Przepis na smaczną rybę, jak zrobić rybę, Ryba z piekarnika

wedkuje

Przepisy kulinarne ryby - wiadomości

 
 

Przepis na smaczną rybę, jak zrobić rybę, Ryba z piekarnikaPrzepis na smaczną rybę zobacz przepisy kulinarne polecane przez społeczność wedkuje.pl. Do walorów związanych ze spożyciem ryb nie trzeba nikogo przekonywać, są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Sprawdź, jak zrobić rybę, jak podać ją na stole. Ryba z piekarnika, a także inne sposoby przygotowania i podawania ryb w poradach wędkarzy.

Powrót - Przepisy kulinarne ryby kompendium »


    Przeglądaj: według dat | według ilości komentarzy | według ocen | ryb:
    • 2014-07-03, komentarze (4)

      Lin z pieca

      Lin z pieca

      Bazując na opracowaniach zawierających wyniki badań archeologicznych należy stwierdzić że pierwsze ślady rybołówstwa na terenach Polski datują się od czasu neolitu Bogactwo jezior rzek i strumieni a co za tym idzie i bogactwo ryb spowodowały że ryby odgrywały przez lata znaczną rolę w polskiej kuchni Pod koniec XIII wieku mamy do czynienia z początkami hodowli ryb oraz ich przyrządzaniem poprzez …

      zobacz więcej » 4


    • 2014-04-11, komentarzy (19)

      Mrożonki z ryb - za co płacimy

      Mrożonki z ryb - za co płacimy

      Zdrowie na wadzeOglądając ciekawe programy zapoznając się z literaturą fachową czy też ulegając opinii osób ceniących sobie zdrowe odżywianie niejednokrotnie wychodzimy z założenia że w sumie rybka jest zdrowa więc czemu jej nie skosztować Mrożonki z ryb za co płacimyŁowić nie każdy lubi i umie a już na pewno gatunki z grona zainteresowania Kupić nie zawsze można takiej jakości jak byśmy chcieli…

      zobacz więcej » 19


    • 2014-03-17, komentarzy (5)

      Śledź solony w marynacie na różowo

      Śledź solony w marynacie na różowo

      Śledź solony w marynacie na różowo  Na przysłowiowego &8222;głodniaka&8221; nie da się pisać i tu z pomocą przyszedł przypadkowo Kolega z pracy Otóż pochwalił się świeżo zakupioną książką z przepisami kulinarnymi w tym jednym z przepisów który mi przypadł szczególnie do gustu Patrząc na obrazek na którym przedstawione były marynowane śledzie aż mi ślinka pociekła Dlatego też zaraz po powrocie…

      zobacz więcej » 5


    • 2014-01-12, komentarzy (8)

      Pstrąg pieczony z pieczarkami

      Pstrąg pieczony z pieczarkami

      Jedząc ryb dwatrzy razy w tygodniu musimy się trochę nakombinować nie chcą popaść w monotonię rybnych dań Zacząłem więc szukać kolejnych dań przeglądając listy niezliczonych przepisów w internecie W efekcie po pewnych modyfikacjach postanowiłem skomponować danie z pstrągiem o zgoła niestandardowym bukiecie Tak powstał pstrąg pieczony z pieczarkamiSkładniki: tuszka pstrąga; jedna cebula; cztery …

      zobacz więcej » 8


    • 2014-01-07, komentarzy (12)

      Sposób na smacznego karpia

      Sposób na smacznego karpia

      Sposób na smacznego karpiaZnam wiele osób które z chęcią zjadły by smażoną rybę np karpia nie tylko na święta ale zdecydowanie nie pasuje im sam zapach mięsa świeżej ryby Niektórzy wręcz mówią że ryba &8222;mułem pachnie&8221; nie tylko podczas jej przygotowania ale także i podczas smażenia Myślę że chcą zniwelować a co najmniej zdecydowanie ograniczyć powyższe czynniki jest na to stary i dobry sp…

      zobacz więcej » 12


    • 2014-01-03, komentarze (2)

      Przekąska z wedzonej ryby

      Przekąska z wedzonej ryby

      Wyśmienita przekąska z pstrągałososiatrociJa akurat uwielbiam rybyNie tylko tradycyjnie usmażone ale wędzonepieczonemarynowane i w postaci tataraDziś miałem przyjemności wędzić "tęczaka"A później przygotować z niego wyśmienity dodatek do kanapekMianowicie będziemy potrzebowali sprawionego pstrąga lub inną nasza ulubioną rybkę dobrze solimy i wędzimy w dymie npolchowymwiśniowymPrzygotowanie naszego…

      zobacz więcej » 2


    • 2014-01-02, komentarzy (11)

      Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

      Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

      Ostatnio złowiony Szczupaczek jak już wcześnie pisałem został przeze mnie zabrany do domu wyczyszczony oskubany z łusek i zamrożony po niecałych trzech dniach leżakowania w minusowej temperaturze przejęła nad nim kontrole moja żona po rozmrożeniu ryba została natarta przyprawą do rybsolą pieprzem i sporą ilością granulowanego czosnku następnie ryba została pozostawiona w lodówce na co najmniej …

      zobacz więcej » 11


    • 2014-01-01, komentarze (3)

      Karp w panierce - noworoczna przekąska

      Karp w panierce - noworoczna przekąska

      Zamrożony karp w zamrażarce idzie Nowy Rok jako że lubię kucharzyć wymyśliłem karpia w panierce Składniki karp z zamrażalnika jaja w ilości sztuk 2 bułka tarta sól pieprz przyprawa do ryb Kotanyi 2 duże cebule A sposób przyrządzenia jest bajecznie prosty a mianowicie karpia tak około 15 2kg po rozmrożeniu porcjuję na filety wycinam przy tym kręgos…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-12-22, komentarzy (5)

      Sum w sosie słodko - kwaśnym

      Sum w sosie słodko - kwaśnym

      Ryba w sosie greckim lub bardziej prawidłowo sosie słodko kwaśnym jest jedną ze świątecznych potraw której nie może zabraknąć na moim stole wigilijnym Najczęściej jest to karp jednak tym razem postanowiłem potrawę przyrząd z filetami suma którego większa część została wykorzystana w przepisie sum w cieście naleśnikowym Delikatne mięso ryby w połączeniu z duszonymi warzywami w słodkokwaśnym sosie z…

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-18, komentarzy (5)

      Sum w cieście naleśnikowym

      Sum w cieście naleśnikowym

      Sum w cieście naleśnikowymRyba w cieście chodziła za mną od dłuższego czasu Przy pierwszej nadarzającej się okazji zaraz po pracy podskoczyłem do Dąbrowy zakupiłem sumka o wadze około 3kg Część grzbietową postanawiam przeznaczyć na planowaną potrawę a z reszty zamierzam zrobić rybną zupę gulaszową Sumek w cieście szykowany jest na poczęstunek w ramach Koleżeńskiej wigiliiSkładniki:&8226; filety z …

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-14, komentarzy (5)

      Pstrąg z bukietem warzyw

      Pstrąg z bukietem warzyw

      Pstrąg z bukietem warzywBardziej prostej potrawy chyba nie da się wymyślić Wystarczy do tego jedna duża ryba garnek do gotowania na parze i kilka warzyw oraz pół godzinki wyczekiwania aż potrawa się ugotuje Samo zestawienie dania to dosłownie chwilka Nie będziemy się męczyli z brudną patelnią i pryskającym na boki tłuszczem Nie będziemy się martwili że ryba się nam przypali lub nie dopiecze i co …

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-14, komentarz (1)

      Zapiekany leszcz z pieczarkami i serem

      Zapiekany leszcz z pieczarkami i serem

      Bardzo lubię mięso leszcza dlatego tez często go przyrządzam Najlepszym przepisem według mnie jest własnie tak podawany leszcz Przepis jest napisany na dwie porcję Składniki : Jeden ok pół kilowy leszcz Sok z połowy dużej cytryny Kilka łyżek mąki 34 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 05 kg pieczarek Por 30 dkg żółtego sera olej trochę masła sos sojowy sos chilli sól Przygotowanie :Rybę dzie…

      zobacz więcej » 1


    • 2013-12-13, komentarzy (8)

      Galantyna ze szczupaka

      Galantyna ze szczupaka

      No oczywiście że jestem wędkarzem To szczupaka trzeba złowić (kupując go nie jesteśmy pewni źródła i możemy tym sposobem wesprzeć kłusola czy nie etycznego rybaka) Oprawić go i przymrozić (zabieg pomaga w oddzieleniu mięsa od ości i zdjęciu nie naruszonej skóry) I tyle co dotyczy wędkarzaSkładniki;SzczupakCebula23 ząbki czosnku2 bułki pszenne małe moczone w mleku1/2 szklanki bułki tartejSłonina 20…

      zobacz więcej » 8


    • 2013-12-11, komentarze (3)

      Matias na ostro

      Matias na ostro

      Matias na ostro (przepis na jedną osobę)Podczas Świąt większość z nas spożywa ryba Podstawowym daniem u mnie w domu które tolerują wszyscy jest karp zapiekany z pieczarkami oraz smażone śledzie zielone w zalewie octowej Dodatkowo zawsze specjalnie dla siebie szykuję w różnych postaciach śledzie w oliwie Tym razem padło na szybką przekąskę która może być pięknym dodatkiem pomiędzy kolejnymi mięsi…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-12-09, komentarzy (6)

      Szczupak w galarecie

      Szczupak w galarecie

      Szczupak w galarecie jest chyba obok sandacza z rusztu karasi w śmietanie zapiekanych okoni oraz karpia po grecku i karpia po żydowsku jednym z najbardziej tradycyjnych i rozpowszechnionych w wielu regionach Polski rybnych świątecznych Dań rybnych Jednocześnie pomimo faktu że jest to danie którego przygotowanie wymaga sporo cierpliwości i czasu a także precyzji i uwagi przy odrobinie szczęścia sat…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-06, komentarzy (9)

      Pstrąg pieczony w pomarańczach

      Pstrąg pieczony w pomarańczach

      W moim w zasadzie cały rok trwającym sezonie na wędkowanie przychodzi taki czas że odwiedzam płatne łowiska zarybiane pstrągiem tęczowym Ten czas następuje przeważnie gdy ustaną już brania z tak zwanego pierwszego lodu i życie w przeręblach powoli popada w stagnację Aby nie wyjść z wprawy udaję się wtedy na takie właśnie łowisko Jak to bywa na takich akwenach trudno jest nic nie złowić więc zawsz…

      zobacz więcej » 9



    • 2013-12-04, komentarzy (6)

      Okonie panierowane płatkami migdałowymi

      Okonie panierowane płatkami migdałowymi

      Składniki: okonie mąka kukurydziana bułka tarta płatki migdałowe 1 jajo sól pieprz cytryna olej rzepakowy do smażeniaPrzygotowanie:Ryby należy wypatroszyć pozbawić głów i łusekDo wewnątrz ryby włożyć plasterek cytryny posolić i popieprzyćJajo roztrzepać wraz z solą i pieprzemPrzygotowanie panierki: wymieszać pokruszone migdały z odrobiną mąki kukurydzianej i bułki tartejRybę namaczać w jajku i ob…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-02, komentarze (2)

      Jaja faszerowane kremem z tuńczyka

      Jaja faszerowane kremem z tuńczyka

      Wpadłem na ten pomysł podczas gdy gotowałem jajka na śniadanie Krótka myśl żeby urozmaicić te jajeczkaprzypomniało mi się że mam tuńczyka w lodówce Nie jest to wybitny przepis w porównaniu do szczupaka w sosie czosnkowym użytkownika "Rogeros" ale jest za to prosty smaczny i na dodatek zawiera w sobie rybę Zrobiłem więc listę czego będę musiał dodać do kremu i pobiegłem do sklepu Więc : jest to pr…

      zobacz więcej » 2


    • 2013-12-02, komentarzy (6)

      Miętus z kurkami w sosie

      Miętus z kurkami w sosie

      Długo szukałem przepisu jak zrobić miętusa Znalazłem kilka przepisów ale zbyt skomplikowane lub zbyt dużo pracy a efekt nie wiadomy Uzbierało się nam kilka sztuk pięknych miętusów więc postanowiłem ugościć moją RodzinkęKurki miałem zamrożone wiadomo o tej porze trudno o nie Pomyślałem że będą pasować do tej rybkiPrzygotowałem więc sam po swojemu mając jakieś tam doświadczenie i gości do spoży…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-02, komentarzy (20)

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym Wigilia i suto zastawiony stół zbliża się wielkimi krokami Zgodnie z tradycją postawimy na nim 12 potraw Jedną z nich w moim rodzinnym domu był smażony karp Ta ryba zawsze kojarzyła mi się z świętami Bożego Narodzenia Postanowiłem zamienić obcy gatunek hodowlany futrowany paszami na rodzimy z naturalnego środowiska czyli szczupaka Pieczony w całości z sosem c…

      zobacz więcej » 20





Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

rekordy Twojego Koła PZW »

 dodaj swój rekord

Google