Przepis na smaczną rybę, jak zrobić rybę, Ryba z piekarnika

Przepisy kulinarne ryby - wiadomości

 
 

Przepis na smaczną rybę, jak zrobić rybę, Ryba z piekarnikaPrzepis na smaczną rybę zobacz przepisy kulinarne polecane przez społeczność wedkuje.pl. Do walorów związanych ze spożyciem ryb nie trzeba nikogo przekonywać, są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Sprawdź, jak zrobić rybę, jak podać ją na stole. Ryba z piekarnika, a także inne sposoby przygotowania i podawania ryb w poradach wędkarzy.

Powrót - Przepisy kulinarne ryby kompendium »


    Przeglądaj: według dat | według ilości komentarzy | według ocen | ryb:
    • 2014-12-21, komentarzy (15)

      Wędzony miętus

      Wędzony miętus

      Wczoraj wędziłem wędliny na Święta, a wcześniej naszła mnie myśl, aby uwędzić miętusy z jesiennych połowów, które leżą w zamrażarce i wreszcie trzeba je jakoś przyrządzić do zjedzenia.Jak pomyślałem tak i zrobiłem:Miętusy dzień wcześniej rozmroziłem. Wymyłem i położyłem aby obciekły z wody w durszlaku.Następnie posoliłem, popieprzyłem i skropiłem cytryną w misce i odłożyłem do lodówki prawie na do…

      zobacz więcej » 15


    • 2014-12-16, komentarzy (13)

      Szybki śledzik

      Szybki śledzik

         Święta za pasem, czas na przekąski na świąteczny i nie tylko stół. Lubię pokombinować w kuchni  z rybami a śledzie to bardzo wdzięczny i niekłopotliwy fabrykat do doświadczeń kulinarnych. Wiemy, jak ważny podczas świątecznych przygotowań jest czas a właściwie jego brak. Przygotowanie tej potrawy nie powinno zająć więcej jak około 15-20 minut. Umiejętności kulinarnych oraz doświa…

      zobacz więcej » 13


    • 2014-12-09, komentarzy (5)

      Nieśmiały szczupak w śmietanie.

      Nieśmiały szczupak w śmietanie.

      Słowo wstępne.Czemuż taki nieśmiały ten szczupak w tytule? - pomyślicie.A to dlatego, że długo biłem się z myślami, czy ten wpis w ogóle udostępnić. Zastanawiałem się czy jestem gotowy na następstwa mojego wędkarskiego - jak to się teraz ładnie mówi - coming outu. Bo pewnie znajdą się głosy mówiące: mięsiarz, sieciarz, kłusol, sadysta, morderca, czy z angielskiego asshole :) Ale ten kto mnie zna, …

      zobacz więcej » 5


    • 2014-11-21, komentarze (2)

      Filet z flądry - przygotowanie

      Filet z flądry - przygotowanie

      Filety z flądry Taki sposób przygotowania ryby, flądro kształtnej (flądra, turbot, stornia…) trochę mnie zaskoczył i w sumie dopiero po pewnym czasie przekonałem się do jego praktyczności.Przygotowanie: Otóż dzięki znajomości budowy ryby pozbywamy się większości ości szkieletu, w tym licznych ości promieniowych, a uzyskujemy fantastyczną tuszkę. Można sobie na to pozwolić, bez więk…

      zobacz więcej » 2


    • 2014-11-20, komentarze (3)

      Rosół z dorsza z lanymi kluseczkami

      Rosół z dorsza z lanymi kluseczkami

      Rosół z dorsza z lanymi kluskamiOsobiście dla mnie, jedną z ciekawszy zup rybnych, ze względu na specyficzny smak morskiej ryby, a także intensywny zapach i esencjonalny smak, jest rosół z dorsza. Dodatkową okrasą tej niezwykle smacznej zupy, są duże kawałki dorszowego filetu oraz lane kluseczki, przygotowane na bazie mąki i jajka.Składniki: dwa dorsze; trzy marchewki; pietruszka; duży plaster…

      zobacz więcej » 3


    • 2014-11-06, komentarzy (11)

      Lin pieczony w folii

      Lin pieczony w folii

      Lin pieczony na maśleWalorów kulinarnych i zdrowotnych dań z ryb raczej nie trzeba zachwalać. Jednak o ile w sklepach rybnych możemy zakupić dorsze lub śledzie oraz różnego rodzaju i z różnych natężeniem glazurowane filety, o tyle z rybami słodkowodnymi jest totalna klapa.Między innymi dlatego ryba słodkowodna jest niestety potrawą, coraz rzadziej goszcząca na naszych stołach, a szkoda.Dlatego też…

      zobacz więcej » 11


    • 2014-08-30, komentarze (4)

      Szczupak z pieca

      Szczupak z pieca

      Szczupak z piecaKonia z rzędem temu, kto wytłumaczy to po nikąd dziwne zjawisko. Niezliczona ilość jezior i rzek, stawów i strumieni, gospodarstw rybackich i agroturystycznych, a ryba słodkowodna gości na naszych stołach nadal sporadycznie. Nic dziwnego, że w wielu przypadkach ryby słodkowodne i to nie tylko drapieżne, są pewnego rodzaju rarytasem, a zarazem rzadkością na naszych stołach. Podane p…

      zobacz więcej » 4


    • 2014-08-26, komentarzy (5)

      Karp w zalewie octowej

      Karp w zalewie octowej

      Karp w zalewie octowejNic nowego ale chcialem dorzucic moj przepis na karpika w zalewie octowej. Marynate jaka robie jast mozna by powiedziec srednio octowa.Kiedys robilem mocniejsza ale jak wiadomo ocet niszczy nam zoladeka z racji tej ze nie mam go w najlepszym stanie robie marynatynieco slabsze niz kiedys.Co i jakie skladniki10 szklanek wody najlepiej ja kupuje niegazowana2 szklanka octu 10%10 …

      zobacz więcej » 5


    • 2014-08-25, komentarze (3)

      Węgorz w sosie kurkowym

      Węgorz w sosie kurkowym

      W połowie lipca wybrałem się na nieodległe łowisko Warchoły. Na początku zacząłem łowić uklejki z myślą o drapieżniku. Tego popołudnia postanowiliśmy połowić trochę dłużej czyli tak gdzieś do 23-ciej.Węgorza bo o nim chcę pisać i z niego przygotowałem to smaczne danie złowiłem o 22 na żywca -uklejka z gruntu L-75 wagi nie znam. Tym razem nic więcej nie złowiliśmy.W nocy wróciłem do domu no i …

      zobacz więcej » 3


    • 2014-07-03, komentarzy (5)

      Lin z pieca

      Lin z pieca

      Bazując na opracowaniach zawierających wyniki badań archeologicznych należy stwierdzić, że pierwsze ślady rybołówstwa na terenach Polski datują się od czasu neolitu. Bogactwo jezior, rzek i strumieni, a co za tym idzie i bogactwo ryb spowodowały, że ryby odgrywały przez lata znaczną rolę w polskiej kuchni. Pod koniec XIII wieku mamy do czynienia z początkami hodowli ryb oraz ich przyrządzaniem po…

      zobacz więcej » 5


    • 2014-04-11, komentarzy (21)

      Mrożonki z ryb - za co płacimy

      Mrożonki z ryb - za co płacimy

      Zdrowie na wadzeOglądając ciekawe programy, zapoznając się z literaturą fachową czy też ulegając opinii osób ceniących sobie zdrowe odżywianie, niejednokrotnie wychodzimy z założenia, że w sumie rybka jest zdrowa - więc czemu jej nie skosztować? Mrożonki z ryb - za co płacimyŁowić nie każdy lubi i umie a już na pewno gatunki z grona zainteresowania. Kupić nie zawsze można takiej jakości jak byśmy …

      zobacz więcej » 21


    • 2014-03-17, komentarzy (6)

      Śledź solony w marynacie na różowo

      Śledź solony w marynacie na różowo

      Śledź solony w marynacie na różowo - Na przysłowiowego „głodniaka” nie da się pisać i tu z pomocą przyszedł przypadkowo Kolega z pracy. Otóż pochwalił się świeżo zakupioną książką z przepisami kulinarnymi, w tym jednym z przepisów, który mi przypadł szczególnie do gustu. Patrząc na obrazek, na którym przedstawione były marynowane śledzie, aż mi ślinka pociekła. Dlatego też zaraz p…

      zobacz więcej » 6


    • 2014-01-12, komentarzy (9)

      Pstrąg pieczony z pieczarkami

      Pstrąg pieczony z pieczarkami

      Jedząc ryb dwa-trzy razy w tygodniu musimy się trochę nakombinować, nie chcą popaść w monotonię rybnych dań. Zacząłem więc szukać kolejnych dań przeglądając listy niezliczonych przepisów w internecie. W efekcie po pewnych modyfikacjach postanowiłem skomponować danie z pstrągiem o zgoła niestandardowym bukiecie. Tak powstał pstrąg pieczony z pieczarkami.Składniki: tuszka pstrąga; jedna cebula; c…

      zobacz więcej » 9


    • 2014-01-07, komentarzy (12)

      Sposób na smacznego karpia

      Sposób na smacznego karpia

      Sposób na smacznego karpiaZnam wiele osób, które z chęcią zjadły by smażoną rybę, np. karpia nie tylko na święta, ale zdecydowanie nie pasuje im sam zapach mięsa świeżej ryby. Niektórzy wręcz mówią, że ryba „mułem pachnie” nie tylko podczas jej przygotowania, ale także i podczas smażenia. Myślę, że chcą zniwelować, a co najmniej zdecydowanie ograniczyć powyższe czynniki, jest na to sta…

      zobacz więcej » 12


    • 2014-01-03, komentarze (2)

      Przekąska z wedzonej ryby

      Przekąska z wedzonej ryby

      Wyśmienita przekąska z pstrąga,łososia,troci.Ja akurat uwielbiam ryby.Nie tylko tradycyjnie usmażone ,ale wędzone,pieczone,marynowane i w postaci tatara.Dziś miałem przyjemności wędzić "tęczaka".A później przygotować z niego wyśmienity dodatek do kanapek.Mianowicie będziemy potrzebowali sprawionego pstrąga lub inną nasza ulubioną rybkę dobrze solimy i wędzimy w dymie np.olchowym,wiśniowym.Przygoto…

      zobacz więcej » 2


    • 2014-01-02, komentarzy (11)

      Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

      Szczupak w sosie koperkowo - śmietanowym

      Ostatnio złowiony Szczupaczek jak już wcześnie pisałem został przeze mnie zabrany do domu , wyczyszczony, oskubany z łusek i zamrożony po niecałych trzech dniach leżakowania w minusowej temperaturze, przejęła nad nim kontrole moja żona, po rozmrożeniu ryba została natarta przyprawą do ryb,solą, pieprzem i sporą ilością granulowanego czosnku następnie ryba została pozostawiona w lodówce na co naj…

      zobacz więcej » 11



    • 2014-01-01, komentarze (3)

      Karp w panierce - noworoczna przekąska

      Karp w panierce - noworoczna przekąska

      Zamrożony karp w zamrażarce- idzie Nowy Rok, jako, że lubię kucharzyć- wymyśliłem karpia w panierce. Składniki- karp z zamrażalnika, jaja w ilości sztuk 2, bułka tarta, sól, pieprz, przyprawa do ryb Kotanyi, 2 duże cebule. A sposób przyrządzenia jest bajecznie prosty, a mianowicie karpia tak około 1,5- 2kg po rozmrożeniu porcjuję na filety, wycina…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-12-22, komentarzy (5)

      Sum w sosie słodko - kwaśnym

      Sum w sosie słodko - kwaśnym

      Ryba w sosie greckim lub bardziej prawidłowo sosie słodko kwaśnym, jest jedną ze świątecznych potraw, której nie może zabraknąć na moim stole wigilijnym. Najczęściej jest to karp, jednak tym razem postanowiłem potrawę przyrząd z filetami suma, którego większa część została wykorzystana w przepisie sum w cieście naleśnikowym. Delikatne mięso ryby w połączeniu z duszonymi warzywami, w słodko-kwaśnym…

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-18, komentarzy (5)

      Sum w cieście naleśnikowym

      Sum w cieście naleśnikowym

      Sum w cieście naleśnikowymRyba w cieście chodziła za mną od dłuższego czasu. Przy pierwszej nadarzającej się okazji, zaraz po pracy podskoczyłem do Dąbrowy, zakupiłem sumka o wadze około 3kg. Część grzbietową postanawiam przeznaczyć na planowaną potrawę, a z reszty zamierzam zrobić rybną zupę gulaszową. Sumek w cieście szykowany jest na poczęstunek w ramach Koleżeńskiej wigilii.Składniki:• f…

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-14, komentarzy (5)

      Pstrąg z bukietem warzyw

      Pstrąg z bukietem warzyw

      Pstrąg z bukietem warzywBardziej prostej potrawy chyba nie da się wymyślić. Wystarczy do tego jedna duża ryba, garnek do gotowania na parze i kilka warzyw oraz pół godzinki wyczekiwania, aż potrawa się ugotuje. Samo zestawienie dania, to dosłownie chwilka. Nie będziemy się męczyli z brudną patelnią i pryskającym na boki tłuszczem . Nie będziemy się martwili, że ryba się nam przypali lub nie dopiec…

      zobacz więcej » 5


    • 2013-12-14, komentarz (1)

      Zapiekany leszcz z pieczarkami i serem

      Zapiekany leszcz z pieczarkami i serem

      Bardzo lubię mięso leszcza dlatego tez często go przyrządzam . Najlepszym przepisem według mnie jest własnie tak podawany leszcz. Przepis jest napisany na dwie porcję .Składniki :- Jeden ok. pół kilowy leszcz - Sok z połowy dużej cytryny- Kilka łyżek mąki- 3-4 łyżeczki papryki mielonej słodkiej- 0.5 kg. pieczarek- Por- 30 dkg. żółtego sera- olej , trochę masła - sos sojowy , sos chilli , sól Przy…

      zobacz więcej » 1


    • 2013-12-13, komentarzy (8)

      Galantyna ze szczupaka

      Galantyna ze szczupaka

      No oczywiście, że jestem wędkarzem. To szczupaka trzeba złowić (kupując go nie jesteśmy pewni źródła, i możemy tym sposobem wesprzeć kłusola czy nie etycznego rybaka). Oprawić go i przymrozić (zabieg pomaga w oddzieleniu mięsa od ości i zdjęciu nie naruszonej skóry). I tyle co dotyczy wędkarza.Składniki;Szczupak.Cebula.2-3 ząbki czosnku.2 bułki pszenne małe moczone w mleku.1/2 szklanki bułki tarte…

      zobacz więcej » 8


    • 2013-12-11, komentarze (3)

      Matias na ostro

      Matias na ostro

      Matias na ostro (przepis na jedną osobę)Podczas Świąt większość z nas spożywa ryba. Podstawowym daniem u mnie w domu, które tolerują wszyscy, jest karp zapiekany z pieczarkami oraz smażone śledzie zielone w zalewie octowej. Dodatkowo zawsze specjalnie dla siebie szykuję w różnych postaciach śledzie w oliwie. Tym razem padło na szybką przekąskę, która może być pięknym dodatkiem pomiędzy kolejnymi…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-12-09, komentarzy (6)

      Szczupak w galarecie

      Szczupak w galarecie

      Szczupak w galarecie, jest chyba obok sandacza z rusztu, karasi w śmietanie, zapiekanych okoni oraz karpia po grecku i karpia po żydowsku, jednym z najbardziej tradycyjnych i rozpowszechnionych, w wielu regionach Polski, rybnych świątecznych Dań rybnych. Jednocześnie pomimo faktu, że jest to danie, którego przygotowanie wymaga sporo cierpliwości i czasu, a także precyzji i uwagi, przy odrobinie sz…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-06, komentarzy (9)

      Pstrąg pieczony w pomarańczach

      Pstrąg pieczony w pomarańczach

      W moim, w zasadzie cały rok trwającym, sezonie na wędkowanie przychodzi taki czas, że odwiedzam płatne łowiska zarybiane pstrągiem tęczowym. Ten czas następuje przeważnie, gdy ustaną już brania z tak zwanego pierwszego lodu i życie w przeręblach powoli popada w stagnację. Aby nie wyjść z wprawy udaję się wtedy na takie właśnie łowisko. Jak to bywa na takich akwenach trudno jest nic nie złowić, wi…

      zobacz więcej » 9


    • 2013-12-04, komentarzy (6)

      Okonie panierowane płatkami migdałowymi

      Okonie panierowane płatkami migdałowymi

      Składniki:- okonie- mąka kukurydziana- bułka tarta- płatki migdałowe - 1 jajo- sól, pieprz- cytryna- olej rzepakowy do smażeniaPrzygotowanie:Ryby należy wypatroszyć, pozbawić głów i łusek.Do wewnątrz ryby włożyć plasterek cytryny, posolić i popieprzyć.Jajo roztrzepać wraz z solą i pieprzem.Przygotowanie panierki:- wymieszać pokruszone migdały z odrobiną mąki kukurydzianej i bułki tartej.Rybę namac…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-02, komentarze (2)

      Jaja faszerowane kremem z tuńczyka

      Jaja faszerowane kremem z tuńczyka

      Wpadłem na ten pomysł podczas gdy gotowałem jajka na śniadanie. Krótka myśl żeby urozmaicić te jajeczkaprzypomniało mi się że mam tuńczyka w lodówce. Nie jest to wybitny przepis w porównaniu do szczupaka w sosie czosnkowym użytkownika "Rogeros", ale jest za to prosty, smaczny i na dodatek zawiera w sobie rybę. Zrobiłem więc listę czego będę musiał dodać do kremu i pobiegłem do sklepu. Więc : jest…

      zobacz więcej » 2


    • 2013-12-02, komentarzy (6)

      Miętus z kurkami w sosie

      Miętus z kurkami w sosie

      Długo szukałem przepisu jak zrobić miętusa. Znalazłem kilka przepisów, ale zbyt skomplikowane lub zbyt dużo pracy a efekt nie wiadomy. Uzbierało się nam kilka sztuk pięknych miętusów więc postanowiłem ugościć moją Rodzinkę.Kurki miałem zamrożone, wiadomo o tej porze trudno o nie. Pomyślałem że będą pasować do tej rybki.Przygotowałem więc sam po swojemu, mając jakieś tam doświadczenie i gości …

      zobacz więcej » 6


    • 2013-12-02, komentarzy (20)

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym

      Pieczony szczupak w sosie czosnkowym Wigilia i suto zastawiony stół zbliża się wielkimi krokami. Zgodnie z tradycją postawimy na nim 12 potraw. Jedną z nich w moim rodzinnym domu był smażony karp. Ta ryba zawsze kojarzyła mi się z świętami Bożego Narodzenia. Postanowiłem zamienić obcy gatunek hodowlany futrowany paszami, na rodzimy, z naturalnego środowiska, czyli szczupaka. Pieczony w całości, …

      zobacz więcej » 20


    • 2013-11-23, komentarze (3)

      Wędzona barakuda

      Wędzona barakuda

      Wędzona barakuda Liście manioku z wędzoną makrelą, masłem orzechowym i krewetkamiSkładniki: - sporo liści manioku- 2 wędzone makrele- duża cebula- 2 ząbki czosnku- 2 kostki rosołowe- łyżeczka ostrej, suszonej papryki- ok. 200 gram masła orzechowego- sól - ok. 250 ml oleju- 200 gram krewetek - 2 listki lauroweLiście manioku tłuczemy w moździerzu. W garnku zalewamy liście wodą i gotujemy aż do jej…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-11-20, komentarze (3)

      Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

      Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym

      Śledzik z pieczarkami w sosie pomidorowym Przedstawiam prosty przepisy na śledziki lub kulki rybne w słodko kwaśnym sosie pomidorowym – doskonała przekąska.Składniki :- ok 1 kg ryby ( śledzik, mielony okoń, płotka jaka komu smakuje )- 1 kg pieczarek ( z domowej hodowli )- 1 lub 2 jajka- 2 średnie cebule- bułka tarta - mąka- koncentrat pomidorowy- sól , pieprz, papryka, cukier, troszkę octu…

      zobacz więcej » 3


    • 2013-11-15, komentarzy (6)

      Lin w śmietanie

      Lin w śmietanie

      Lin w śmietanie Przedstawiany przepis na lina w śmietanie jest stary jak świat, a przynajmniej mi jest dobrze znany od lat siedemdziesiątych z kuchni mojej Babci. Jedną z niewątpliwych zalet jest prostota przepisu. Dobra ryba, trochę soli, oleju do smażenia, kilka łyżek dobrej jakości śmietany i tak nieodzowny świeży koperek, stanowią w tym przypadku podstawę sukcesu i dobrego dania.Jak mamy …

      zobacz więcej » 6


    • 2013-11-12, komentarzy (5)

      Rybne przekąski

      Rybne przekąski

      Rybne przekąski Nie ma co ukrywać, że dania z ryb są niekiedy dość pracochłonne. Niekiedy zniechęca także sama cena dobrej jakości towaru. Jednak jak zechcemy poświęcić trochę własnego czasu i wykażemy się inicjatywą, może się okazać, że efekty przekroczyć mogą nasze najśmielsze oczekiwania. Warunek jest jednak jeden. Otóż nasi goście powinni lubić danie i przekąski z ryb, a będzie to połowa …

      zobacz więcej » 5


    • 2013-11-01, komentarze (4)

      Łosoś z pieprzem cytrynowym i warzywami

      Łosoś z pieprzem cytrynowym i warzywami

      Łosoś z pieprzem cytrynowym 1. Łosoś z pieprzem cytrynowym z warzywamiW większości marketów kupimy łososia w kawałkach, w cenie około 12-15 PLN za 250g. Ostatnio spotkałem takiego łososia w Piotrze i Pawle za 12.99 z pieprzem cytrynowym i śmietankowym sosem koperkowym. Kilogram takiego specjału wypada za 51,96 PLN, więc uważam, że w miarę przyzwoicie. https://www.…

      zobacz więcej » 4


    • 2013-10-21, komentarzy (9)

      Pstrąg z rusztu

      Pstrąg z rusztu

      Pstrąg z rusztu - Przyszła pora na drugiego pstrąga kupionego w Biedronce, z opakowania zawierające dwa sztuki. Składniki: 1 patroszony pstrągi; 1 mała cebulka; 1 łyżka masła; paski sera żółtego; świeże zioła – koperek; przyprawa do ryb; 2 łyżki oliwy; sól, pieprz; połówka cytryny do dekoracji; świeży koperek; folia aluminiowaSposób przygotowania:Rybę dokładnie płuczemy w zim…

      zobacz więcej » 9


    • 2013-10-07, komentarzy (6)

      Pstrąg pieczony

      Pstrąg pieczony

      Pstrąg pieczony „cytrynowy”Kupione w Biedronce opakowanie zawierające dwa pstrągi za 12-13 PLN jest idealnym rozwiązaniem dla przygotowania szybkiego, zdrowego i smacznego dania dla dwóch osób. Zapewne nie jeden z nas wie, jak fantastycznie przyrządzić tą smaczną rybę, więc co nowego mamy w ty przepisie? Otóż są tam dwa tricki, które sprawiają, że ryba jest troszeczkę inaczej jak zazw…

      zobacz więcej » 6


    • 2013-10-07, komentarzy (0)

      Łososiowa delicja

      Łososiowa delicja

      Łososiowa delicjaNie ukrywam, że mam słabość do łososia wędzonego, prawie w każdym wydaniu. Zwykła kromka razowego, a jeszcze lepiej żytniego chleb i kawałeczek łososia wędzonego i jestem w stanie się zadowolić. Proponuję jednak może niekonwencjonalne połączenie ryby z białym chudym serem i ziołami. Jest to szybkie i proste danie, idealne na małą przekąskę lub nawet delikatną kolację.Składniki:…

      zobacz więcej » 0


    • 2013-10-07, komentarzy (0)

      Tuńczyk z modrą kapustą

      Tuńczyk z modrą kapustą

      Tuńczyk z czerwoną kapustąMożliwe, że rzadko spotkamy takie połączenie ryby i warzywa, ale dlaczego nie poeksperymentować. Dla osób lubiących rybę i warzywa, może to być ciekawa alternatywa jako np. drugie śniadanie do pracy, zwłaszcza jeżeli przejadły się nam zwykłe kanapki lub fast foody.Składniki:• ½ puszki tuńczyka w kawałkach;• ¼ główki kapusty modrej;• ½ cebu…

      zobacz więcej » 0


    • 2013-09-30, komentarze (2)

      Szczupak w foli z grila

      Szczupak w foli z grila

      [p]Pisałem wcześniej już o szczupaku i o sposobach przyrządzania ale w ten sposób jeszcze go nie przyrządzałem. Wyszedł smaczny to się pochwalę i ktoś z kolegów skorzysta z mojego już doświadczenia. Na początku jak już ktoś opisał ten przepis to przepraszam nie chce mi się szukać po internecie. Rybkę a chodzi o szczupaka dzień wcześniej złowionego jak zwykle skrobiemy , myjemy i odkładamy na ścier…

      zobacz więcej » 2


    • 2013-09-24, komentarze (3)

      Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

      Ryba w słodko kwaśnym sosie pomidorowym

      Ryba w słodko-kwaśnym sosie pomidorowymOto przed nami kolejnym przepis do pysznego dania rybnego, który podczas ostatniego pobytu nad jeziorem przygotowała Koleżanka Celinka. Nasza biała ryba jak płoć lub leszcz wymaga sporo pracy, w tym dokładnego filetowania w celu pozbawienia tuszek ości, jednak efekt finalny jest tego warty. Znacznie prościej działa się mając do dyspozycji rybę morską w postac…

      zobacz więcej » 3





Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie

zamów reklamę

Lin 2.00 kg złowiony 12.08.2013 zalew NIWA II w Sawinie.

rekordy Twojego Koła PZW »

dodaj swój rekord


Google