200 gram krewetek 2 listki lauroweLiście manioku tłuczemy w moździerzu W garnku zalewamy liście wodą i gotujemy aż do jej wyparowania Do…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-11-20, komentarze (3)

      Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

      Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

      Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym Przedstawiam prosty przepisy na śledziki lub kulki rybne w słodko kwaśnym sosie pomidorowym &8211; doskonała przekąskaSkładniki : ok 1 kg ryby ( śledzik mielony okoń płotka jaka komu smakuje ) 1 kg pieczarek ( z domowej hodowli ) 1 lub 2 jajka 2 średnie cebule bułka tarta mąka koncentrat pomidorowy sól pieprz papryka cukier troszkę octuŚledziki kroimy …

      zobacz więcej » 3


    • 2013-11-15, komentarzy (6)

      Lin w śmietanie

      Lin w śmietanie

      Lin w śmietanie Przedstawiany przepis na lina w śmietanie jest stary jak świat a przynajmniej mi jest dobrze znany od lat siedemdziesiątych z kuchni mojej Babci Jedną z niewątpliwych zalet jest prostota przepisu Dobra ryba trochę soli oleju do smażenia kilka łyżek dobrej jakości śmietany i tak nieodzowny świeży koperek stanowią w tym przypadku podstawę sukcesu i dobrego daniaJak mamy świeżą r…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-11-12, komentarzy (5)

      Rybne przekąski

      Rybne przekąski

      Rybne przekąski Nie ma co ukrywać że dania z ryb są niekiedy dość pracochłonne Niekiedy zniechęca także sama cena dobrej jakości towaru Jednak jak zechcemy poświęcić trochę własnego czasu i wykażemy się inicjatywą może się okazać że efekty przekroczyć mogą nasze najśmielsze oczekiwania Warunek jest jednak jeden Otóż nasi goście powinni lubić danie i przekąski z ryb a będzie to połowa sukcesu …

      zobacz więcej » 5


    • 2013-11-01, komentarze (4)

      Łosoś z pieprzem cytrynowym i warzywami

      Łosoś z pieprzem cytrynowym i warzywami

      Łosoś z pieprzem cytrynowym 1 Łosoś z pieprzem cytrynowym z warzywamiW większości marketów kupimy łososia w kawałkach w cenie około 1215 PLN za 250g Ostatnio spotkałem takiego łososia w Piotrze i Pawle za 1299 z pieprzem cytrynowym i śmietankowym sosem koperkowym Kilogram takiego specjału wypada za 5196 PLN więc uważam że w miarę przyzwoicie https://www…

      zobacz więcej » 4


    • 2013-10-21, komentarzy (9)

      Pstrąg z rusztu

      Pstrąg z rusztu

      Pstrąg z rusztu  Przyszła pora na drugiego pstrąga kupionego w Biedronce z opakowania zawierające dwa sztuki Składniki: 1 patroszony pstrągi; 1 mała cebulka; 1 łyżka masła; paski sera żółtego; świeże zioła &8211; koperek; przyprawa do ryb; 2 łyżki oliwy; sól pieprz; połówka cytryny do dekoracji; świeży koperek; folia aluminiowaSposób przygotowania:Rybę dokładnie płuczemy w zimnej w…

      zobacz więcej » 9


    • 2013-10-07, komentarzy (6)

      Pstrąg pieczony

      Pstrąg pieczony

      Pstrąg pieczony &8222;cytrynowy&8221;Kupione w Biedronce opakowanie zawierające dwa pstrągi za 1213 PLN jest idealnym rozwiązaniem dla przygotowania szybkiego zdrowego i smacznego dania dla dwóch osób Zapewne nie jeden z nas wie jak fantastycznie przyrządzić tą smaczną rybę więc co nowego mamy w ty przepisie Otóż są tam dwa tricki które sprawiają że ryba jest troszeczkę inaczej jak zazwyczaj przy…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-10-07, komentarzy (0)

      Łososiowa delicja

      Łososiowa delicja

      Łososiowa delicjaNie ukrywam że mam słabość do łososia wędzonego prawie w każdym wydaniu Zwykła kromka razowego a jeszcze lepiej żytniego chleb i kawałeczek łososia wędzonego i jestem w stanie się zadowolić Proponuję jednak może niekonwencjonalne połączenie ryby z białym chudym serem i ziołami Jest to szybkie i proste danie idealne na małą przekąskę lub nawet delikatną kolacjęSkładniki:&8226; &189…

      zobacz więcej » 0


    • 2013-10-07, komentarzy (0)

      Tuńczyk z modrą kapustą

      Tuńczyk z modrą kapustą

      Tuńczyk z czerwoną kapustąMożliwe że rzadko spotkamy takie połączenie ryby i warzywa ale dlaczego nie poeksperymentować Dla osób lubiących rybę i warzywa może to być ciekawa alternatywa jako np drugie śniadanie do pracy zwłaszcza jeżeli przejadły się nam zwykłe kanapki lub fast foodySkładniki:&8226; &189; puszki tuńczyka w kawałkach;&8226; &188; główki kapusty modrej;&8226; &189; cebuli średniej w…

      zobacz więcej » 0


    • 2013-09-30, komentarze (2)

      Szczupak w foli z grila

      Szczupak w foli z grila

      [p]Pisałem wcześniej już o szczupaku i o sposobach przyrządzania ale w ten sposób jeszcze go nie przyrządzałem Wyszedł smaczny to się pochwalę i ktoś z kolegów skorzysta z mojego już doświadczenia Na początku jak już ktoś opisał ten przepis to przepraszam nie chce mi się szukać po internecie Rybkę a chodzi o szczupaka dzień wcześniej złowionego jak zwykle skrobiemy myjemy i odkładamy na ściereczk…

      zobacz więcej » 2


    • 2013-09-24, komentarze (3)

      Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

      Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

      Ryba w słodkokwaśnym sosie pomidorowymOto przed nami kolejnym przepis do pysznego dania rybnego który podczas ostatniego pobytu nad jeziorem przygotowała Koleżanka Celinka Nasza biała ryba jak płoć lub leszcz wymaga sporo pracy w tym dokładnego filetowania w celu pozbawienia tuszek ości jednak efekt finalny jest tego warty Znacznie prościej działa się mając do dyspozycji rybę morską w postaci np m…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-09-23, komentarze (2)

      Leszcz w ziołach z cukinią

      Leszcz w ziołach z cukinią

      Leszcz w ziołach z cukiniąSkładniki : 23 tuszki leszcza (około 6080g); 45 plastrów cukinii; czosnkowa sól granulowana; sól kamienna; koperek; pieprz czarny mielony; olej rzepakowy do smażenia; bułka tarta lub mąka; cytrynaSposób przygotowania: Rybę sprawić dokładnie oczyścić jamę brzuszną opłukać pod zimną wodą i osączyć Tuszki podzielić na dwatrzy kawałki i dobrze nasolić Skropić so…

      zobacz więcej » 2





Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

listopad 2014

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google